...

„Vilnius Tech Park“ vyks pasaulinio startuolių konkurso „Challenge Cup“ pusfinalis

Verslas

2017.08.04

Autorius: BZN start

Temos: , .

„Vilnius Tech Park“ vyks pasaulinio startuolių konkurso „Challenge Cup“ pusfinalis

„Vilnius Tech Park“ vyks pasaulinio startuolių konkurso „Challenge Cup“ pusfinalis. Vilnius Tech Park nuotr.

Rugsėjo 22 dieną „Vilnius Tech Park“ vyks startuoliams skirtas konkursas „Challenge Cup“. Tai yra pasaulinio inovacijų tinklo „1776“ inicijuojamas renginys, kurio tikslas – išaiškinti perspektyviausius startuolius visame pasaulyje. Vilnius yra vienas iš 75 pasaulio miestų, kuriuose vyksta konkurso pusfinaliai, tarp kurių yra ir Dublinas, Atėnai, Dubajus, Osaka.

Pirmasis etapas Vilniuje, organizuotas kartu su pasauline IT paslaugų bendrove „DXC Technology“, padės atskleisti Lietuvos ir kaimyninių šalių startuolių ekosistemos ryškiausius talentus ir jų indėlį sprendžiant iššūkius įvairiose verslo srityse.

Laukiami perspektyviausi startuoliai

„Džiaugiamės bendradarbiavimu su „Vilnius Tech Park“ komanda, organizuojant „Challenge Cup“ pusfinalį Vilniuje – mieste, kuris vienija įkvepiančių verslių talentų bendruomenę, – sako Antanas Uršulis, kompanijos „DXC Technology“ Lietuvoje generalinis direktorius. – Challenge Cup“ renginį vertiname kaip progą mums patiems prisidėti prie pažangiausių ir perpspektyviausių startuolių atradimo regione, o taip pat – galimybę jiems pristatyti savo idėjas bei vizijas pasaulinėje rinkoje. Labai laukiame pažinties su šio renginio dalyviais – esame nusiteikę pasidalinti savo patirtimi, o taip pat nekantraujame išgirsti originalias jų idėjas.“

 

„Žinodami didžiulį startuolių potencialą kaimyninėse šalyse, skatiname dalyvavauti startuolius ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Baltijos šalių, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos ir Ukrainos.“

D. Žakaitis.

 

„Challenge Cup Vilnius“ dalyviai pristatys savo verslą renginio komisijai ir varžysis dėl kelionės į finalinį etapą Niujorke 2017 m. lapkričio 13-17 dienomis. Jame finalininkai kovos dėl pagrindinio prizo ir turės galimybę susipažinti su potencialiais investuotojais, klientais, žiniasklaidos atstovais ir kitais asmenimis, kurie gali prisidėti prie verslo plėtros užsienio šalyse.

„Mūsų regiono startuoliai nenusileidžia didžiųjų valstybių įmonėms ir kartu prisideda prie technologijų vystymo visame pasaulyje, – įsitikinęs Darius Žakaitis (nuotr. kairėje), „Vilnius Tech Park“ vykdantysis direktorius. – Todėl džiaugiamės galėdami kartu su akseleratoriumi „1776“ ir partneriais suteikti šio krašto lyderiams galimybę pasidalinti savo idėjomis pasaulinėje arenoje ir pasinaudoti šio tinklo privalumais augintant savo verslą. Žinodami didžiulį startuolių potencialą kaimyninėse šalyse, skatiname dalyvavauti startuolius ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Baltijos šalių, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos ir Ukrainos.“

Pasak D. Žakaičio, Vilnius yra puiki vieta „Challenge Cup“ pusfinaliui dėl aktyvios startuolių ekosistemos ir patogaus susisiekimo su užsienio šalimis. Be to, „Vilnius Tech Park“ gali pasiūlyti unikalią vietą renginiui ir sukauptą patirtį organizuojant startuolių renginius.

Bus atrinkti 20 startuolių

Konkurso kriterijus atitinkantys startuoliai gali teikti paraiškas iki rugsėjo 8 dienos specialioje akseleratoriaus „1776“ platformoje „Union“. Iš viso bus atrinkti iki 20 startuolių, kurie pristatys savo verslo koncepciją gyvai renginio metu Vilniuje.

Šiemet „Challenge Cup“ vyks 75 pasaulio miestuose – nuo inovacijų centro vardą pelniusių didžiųjų šalių sostinių iki besiformuojančią startuolių ekosistemą turinčių vietovių. Kiekvienas iš šių miestų išrinks po vieną startuolį, kuris vyks į „Challenge Cup“ finalinį turą. Lapkritį Niujorke vyksiantis renginys yra kelių dienų trukmės pasaulinių inovacijų konferencija, kurią organizuoja akseleratorius „1776“.

Konkursas „Challenge Cup“ organizuojamas jau ketverius metus. Per paskutinius tris metus „1776“ investavo į kelias naujas įmones iš viso pasaulio. Ankstesnių „Challenge Cup“ metų laimėtojai – „HandUp“ iš JAV, „Twiga Foods“ iš Kenijos ir „Murgency“ iš JAE – rodo, kad ateities sėkmės istorijos gali būti iš viso pasaulio.

Konkurso metu startuolių kūrėjai ne tik turi galimybę susipažinti su investuotojais ir patarėjais; jų verslo sprendimai taip pat pristatomi svarbiausių pramonės šakų bendrovių ir valdžios institucijų atstovams, kurie yra pajėgūs išspręsti kompleksiškiausius pasaulio iššūkius.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.