...

Skandinaviško tipo restoranas – išskirtinei auditorijai

Verslas

2017.08.20

Autorius: Eglė Jurevičiūtė

Temos: .

Skandinaviško tipo restoranas – išskirtinei auditorijai

Restorano įkūrėja Gitana Survilienė ir virtuvės šefas Matas Paulinas. Asmeninio albumo nuotr.

Prieš pusmetį Kaune duris atvėrė modernus, šiuolaikiškas skandinaviško tipo restoranas „Nüman“. Nors restoranas gyvuoja dar visai neseniai, tačiau išskirtiniu dizainu ir siūlomų patiekalų asortimentu jau spėjo pelnyti ne vien kauniečių simpatijas.

Ypatingas valgiaraštis

Restorano „Nüman“ savininkai Tadas ir Gitana Survilai apie skandinaviško tipo restorano įkūrimą svajojo jau seniai. Kadangi Lietuvoje tokio interjero restoranai yra retenybė, šeimininkai ryžosi ilgai brandintą ir širdžiai mielą idėją paversti realybe.

„Kai kūrėme restoraną, atidavėme visas jėgas. Kiekviena restorano detalė, kampelis, baldas, interjeras, valgiaraštis – viskas apgalvota iki menkiausių smulkmenų. Norėjome sukurti jaukią atmosferą, kurioje vyrautų minimalistinis skandinaviškas stilius ir sezoninė skandinaviško DNR virtuvė, paįvairinta skoniu iš viso pasaulio“, – pasakojo restorano šeimininkė G. Survilienė.

Restorano „Nüman“ valgiaraštis taip pat labai skiriasi nuo pateikiamo tradiciniuose restoranuose. „Mūsų restoranas pritaikytas išskirtinio skonio mėgėjams, gurmanams. Čia tikrai nerasite tradicinio valgiaraščio arba dienos pietų pasiūlymo. Savo klientams siūlome degustacinį valgiaraštį. Kiekvienas gali atrasti savo skonį ir grožėtis patiekalų estetiniu vaizdu. Valgiaraštį dažnai keičiame, kad klientai atrastų savo mėgstamiausią patiekalą ir jo patiekimo būdą. Tas pats patiekalas kasdien gali būti patiekiamas skirtingai. Keičiasi garnyrai, pats patiekimo būdas, patiekalo išvaizda, ieškoma vis naujo skonio. Vyrauja skandinaviškos ir japoniškos virtuvės patiekalai. Kiekvienas restorano svečias iš degustacinio valgiaraščio gali pasirinkti paragauti tris, šešis arba dvylika patiekalų. Kurdami netradicinį restoraną žinojome, kad orientuosimės ne į masinę auditoriją, bet į 10 proc. gyventojų, kurie mėgsta būtent tokį stilių. Džiaugiamės, kad realybė pranoko mūsų pačių lūkesčius“, – sako G. Survilienė.

Išskirtinis dėmesys restorano svečiams

Kiekvienas restorano lankytojas sulaukia išskirtinio dėmesio. Išankstinės registracijos metu svečių prašoma pateikti informaciją apie mėgstamus patiekalus, alergijas. Minimalistinis skandinaviškas restorano „Nüman“ interjeras, šiuolaikiškos elektroninės ir instrumentinės muzikos skambesys, aukštos kokybės šiaurietiškos virtuvės patiekalai, išskirtinis jų patiekimas leidžia pabėgti nuo kasdienybės ir nors trumpam pamiršti dienos rūpesčius.

 

„Neapsiribojame vien šiaurietiškos

virtuvės patiekalais.“

G. Survilienė.

 

Restorano įkūrėja G. Survilienė pasakoja, kad itin daug dėmesio skiria maisto kokybei: „Labai atsakingai renkamės maisto tiekėjus. Kruopščiai atrenkame, mėsą, žuvis. Daržoves, prieskonines žoleles stengiamės užsiauginti patys. Džiaugiamės, kad pas mus dirba puikūs darbuotojai, talentingas virtuvės šefas – patyręs šiaurietiškos virtuvės žinovas Matas Paulinas. Jis rūpinasi ne tik patiekalų gaminimu, bet ir augina daržoves, kurias pats tiekia mūsų restoranui. Manau, kad restorano „Nüman“ įkūrimui įtakos turėjo pats likimas. Iš pradžių planavome įkurti tik skandinaviško interjero restoraną. M. Pauliną sužavėjo tokia restorano idėja ir jis mus susirado. Su jo pagalba pavyko sukurti šiaurietišką restorano turinį. Neapsiribojame vien šiaurietiškos virtuvės patiekalais. Restorano valgiaraštyje galima rasti įvairaus skonio, taip pat ir japoniškos virtuvės patiekalų.“

Restorane „Nüman“ dažniausiai lankosi ne jaunesni kaip 25–30 metų, keliauti mėgstantys, kosmopolitiški svečiai.

Restorano „Nüman“ įkūrimas – ilgai brandinta idėja

Restorano savininkai G. ir T. Survilai jau daugiau kaip dešimt metų dirba restoranų versle. Prieš įkurdami restoraną „Nüman“, jie sėkmingai valdė Palangoje esantį restoraną „Nendrinė pastogė“, kurio valdymą perėmė iš T. Survilo tėvų.

„Perėmę iš uošvių restoraną „Nendrinė pastogė“, per daugiau nei dešimtmetį įgijome vertingos patirties ir naudingų žinių. Kadangi verslas pajūryje sezoninis, nusprendėme įkurti restoraną Kaune, kad galėtume dirbti visus metus. Laikinosios sostinės senamiestyje turėjome senas patalpas, tačiau ilgai dvejojome, ar verta imtis remonto darbų ir restoraną įkurti būtent jose. Nors pastatas buvo senas, tačiau vieta labai graži, netoli teka Lietuvos širdis – Nemunas. Iš čia ir kilo restorano pavadinimas „Nüman“ – Nemuno archajiška vardo forma, reiškianti žodžių „Nemunas“ ir „naujas žmogus“ sandūrą“, – pasakoja verslininkė.

Visiems apie savo restorano įkūrimą svajojantiems jaunuoliams G. Survilienė linki netausoti savęs, daug ir nuoširdžiai dirbti bei siekti savo tikslo įgyvendinimo.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.