...

E. prekyboje jau galima virtualiai pasimatuoti akinius ir pasitikrinti akis vairuotojo pažymėjimui

Verslas

2017.08.31

Autorius: Eglė Jurevičiūtė

Temos: , .

E. prekyboje jau galima virtualiai pasimatuoti akinius ir pasitikrinti akis vairuotojo pažymėjimui

Vis daugiau parduotuvių įsidiegia programėles, leidžiančias norimas prekes pasimatuoti virtualiai. flickr.com nuotr.

Naujųjų technologijų amžiuje apsipirkimas internetu jau tapo kasdienybe. Visgi ne visas prekes internetu įsigyti paprasta. Siekiant palengvinti pirkėjų pasirinkimą, vis daugiau parduotuvių įsidiegia programėles, leidžiančias norimas prekes pasimatuoti virtualiai.

 

Virtualus regėjimo patikrinimas – dabartinė realybė

Populiariausi akinių gamintojai, akiniais prekiaujančios parduotuvės ir salonai savo interneto svetainėse jau kurį laiką naudoja programėles, padedančias išsirinkti tinkamus akinius. Dėl jų inovatyvus akinių pasirinkimas prisijungus tapo paprastesnis ir prieinamas kiekvienam.

Nors internetu išsirinkti tinkančius ir patinkančius akinius gali atrodyti sudėtinga, tačiau klientai tai gali padaryti, paspaudę vos kelis klaviatūros klavišus. Pagal kliento pateiktus duomenis programa automatiškai pateikia geriausiai jo poreikį atitinkančius akinius.

Virtualiai pasimatuoti akinius gali kiekvienas

Kai kurios inovatyvios programėlės leidžia tiesiog virtualiai pasimatuoti akinius. Įkėlus savo profilio nuotrauką, lieka tik išsirinkti norimus akinius ir programėlė parodys, ar jie jums tinka. Šis akinių pasirinkimo būdas labai patogus, nes neišeinant iš namų galima išsirinkti tinkančius ir patinkančius akinių rėmelius, lęšius bei saulės akinius. Dauguma tokio pobūdžio modernių virtualiųjų programėlių pritaikytos ir išmaniesiems telefonams.

Naudojantis inovatyviomis virtualiosiomis programėlėmis, galima ne tik išsirinkti tinkančius akinius, bet ir pasitikrinti regėjimą. Atlikus specialų regėjimo testą, tam skirtos programėlės nustato ir įvertina regėjimo lygį. Virtualų regėjimo testą lietuvių kalba klientams išbandyti pasiūlė didžiausias optikos salonų tinklas Europoje „Fielmann“.

„Warbyparker.com“ jau siūlo visiškai inovatyvų sprendimą, kaip virtualiai galima pasitikrinti regėjimą ir taip užfiksuoti bei pateikti pažymą vairuotojo pažymėjimui gauti.

Idėja įkurti verslą brandinta ilgai

 

„Žmonės labai daug perka internetinėje erdvėje. Tai galimybė sutaupyti laiką, pinigus, o jeigu kažkas netiko, grąžinti.“

Ž. Vaškevičienė.

 

Virtualią akinių pasirinkimo paslaugą mūsų šalyje siūlo pirmasis internetinis optikos salonas Lietuvoje www.eoptika.lt. Pasak portalo projektų vadovės Žanos Vaškevičienės (nuotr. dešinėje), jau dabar suteikta galimybė žmogui pasimatuoti ir įsigyti akinių rėmelius virtualioje matavimosi kabinoje, neišeinant iš namų. „Žingsniai paprasti: 1) užsiregistruoti svetainėje; 2) įkelti savo veido nuotrauką; 3) pradėti matuotis rėmelius. Šiuo metu dirbame su programiniais atnaujinimais, kad galėtume pasiūlyti klientui daugiau naudos ir galimybių, o tai, tikimės, pateisins ir mūsų, ir klientų lūkesčius“, – pasakoja Ž. Vaškevičienė.

Pasidomėjus, ar ateityje internetinės optikos parduotuvės pakeis apsipirkimą realiuose optikos salonuose, pašnekovė teigia, kad Lietuvos klientai įvertino virtualiųjų programėlių naudą. „Žmonės labai daug perka internetinėje erdvėje. Tai galimybė sutaupyti laiką, pinigus, o jeigu kažkas netiko, grąžinti“, – tikina internetinio optikos salono projektų vadovė.

Nors pasaulyje šios programėlės sparčiai populiarėja, tačiau mūsų šalyje tai dar naujiena. Galbūt tai puiki erdvė naujoms galimybėms atskleisti ar verslui įkurti?

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.