...

Lietuvių startuolis „TransferGo“ pradeda veiklą Kinijoje

Verslas

2017.10.07

Autorius: BZN start

Temos: , .

Lietuvių startuolis „TransferGo“ pradeda veiklą Kinijoje

Daumantas Dvilinskas, „TransferGo“ vykdomasis direktorius. Asmeninio albumo nuotr.

Šį mėnesį lietuvių įkurtas tarptautinių finansinių perlaidų startuolis „TransferGo“ pradėjo teikti paslaugas Kinijoje. Verslo ir gyventojų siunčiamos finansinės perlaidos į Kiniją pasieks adresatą itin greitai – vos per vieną darbo dieną, tačiau neviršys įprastinio standartinio 0,99 euro įkainio.

Atrado su Kinijos rinka poreikį

„Daugelis Europos šalių jau užmezgė intensyvius ekonominius santykius su Kinijos rinka. Jos patrauklumą įvertino ir Lietuvos verslai, kurie į ją importuoja vis daugiau žaliavų ir prekių. Per kelis pastaruosius metus Kinijos tiesioginių investicijų dydis Lietuvoje ūgtelėjo beveik šešis kartus. Tikimės, kad itin greitos ir nebrangios tarptautinės finansinės perlaidos prisidės prie abipusių lietuvių ir kinų verslo ryšių stiprinimo“, – teigia Daumantas Dvilinskas, „TransferGo“ vykdomasis direktorius.

Pasak D. Dvilinsko, itin didelis šios paslaugos poreikis yra tarp verslų, įsigyjančių žaliavas ir prekes tiesiogiai iš Kinijos gamintojų.

Atsižvelgiant į verslo poreikius, naujoji „TransferGo“ paslauga į ir iš Kinijos bus teikiama itin lanksčiomis sąlygomis. Finansinės perlaidos mokestis išlaikys „TransferGo“ paslaugos standartinį mokestį, taikomą Europos šalyse, ir tesieks 0,99 euro.

Skatins naudotis finansinėmis perlaidomis

 

„Dedame visas pastangas, kad išlaikytume užsibrėžtą paslaugos įkainio kartelę ir tuo pačiu užtikrintume paslaugos greitį“

D. Dvilinskas.

 

„Mūsų tikslas – sudaryti verslui ir gyventojams sąlygas naudotis finansinėmis perlaidomis be jokių apribojimų. Vystydami naujus produktus, dedame visas pastangas, kad išlaikytume užsibrėžtą paslaugos įkainio kartelę ir tuo pačiu užtikrintume paslaugos greitį“, – priduria D. Dvilinskas.

Finansinių perlaidų startuolis „TransferGo“ išsprendė ir valiutos keitimo riziką, susijusią su valiutos kurso svyravimais. Finansinėms perlaidoms į Kiniją bus taikomas išskirtinai geras valiutos kursu keičiant eurus į JAV dolerius. Be to, verslas ir gyventojai nepatirs jokių išlaidų, jei, atlikdami finansines perlaidas, per klaidą nurodys neteisingus gavėjo duomenis.

Iki šiol „TransferGo“ vartotojai galėjo pervesti pinigus į tris Azijos šalis: į Hong Kongą, Indiją ir Filipinus. Bendrovė šiuo metu veikia 46 šalyse, o per jos platformą persiunčiama apie 15 mln. svarų sterlingų per mėnesį. Per ateinančius penkerius metus bendrovė planuoja dar labiau plėstis už Europos ribų, taip pat ir Azijoje, kur ypač auga verslo klientų susidomėjimas.

Padidino pajamas dvigubai

Tarptautinių perlaidų bendrovė šiuo metu aktyviai plečiasi – vien per pastaruosius 12 mėnesių jos pajamos padidėjo dvigubai, ypač augo rinkos dalis Baltijos šalyse, Vidurio ir Rytų Europoje. Viena svarbiausių augimo priežasčių – išaugęs bendrovės teikiamos greito pervedimo paslaugos populiarumas. Bankams pervedimai į skirtingas šalis gali trukti ir daugiau nei dvi dienas. Finansinių technologijų startuolis šį laiką siekia kuo labiau sumažinti ir tai daro už mažesnę kainą nei konkurentai.

Puikūs bendrovės rezultatai leidžia pritraukti naujų investicijų – rugpjūčio mėnesį 2,9 mln. USD į „TransferGo“ investavo Švedijos rizikos kapitalo fondų valdytoja „Vostok Emerging Finance“. Šias lėšas „TransferGo“ naudos plėtrai turimose ir naujose rinkose.

„TransferGo“ yra vienas didžiausių Lietuvos startuolių. Iki šiol jis pritraukė 10.55 mln. USD investicijų iš „Practica Capital”, „Vostok Emerging Finance” ir kelių privačių investuotojų. „TransferGo” turi per 250 tūkstančių lojalių klientų, kurie reguliariai naudojasi pervedimų paslauga. Šiuo metu įmonėje dirba 70 darbuotojų, o artimiausiu metu komanda turėtų išaugti iki 100 ir daugiau darbuotojų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.