...

Projektas „Idėja Lietuvai“ suvienijo visuomenę

Verslas

2017.12.12

Autorius: Inga Rauluševičienė

Temos: .

Projektas „Idėja Lietuvai“ suvienijo visuomenę

Projekto „Idėja Lietuvai“ bendraautoris Vytautas Benokraitis. Asmeninio albumo nuotr.

Projektas „Idėja Lietuvai“ – tai nacionalinė iniciatyva, siekianti suburti nepriklausomos šalies šimtmečio slenkstį liudijančius protus, kuriems rūpi mūsų valstybės išlikimas, stiprybė, gerovė ir kokią Lietuvą paliksime ateinančio šimtmečio kartoms po penkerių ar šimto metų. Vienas projekto iniciatorių – UAB „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis pasakoja apie tikslus iškelti tris idėjas, kurias įgyvendinus būtų užtikrintas kokybinis šalies proveržis, suvienyti Lietuvą mylinčius žmones bendram tikslui ir pristatyti visuomenei geriausius kitų šalių pavyzdžius, nulėmusius tų valstybių gerovės šuolį.

Populiariausios ekonomikos ir švietimo sritys

„Daugiausia idėjų Lietuvai sulaukiame ekonomikos ir švietimo srityse. Taip pat mus pasiekia tokios idėjos, kurios susijusios su žmogaus teisių situacijos gerinimu, bendro gėrio, bendruomeniškumo skatinimu bei mūsų šalies žinomumo didinimu visame pasaulyje. Stengiamasi surasti idėjų, kurios padėtų paprastinti mokesčių sistemą, skatintų jos skaidrumą, o švietimo srityje keltų mokytojų prestižą, gerintų aukštųjų mokyklų sistemos profesionalumą“, – apie projektą „Idejalietuvai.lt“ pasakoja vienas iš jo iniciatorių.

Iniciatyva suvienijo visuomenę

V. Benokraitis džiaugiasi: „Iniciatyva „Idėja Lietuvai“ suvienijo ne tik pagrindines Lietuvos žiniasklaidos priemones, valstybės vadovus bei savo sričių profesionalus, bet ir visą visuomenę. Sunku būtų išskirti vieną aktyvesnę ar daugiau idėjų siūlančią auditoriją. Galbūt vos keliais procentais aktyvesni yra vidutinio amžiaus žmonės, tačiau šis skirtumas nėra ryškus. Būtent todėl ir susidaro įspūdis, kad visa visuomenė aktyviai įsitraukia ir į idėjų siūlymo, ir į diskusijų įgyvendinimo procesus.“

Idėja Lietuvai jau spėjo suvienyti pagrindinius šalies žiniasklaidos kanalus: „Delfi“, LRT, „15min“, kitus žinomus žiniasklaidos atstovus, profesionalius žurnalistus, visuomenės veikėjus, įvairių sričių ekspertus ir socialiai atsakingą verslą. Iniciatyvą globoja šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis, o idėjos ambasadoriumi gali tapti kiekvienas.

Idėjos Lietuvai sklido visur

 

„Žiniasklaida tapo vieninga tam, kad surinktų kuo daugiau idėjų mūsų šalies ateičiai.“

V. Benokraitis.

 

Pasak V. Benokraičio, didžiausias žingsnis tam, kad žinia apie iniciatyvą „Idėja Lietuvai“ sklistų kuo plačiau, o visi jas siūlytų drąsiai, buvo visų didžiausių žiniasklaidos priemonių susivienijimas: „Kuo daugiau idėjų Lietuvai siekė surinkti didžiausi Lietuvos naujienų portalai, nacionalinis transliuotojas, o tai buvo įrodymas, kad žiniasklaida tapo vieninga tam, kad surinktų kuo daugiau idėjų mūsų šalies ateičiai. Idėjos Lietuvai sklido visur: nuo tiesioginių eterių iki straipsnių, nuo viešų diskusijų regionuose, į kurias gali įsitraukti kiekvienas, iki savo srities profesionalų vertinimų.“

Siekiama kūrybiškesnės visuomenės

„Mūsų visuomenė yra pilietiška, vieninga ir kūrybiška, bet tam reikia suteikti tinkamų formų. Iniciatyva nesibaigs išrinkus tris idėjas, kurios sukurs proveržį Lietuvoje. „Idėja Lietuvai“ jau dabar turi didžiulį idėjų banką. Visos šios idėjos yra unikalios ir tinkamos mūsų šaliai, o jas įgyvendinti imtis gali visi norintieji. Akivaizdžios probleminės sritys – ekonomika ir švietimas. Žmonės nori, kad mokesčių sistema, biurokratinis aparatas taptų paprastesnis, būtų lengviau suvokti valstybinių institucijų procesus, jie taptų aiškesni, labiau suprantami, o švietimo sistema taptų kūrybiškesnė. Akivaizdu, kad taip turėtume ir kūrybiškesnę visuomenę“, – teigia iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ bendraautoris.

Skaičiuojami milžiniški rezultatai

V. Benokraitis atskleidžia, kad iniciatyva „Idėja Lietuvai“ vyksta vos kelis mėnesius, tačiau per juos jau pasiekti milžiniški rezultatai: surinkta daugiau nei 1,3 tūkst. idėjų, o statistiškai tai apima didžiąją dalį Lietuvos visuomenės. „Mūsų tikslas ir šios masinės iniciatyvos rezultatas – trys pagrindinės idėjos, dėl kurių įgyvendinimo sutarsime visi: visuomenė, politikai, savo sričių profesionalai bei visi kartu vieningai sieksime jų įgyvendinimo. Jau dabar sulaukiame daug pavienių iniciatyvų iš verslo, įvairių bendruomenių, kurios, suradusios vieną ar kitą idėją Lietuvai mūsų portale „Idejalietuvai.lt“, diskutuoja, kaip pačios galėtų imtis iniciatyvos ir jas įgyvendinti“, – visuomenės entuziazmu džiaugiasi UAB „Delfi“ direktorius.

Linki netylėti

„Nelaikyti idėjų stalčiuose, o dalytis jomis. Svarbu apie savo idėjas kalbėtis, uždegti jomis kitus ir taip keisti mūsų šalį. Juk gali būti, kad nerealiausia idėja bus būtent ta, kuria gyvensime ateinančius 100 metų!“ – sako V. Benokraitis.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.