...

Pabėgimo kambariai gali padėti pažinti darbuotojus

Verslas

2018.01.05

Autorius: Inga Rauluševičienė

Temos: , .

Pabėgimo kambariai gali padėti pažinti darbuotojus

Pabėgimo kambarių „Infinity room“ įkūrėja Agnė Kadišaitė. Asmeninio albumo nuotr.

„Idėja gimė apsilankius kituose Lietuvos pabėgimo kambariuose ir remiantis jų praktika, nes veikla pasirodė be galo įdomi ir netradicinė, be to, iš pirmo žvilgsnio, nebuvo reikalaujanti nei specialių žinių, nei pradinių investicijų“, – apie trijų pabėgimo kambarių „Infinity room“ įkūrimą pasakoja jų savininkė kaunietė Agnė Kadišaitė (26), įgijusi pakankamai žinių verslui vystyti KTU ekonomikos ir finansų bei projektų valdymo studijų metu.

Išskirtinės pramogos visiems

Alberto Einšteino pabėgimo kambarys dienos šviesą išvydo prieš metus su puse, o jame apsilankyti galėjo kiekvienas, pasiilgęs skaičių mokslo ir savo žinių išbandymo. Tiems, kas dar nepabuvojo, bet norėtų apsilankyti viename iš trijų kambarių, verslo savininkė A. Kadišaitė rekomenduoja pasirinkti sau tinkamiausią: „Pabėgimo kambariai – tai pramogų erdvės visiems, o juose telpančios 2–6 žmonių komandos užrakinamos į teminį kambarį ir per valandą turi surasti kambario raktą, ieškodami užuominų, spręsdami logines užduotis ir galvosūkius, įveikinėdami tam tikrus kodus,kol pagaliau išeina iš kambario. Einšteino kambaryje surasite tiksliuoju mokslu grįstų užduočių. „Lobių medžioklės“ kambaryje pateksite į egzotinę salą, kurioje ieškosite piratų paslėpto lobio. Populiariausiame ir naujausiame „Karantino zonos“ kambaryje turėsite sugebėti evakuotis iš atominio bunkerio.Visi kambariai išskirtiniai ir parengti skirtinga tematika, bet viskas grindžiama tam tikra skaičių seka ir sąsajomis.“

Klientai net patys mažiausieji

Pasak A. Kadišaitės, „Pabėgimo kambariai tampa vis populiaresnė vieta švęsti tiek vaikų, tiek suaugusiųjų gimtadienius, vasarą – mergvakarius ir bernvakarius, o prieš didžiąsias metų šventes padaugėja kalėdinių įmonių pasibuvimų užsakymų. Paskutiniu metu sulaukiame vis daugiau norinčių švęsti mažųjų gimtadienius, o į pabėgimo kambarius priimame vaikus nuo 10 metų (jiems esame parengę vaikiškas užduotis). Tose pačioje patalpose turime vietą, kur „pabėgę“ lankytojai gali pasilikti švęsti, atsinešti savo vaišes, žaisti mūsų stalo žaidimus, spręsti loginius galvosūkius ar tiesiog pabendrauti vieni su kitais jaukioje aplinkoje. Pagrindiniai lankytojai – studentai ar jau baigusieji studijas bei vaikai, kurie švenčia gimtadienius. „Rečiau sulaukiame klientų iš užsienio, nors programa pritaikyta ir anglų kalba, bet daugiau tai „Erasmus“ mainų programų jaunimas, atvykęs laikinai studijuoti ir gyventi Lietuvoje“, – teigia pabėgimo kambarių įkūrėja.

Gali padėti vykdyti darbuotojų atranką

„Didesnis kambarių pasirinkimas leidžia talpinti gausesnes įmonių kompanijas, ne tik švenčių laikotarpiu, bet ir visus metus. Įmonių vadovams aktualu, kaip iškilusias kliūtis per žaidimus įveiks ar neįveiks visa komanda, kokios darbuotojų gerosios ar blogosios savybės tuo metu išryškės, ko dažnai nepastebima formalioje darbinėje aplinkoje, o gal netikėtai atsiras kolektyve lyderių ar vedlių“, – savo įžvalgomis dalijasi pašnekovė.

 

„Norisi, kad kiekvienas išėjęs iš kambario „išsineštų“ tam tikrą emociją ir ta prabėgusi valanda kambaryje ne tik, kad neprailgtų, o priešingai – norėtųsi dar pasilikti ar sugrįžti į kitą kambarį.“

A. Kadišaitė

 

Atnaujins „Einšteino“ kambarį

„Viskas nuolat keičiasi ir tobulėja, todėl norisi neatsilikti nuo naujovių rinkoje. Pirmasis kambarys, kurį atidarėme prieš pusantrų metų buvo Einšteino kambarys, todėl manome, kad pribrendome jo atnaujinimui ir patobulinimui. Antroji kambario versija smarkiai skirsis nuo pirmosios, planuojama elektronikos integracija, netradiciniai užduočių sprendimai, vis didesni netikėtumai lankytojams žaidimo eigoje. Dabartiniai klientai tampa vis labiau išrankūs ir aplankę nemažą skaičių kitų pabėgimo kambarių, todėl vis sunkiau juos kažkuo nustebinti ir viršyti jų turimus lūkesčius. Norisi, kad kiekvienas išėjęs iš kambario „išsineštų“ tam tikrą emociją ir ta prabėgusi valanda kambaryje ne tik, kad neprailgtų, o priešingai – norėtųsi dar pasilikti ar sugrįžti į kitą kambarį.“,- pastebi kambarių idėjos autorė A. Kadišaitė

Ateityje siaubo kambarys

Asmeninių investicijų pakako ir papildomų finansavimo šaltinių neprireikė, norint įgyvendinti pirmojo Einšteino pabėgimo kambario verslo idėją ir toliau ją sėkmingai tęsti, tačiau, žvelgiant į perspektyvą, dar vienam kambariui prireiktų nuomoti naujas papildomas patalpas, įgyti juridinį statusą ir samdyti darbuotojus „Jei nuspręstume plėstis, naujam kambariui greičiausiai pasirinktume kokią nors siaubo temą, nes pastebėjome, kad daugelis klientų žavisi tokiais kambariais, kuriuose ne tik atlieka užduotis ir sprendžia galvosūkius, bet kartu patiria smarkius emocinius išgyvenimus, tokius kaip išgąstis, tačiau kartu supranta, kad visa tai yra tk žaidimas ir joks realus pavojus jiems negręsia“, – svarsto A. Kadišaitė.

„Pradžia buvo sudėtinga, nes nauja ir dariau viską pati, buvau žmogus orkestras. Džiugu, kad viskas pavyko. Pati proceso pradžia svarbiausia, o paskui viskas vyksta savaime“, – asmenine patirtimi dalijasi pabėgimo kambarių idėjos autorė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.