...

Padeda tėvams dalyvauti vaiko ugdymo procese

Verslas

2018.01.12

Autorius: Ieva Knukštienė

Temos: , , .

Padeda tėvams dalyvauti vaiko ugdymo procese

Įkūrėjai Julius Pauliukevičius ir Augustinas Pietaris. Asmeninio albumo nuotr.

Dažnas tėtis ar mama susiduria su liūdna realybe – mokykloje vaikui niekas neįdomu. Kad ir kiek knygelių, sąsiuvinių ar spalvingų vadovėlių bepirktumei – atžalai mokslai nerūpi. Kaip sudominti šiuolaikinį vaiką mokslais? Galų gale, ar įmanoma rasti alternatyvių būdų kaip patraukti pradinuko dėmesį? Atsakymą į šiuos klausimus rado ir jau visuomenės palaikymo sulaukė projektas ,,Pradinukams.lt”, kurį kuria du 23-ejų metų edukacijos entuziastai Julius Pauliukevičius bei Augustinas Pietaris.

Staigus spurtas

Internetinė platforma šiuo metu didžiulio augimo procese. Dabar ,,Pradinukams.lt” turi tūkstantį mėnesinių prenumeratorių, kurie naudojasi edukaciniais leidiniais bei yra tam tikri ambasadoriai, rekomenduojantys šią prenumeratą savo draugams. Taip žinia sklinda reklamos ,,Iš lūpų į lūpas” būdu.

Nors pradžioje idėjos autoriams užteko investuoti savo laiką ir keliasdešimt eurų platformos sukūrimui, dabar, augimo metu, jiems prireikė investicijų. Turėdami unikalų produktą jų nesunkiai sulaukė. Verslininkai dalyvavo Jaunimo verslo skatinimo programoje ,,Kauno startuolai” ir gavo dalinį finansavimą iš Kauno savivaldybės, kaip pasitikėjimo ženklą toliau vystyti veiklą. Taip pat ,,Pradinukams.lt” laimėjo „BZN start Startup Awards“ ,,Jaunuolio startuolio” kategorijoje.

Artimiausi projekto planai – užsienio rinkos, tačiau Lietuvos pradinukai taip pat nebus pamiršti. Pasak, J. Pauliukevičiaus, toks sprendimas priimtas buvo ne be reikalo: ,,Pirmasis mūsų tikslas – Lenkija, kur pradinukų yra 20 kartų daugiau nei Lietuvoje. Lenkijos rinkoje tam tikri resursai yra prieinamesni, negu plečiantis į tolimą, ne tokią pažįstamą rinką. Tiesa, kaimyninėmis šalimis apsiriboti neketiname. Pradėjome dėti pamatus plėtrai į Kinijos rinką, kurioje vakarietiškas mokymosi modelis yra aktualus, o poreikis lavinti anglų kalbos žinias bei perprasti vakarietišką kultūrą yra labai didelis”.

Padeda tėvams

Daugelis tėvų nori dalyvauti vaiko edukacijoje, bet nežino kaip. Tam padėti gali ,,Pradinukams.lt”. Šios mokymosi platformos, orientuotos į mokyklinukų tėvus, idėja – pasiūlyti alternatyvų, kaip mokslu sudominti mažuosius.

Tėvai, užsiregistravę internetinėje platformoje ,,Pradinukams.lt”, kas mėnesį gauna naują užduočių paketą savo atžaloms. Kiekvieną mėnesį leidinius gaubia nauja tema, apie kurią vaikas sužino tik gavęs leidinį. Pradžioje jis susipažįsta su tema, perskaito informaciją, įdomius faktus, atlieka pasaulio pažinimo užduotis, o vėliau gerina savo matematikos, lietuvių bei anglų kalbų įgūdžius toliau atlikdamas užduotėles, kurios siejasi su to mėnesio tema.

,,Šiais leidiniais siekiame vaikus motyvuoti noriai mokytis bei sužinoti dar negirdėtos, įdomios informacijos. Kaip viena mama sakė – ši platforma padeda vaikui žinoti tokių dalykų, apie kuriuos ne visada turime laiko jam papasakoti realiame gyvenime”, – pasakojo J. Pauliukevičius.

Negana to, kitais metais prie edukacinių leidinių prisidės medžiaga, lavinanti emocinį intelektą. Projekto kūrėjų teigimu, gebėjimas pažinti savo emocijas, jas valdyti yra be galo svarbus įgūdis, kuris padės vaikui siekti užsibrėžtų tikslų visose gyvenimo situacijose.

Nėrė į ,,supermamyčių” teritoriją

Jauni verslininkai įsitikinę, kad jie – naujas vėjo gūsis dažnai su stagnacija asocijuojančioje švietimo ir edukacijos sferoje. Be to, šiuolaikiniai tėvai yra labai išrankūs ir kritiškai žiūri į naujus produktus, skirtus jų vaikams. Vis dėl to, ši situacija neišgąsdino, o idėja kurti tokio pobūdžio platformą, regis, atėjo natūraliai. ,,Mintis kurti būtent tokį projektą kilo natūraliai. Jausmas, kuomet žmogus yra susidomėjęs, yra nuostabus. Matėme tai savo tėvų akyse, patyrėme žvelgdami į brolius ir seseris, o svarbiausia – pamename, kaip mums patiems tai patiko. Visa tai lėmė paprastas ir integralus žinių susiejimas su vaikų gyvenimu: nuo matematikos Amazonės džiunglėse iki rašybos su karaliumi Mindaugu”, – sakė vienas iš projekto įkūrėjų J. Pauliukevičius.

Anot pašnekovo, iš aplinkinių tėvelių jis nuolat girdėdavo nusiskundimų, kad šie nežino, kaip sudominti vaiką mokymusi, vaikui mokykloje neįdomu, nenori daryti namų darbų, eiti į mokyklą ir panašiai. ,,Taip pat pats turiu sūnėną, kuris dabar yra pirmokas. Taigi visa tai mačiau ir savo akimis”, – kalbėjo verslininkas.

Nusprendęs kurti startuolį J. Pauliukevičius į pagalbą pasikvietė vienmetį bičiulį A. Pietarį, kuris šiuo metu studijuoja Vilniaus Dailės akademijoje. Kolega kuria iliustracijas bei užsiima leidinių maketavimu, o Julius – likusiais verslo procesais. Edukacijos entuziastai tiki, kad projekto plėtra ir toliau vyks tokiais sparčiais žingsniais.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.