...

Pasiūlė lietuviams vaikų kambarius įrengti skandinaviškai

Verslas

2018.01.15

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , .

Pasiūlė lietuviams vaikų kambarius įrengti skandinaviškai

Lauryna Glicienė. Asmeninio albumo nuotr.

Lovely Mess“ – interjero studija, kurioje apsigyveno stilinga vaikystė. Čia galima rasti viską, ko prireiks įrengiant mažylio kambarį: nuo pirmųjų baldų, tekstilės gaminių, higienos prekių, interjero detalių ar lavinamųjų žaislų. Kiekviena besilaukianti ar jau mažylį auginanti mama čia gali išsirinkti stilingus, inovatyvius ir modernius vaiko kambario aksesuarus“, – taip savo parduotuvę pristato vilnietė įkūrėja Lauryna Glicienė (31).

 

Vaikų kambario interjero versle – neatrasti klodai

„Moterims tapus mamomis, neretai kyla daug minčių: vienos pradeda siūti vaikams drabužius, kitos gaminti įdomesnius žaislus, o trečios rašyti knygas. Manau, kad viskas gimsta iš to, kad tuo metu jos neranda tinkamo bei išsvajoto varianto, geriausios kokybės daikto savo vaikui. Mano atveju idėja atidaryti interjero studiją vaikams kilo tuomet, kai laukiausi sūnaus. Norėjau stilingai ir originaliai, be mėlynų mašinėlių ar atsibodusių interjero motyvų įrengti vaiko kambarį, tačiau susidūriau su problema, kad rinkoje negalėjau rasti net baltos lovytės apsaugos, ką jau kalbėti apie skandinaviško tipo kokybiškus baldus. Pamačiusi tokių daiktų stygių Lietuvoje, pradėjau namų aksesuarų ieškoti internete, siųstis prekes iš skirtingų užsienio gamintojų. Galiausiai supratau, kad vaikų interjero verslas – nauji, dar neatrasti klodai. Po metus trukusių paieškų, idėjų generavimo pasiryžau atidaryti interjero studiją ir padėti jauniesiems tėveliams sukurti stilingą vaikystę nuo pirmųjų mažylio dienų“, – verslo sukūrimo istoriją pasakoja pašnekovė.

Klientus stebina originalia pasiūla

Paklausta, kodėl pasirinkta vaikiško interjero niša, L. Glicienė tikina, kad, pastebėjusi stilingų daiktų vaiko kambariui trūkumą, nusprendė į Lietuvos rinką įnešti skandinaviško stiliaus žavesio bei įvairovės, kuriuos jau spėjo įvertinti klientai: „Džiaugiuosi, kad vis dažniau mano studija yra atpažįstama, klientai, pasidaliję puikiais atsiliepimais su savo artimaisiais, skleidžia žinią apie mano veiklą. Kai žmonės praveria parduotuvės duris ir pasako: „Pagaliau Lietuvoje atidaryta stilinga parduotuvė vaikams, į kurią malonu sugrįžti“, man tai yra didžiausias komplimentas bei įvertinimas. Smagu, kad parduodamomis prekėmis sugebame nustebinti klientus, o šie įvertina kitokią pasiūlą.“

Prekių asortimentas pagal poreikius

 

„Visuomet atsižvelgiu į klientus, jų norus, tad naujų prekių asortimentą visuomet taikau pagal jų poreikius.“

L. Glicienė.

 

„Atsirinkti prekių ženklus, su kuriais dirbti, yra nelengva užduotis. Pasirinkusi vienus didžiausių gamintojų Europoje, neabejoju, kad būtent jie ir diktuoja madas, kurios neatsilieka nuo pasaulinio dizaino mados tendencijų. Prekių ženklų gausa lemia įvairovę, kuri padės rasti viską, ko reikia mažylio kambariui: nuo baldų iki mielų smulkmenų dovanoms. Taip pat visuomet atsižvelgiu į klientus, jų norus, tad naujų prekių asortimentą visuomet taikau pagal jų poreikius“, – pasakoja verslininkė.

Skandinaviško interjero formulė

„Didžioji parduotuvės asortimento dalis yra iš skandinavų gamintojų. Siekdami sukurti stilingą vaiko kambarį, skandinavai tikina atradę subalansuotą formulę, kuri mane sužavėjo. Jų tikslas – kurti neutralų interjerą, pasirinkus vieną ryškią ir žaismingą spalvą ar akcentą: kilimą, sienų dekorą, patalynę. Šios idėjos mokau ir savo klientus, skatindama originalumą. Juk berniuko kambarys nebūtinai turi būti mėlynas su mašinomis, o mergaitės – rožinis su gėlėmis“, – skandinaviško dizaino subtilybes atskleidžia L. Glicienė.

Lietuviai vaikus augina stilingai

Pasak pašnekovės, saugią ir stilingą aplinką mažyliui svarbu kurti nuo mažų dienų, nes vaiko pasaulėžiūra formuojasi ankstyvoje kūdikystėje. „Labai gerbiu tėvus, kurie augina vaikus tvarkingoje, švarioje bei gražioje aplinkoje. Juk taip mama ir kūdikis jaučiasi laimingesni, ramesni. Galiu pasidžiaugti, kad Lietuvos mamos vaikų interjero srityje žengia koja kojon su pasaulinėmis madomis ir nuo mažų dienų savo atžalas augina stilingai“, – tikina pašnekovė.

Linki tikėti svajonėmis

„Jauniesiems verslininkams, kūrėjams palinkėčiau susikurti efektyvų verslo planą, tikėti savo svajonėmis ir nepasiduoti, kai šios pradeda slysti iš po kojų. Tvirtai į jas įsikibkite, susidraugaukite ir padėkite joms užaugti“, – linki interjero studijos „Lovely Mess“ įkūrėja.

„Lovely Mess“

379-1515999418-780507.jpeg 379-1515999418-470680.jpeg 379-1516005998-857908.png

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.