...

Iliuzijomis pavergė Vilnių ir Druskininkus

Verslas

2018.02.11

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Iliuzijomis pavergė Vilnių ir Druskininkus

Deividas Dilys. Anykšta nuotr.

Verslininkai Deividas Dilys ir Nerijus Šuminskas nusprendė praskaidrinti lietuvių kasdienybę ir įkūrė du iliuzijų kambarius – sostinėje Vilniuje ir viename gražiausių kurortų Druskininkuose. Kiekvienas, apsilankęs iliuzijų kambaryje „Illusion Rooms“, gali pasijusti milžinu, pasiklysti veidrodžių labirinte ar apversti savo pasaulį aukštyn kojomis.

Netiki savo akimis

Prieš dvejus metus įkurtos pramogų erdvės paremtos optinės apgaulės reiškiniu. Anot pašnekovo, sudėtinga papasakoti potyrius, su kuriais susiduria lankytojai, nes kiekvienas į netradicinę pramogą reaguoja skirtingai. Pavyzdžiui, veidrodžių labirinte dėl šviesų žaismo ir veidrodžių išdėstymo kampų nelabai didelėje erdvėje kartais tampa sudėtinga rasti netgi išėjimą ar atskirti, kuris iš daugybės matomų atvaizdų yra realus žmogus, atėjęs drauge, o kurie iš jų tik atspindžiai. Tai, pasak D. Dilio, yra vienas populiariausių „Illusion Rooms“ siūlomų magiškų triukų.

„Labiausiai klientus domina veidrodžių labirintas ir „Velnio tunelis“. Norint įveikti šį tunelį, reikia pereiti tiltelį, aplink kurį sukasi cilindras. Visa tai skamba labai paprastai, tačiau akys ir protas reaguoja skirtingai, tad ši paprasta užduotis tampa ne tokia jau lengva. Šios pramogos trunka gana neilgai, tačiau emocijos išlieka ilgam“, – pasakoja pašnekovas.

Nors tai išskirtinės ir pačios populiariausios pramogos, verslininkai pažeria ir daugiau įdomių ir lankytinų sprendimų. „Bent trumpam nuo realybės galite pasislėpti viename didžiausių veidrodžių labirintų Lietuvoje, o jei to negana, apverstame name išvysite atvirkščią virtuvę, svetainę ir tualetą. Jeigu norite pasijusti Coliuke ar dviejų metrų krepšininku, užsukite į „Dydžio kambarį“. Vienoje kambario pusėje sukuriamas mažinimo, o kitoje – didinimo efektas“, – pramogas vardija D. Dilys.

Ilgametė patirtis

„Illusion Rooms“ – ne vienintelis D. Dilio plėtojamas projektas. Verslininkas teigia verslu besidomintis jau visą dešimtmetį ir tautiečiams per šį laikotarpį yra pateikęs ne vieną pramogą, todėl dvejonių imtis dar vienos veiklos nekilo.

„Užsiimti verslu pradėjau prieš dešimtmetį. Anykščiuose esu atidaręs „Labirintų parką“, „Apverstą namą“ ir „Laipynių parką“. Įkūrus „Illusion Rooms“ nebuvo nuogąstavimų, kad gali nepasisekti, o jeigu ir būtų nepasisekę, tai ne pasaulio pabaiga. Per daugybę metų ne kartą klydau, tačiau iš savo klaidų pasimokiau. Be to, man nereikėjo mesti samdomo darbo su pastoviomis pajamomis ir lūkuriuoti nežinomybėje“, – atskleidžia pašnekovas.

Be to, sėkmę „Illusion Rooms“ idėjai užtikrino ir nuolatinis žmonių domėjimasis jiems nesuprantamais reiškiniais, optinėmis apgaulėmis. Kaip sako pašnekovas, magija visada traukė žmones. Šio verslo pranašumas yra tas, kad užsukusiesiems nereikia jokio pasiruošimo, specialios aprangos ar tinkamų oro sąlygų, galima tiesiog imti ir pramogauti.

Ateitis Lietuvoje ir Latvijoje

 

„Mūsų planuose ne tik kiti Lietuvos miestai, bet ir Latvija.“

D. Dilys.

 

Pasakodamas apie verslo „Illusion Rooms“ sukūrimą, D. Dilys atskleidžia, kad idėjų ieškojo įvairiose užsienio šalyse. Aplankė panašias pramogas Maskvoje, Lenkijos miestuose bei Anglijoje, stebėjo, kokių klaidų vengti ir kaip sukurti kokybiškiausią paslaugą Lietuvos vartotojams. Po dvejų metų matoma sėkmė skatina verslininkus judėti į priekį.

„Mūsų planuose ne tik kiti Lietuvos miestai, bet ir Latvija. Dabar yra investicijų ir plėtros laikotarpis, kai investuojame daugiau, nei uždirbame“, – tikina pašnekovas.

Paklaustas apie verslo investicijas, D. Dilys vardija, ko gero, kiekvienam jaunam verslui aktualias problemas, tačiau dalijasi ir jų sprendimo būdais, pasiteisinusiais kuriant „Illusion Rooms“.

„Lietuvos bankai nenoriai teikia paskolas įmonėms, neturinčioms užstato. Kadangi turto neturėjome, kreipėmės į UAB „Investicijų ir verslo garantijas“ (INVEGA). Jų suteikta paskolos garantija mums padėjo iš kredito unijos pasiimti lengvatinę paskolą verslo pradžiai. Gauta paskola leido greičiau atidaryti „Apverstą namą“ Druskininkuose. Be to, esame pateikę paraišką ir dėl darbo užmokesčio kompensavimo priemonės „Subsidijos verslo pradžiai“. Pradedantieji verslininkai dažniausiai turi puikių minčių, tačiau neturi pinigų, tad Europos Sąjungos investicijos stipriai palengvina jų gyvenimą“, – patirtimi dalijasi verslininkas.

Teks nepaliaujamai dirbti

Kaip vieną savo sėkmės paslapčių pašnekovas atskleidžia įprotį daug ir atsakingai dirbti. Anot jo, tik tokius žmones aplanko sėkmė bet kurioje srityje, ne vien versle. D. Dilio teigimu, nereikia bijoti ir klaidų, mat neklysta tik tie, kurie nieko nedaro, o dirbdamas ir klysdamas žmogus, ypač jaunas verslininkas, gali įgyti daugiau patirties, pasimokyti ir judėti tolyn.

„Jeigu tikėsiesi greito pelno, gero nelauk. Norėdamas užsidirbti, turi išmokti ne vieną pamoką. Viena jų – nereikia taupyti kokybės ar įrangos, darbuotojų sąskaita. Jei imsi taupyti, klientai tai pastebės. 98 proc. mūsų klientų išeina su plačia šypsena, o jeigu laimingi jie, laimingi ir darbuotojai. Mes turime daug sugrįžtančių klientų. Ko gero, tai ženklas, kad einame teisingu keliu. Tai ir veda mus į priekį. Kai pradėjau vystyti verslą, man buvo 24-eri. Iš aplinkos sulaukiau daugiau pesimistinių prognozių nei palaikymo ir paskatinimo. Tiesą pasakius, išorinė pesimizmo banga buvo kelis sykius stipresnė nei mano idėja, tačiau aš nepasidaviau. Svarbu išklausyti kitų nuomonę, tačiau nebūtina ja pasikliauti“, – pradedantiesiems drąsos įkvepia verslininkas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.