...

Lietuvą užkariauja slapto įdarbinimo startuolis

Verslas

2018.03.13

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Lietuvą užkariauja slapto įdarbinimo startuolis

Kaarelas Holmas ir Antonas Narusbergas. Asmeninio albumo nuotr.

Estų Kaarelo Holmo ir Antono Narusbergo sukurta slapta talentų įdarbinimo programėlė nuo kovo pradžios skinasi kelią ir Lietuvoje. Vos pasirodęs „MeetFrank“ jau netruko išpopuliarėti Estijoje, Suomijoje ir Latvijoje.

Susidūrė su neteisybe

Mintis sukurti slaptą įdarbinimo programėlę kilo tuomet, kai vienas iš bendraįkūrėjų susidūrė su nemalonia patirtimi darbe. Supratęs, kad jo ir įmonės pozicija nesutampa, K. Holmas išėjo iš darbo. „Suvokiau, kad mano laimė yra kur kas svarbesnė už bet kokią įmonę“, – prisimena jis.

Kadangi buvo pažeista jo laisvė ir galimybė ieškoti geresnių sąlygų, pašnekovas nusprendė situaciją pakeisti iš esmės ir kartu padėti bendro likimo žmonėms.

Jokio gyvenimo aprašymo

„MeetFrank“ veikia kaip įdarbinimo programėlė, tačiau čia, kitaip nei skelbimų portaluose, niekas nereikalauja įkelti savo gyvenimo aprašymo ar motyvacinio laiško.

Verslininkai pasakoja, kad jų tikslas buvo programėlę padaryti paprastą ir greitai naudojamą. Todėl šiuo metu atsakyti į „MeetFrank“ klausimyną užtrunka vidutiniškai 90 sekundžių.

 

„Ši programėlė padeda rasti ir tikrus talentus. Jie dažniausiai dirba ir nesidairo galimybių, tačiau įmonės turės galimybę juos surasti ir pasiūlyti geresnes sąlygas.“

K. Holmas.

 

Programėlė veikia visiškai diskretiškai. Darbuotojai pasiūlomi potencialiems darbdaviams ir atvirkščiai. Norintieji sužinoti daugiau informacijos gali paklausti darbdavio apie darbo specifiką, neatskleisdami savo asmenybės. Tai gelbsti pasyvius darbo ieškotojus, kurie dairosi geresnių sąlygų ar tiesiog tiria rinkos galimybes. Esamas darbdavys niekada nesužinos apie darbo paieškas ir darbuotojo neištiks K. Holmo likimas.

„Ši programėlė padeda rasti ir tikrus talentus. Jie dažniausiai dirba ir nesidairo galimybių, tačiau įmonės turės galimybę juos surasti ir pasiūlyti geresnes sąlygas. Be to, įmonėms tai kur kas efektyvesnė priemonė kvalifikuotiems darbuotojams rasti negu paprastas darbo skelbimų portalas“, – tikina verslininkas.

Stulbinama sėkmė

Vos pernai rugsėjį startavusi įmonė jau sulaukė daugiau nei 1 tūkst. užsiregistravusių darbdavių ir daugiau nei 40 tūkst. programėlės atsisiuntimo atvejų. Per tokį trumpą laikotarpį verslininkai sugebėjo sudominti tokius rinkos žaidėjus kaip „TransferWise“, „Taxify“ ar „Tele2“ ieškoti talentų pasitelkiant „MeetFrank“.

Lietuvoje programėlė taip pat sulaukė didelio pasisekimo. Dar net nepristatyta rinkoje programėlė „MeetFrank“ turėjo 5 tūkst. susidomėjusių vartotojų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.