...

Tėvo ir dukters duetas sukūrė papuošalus iš betono

Verslas

2018.03.19

Autorius: Eglė Jurevičiūtė

Temos: , .

Tėvo ir dukters duetas sukūrė papuošalus iš betono

Rūta Vosyliūtė. Asmeninio albumo nuotr.

Papuošalų ir aksesuarų gamyba – sudėtingas procesas, kuriam reikia išskirtinio kruopštumo ir fantazijos. Kartais papuošalų kūrėjų kūrybiškumas pranoksta net lakiausią vaizduotę. Kauniečių tėvo ir dukters – Vytauto Vosyliaus (64) ir Rūtos Vosyliūtės (32) – kuriami papuošalai dėmesį traukia ne tik unikaliu dizainu.

Kuria papuošalus iš betono

Prekių ženklą „W-Concrete“ įregistravę V. Vosylius ir R. Vosyliūtė įvaldė unikalią papuošalų ir aksesuarų gamybos technologiją. Papuošalus ir aksesuarus jie kuria iš betono. Nors ši medžiaga dažniausiai naudojama statyboms, pradedantieji verslininkai surado būdą, kaip betoną paversti tikru meno kūriniu. Pašnekovė teigia, kad įkvėpimo kurdama papuošalus ir aksesuarus dažniausiai semiasi iš ją supančios aplinkos bei miesto architektūros.

„Turiu silpnybę „steampunk“ stiliui. Žavi šio stiliaus smulkmeniškumas, detalės, meninės improvizacijos, todėl norėjosi kurti kažką panašaus. Gyvenu mieste, tad dažnai mane supa betoniniai pastatai, didelės konstrukcijos. Žinoma, betonas ne tik siejasi su architektūra, bet taip pat simbolizuoja pastovumą, ilgaamžiškumą, tvirtumą. Pro darbo langus matyti griaunamas viešbutis vaiduoklis, tad krintantys betoniniai luitai ir pamėtėjo idėją išbandyti netradicinę medžiagą – betoną…“ – atskleidžia R. Vosyliūtė.

Originalius papuošalus ir aksesuarus pradedančioji verslininkė kuria drauge su tėčiu V. Vosyliumi. Kūrinių reprezentavimą visuomenei jis dažniausiai patiki dukrai.

Kūryba skirta šiuolaikiniam miesto žmogui

 

„Panaudotos laikrodžių detalės tarsi siūlo sustoti, neskubėti.“

R. Vosyliūtė.

 

Pasak R. Vosyliūtės, „W-Concrete“ kūrinius dažniausiai įsigyja išskirtinumą mėgstantys miesto gyventojai. Klientus domina netikėtas medžiagos pasirinkimas. Nors papuošalai ir aksesuarai pagaminti iš betono, tačiau jie yra lengvi, išsiskiriantys originalumu, raginantys kitaip pažvelgti į mus supančią aplinką ir kasdienybę.

„Betoniniai papuošalai kuria sumažintų architektūrinių formų įvaizdį, o gyvenant miesto džiunglėse toks aksesuaras, manau, labai tinka šiuolaikiniam miesto žmogui. Panaudotos laikrodžių detalės tarsi siūlo sustoti, neskubėti. Jos įkalintos betone – amžinoje medžiagoje“, – apie kuriamus papuošalus kalba R. Vosyliūtė.

Verslininkės teigimu, klientai džiaugiasi, kad rinkoje atsirado kažkas nauja, neįprasta, nes karoliukai ir blizgučiai jau seniai nebe naujiena. Įsigytus papuošalus klientai mielai nešioja. Jie tarsi priauga prie žmogaus ir yra lengvai suderinami su bet kokia apranga.

Planuoja plėsti verslą

R. Vosyliūtė sako, kad verslo idėja gimė palengva. Pirmiausia savo gaminius pristatė įvairiose mugėse ir parodose. Norint jose dalyvauti, reikia nemažai laiko ir išlaidų, tad prekybą sumanyta perkelti ir į internetinę erdvę. Ateityje kūrėjai ketina išplėsti verslą ir įkurti parduotuvę „Etsy“ platformoje.

„W-Concrete“

401-1521441406-767418.jpeg 401-1521441406-250320.jpeg 401-1521441406-535470.jpeg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.