...

Vietą papietauti padės rasti specializuota platforma

Verslas

2018.04.09

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Vietą papietauti padės rasti specializuota platforma

Deimantas Špučys. Asmeninio albumo nuotr.

Programuotojas, įmonės „Imas ir Ko“ bendraįkūrėjis, iš Lietuvos uostamiesčio kilęs Deimantas Špučys (26), pastebėjęs apmirusią rinkos nišą, įkūrė platformą „Varom valgyt“, taip suteikdamas vartotojams galimybę nemokamai sužinoti, kur skaniai papietauti.

Sumanyta neatsitiktinai

D. Špučys prisimena, kad idėja kurti platformą „Varom valgyt“ gimė visai natūraliai, kai vieną dieną jis vėl susidūrė su kasdiene problema – poreikiu rasti, kur nueiti pietauti.

„Ne paslaptis, kad pietaudami žmonės ieško sau tinkamo varianto pagal tos dienos poreikį, o vienas pagrindinių tokios paieškos būdų – išnaršyti visus maitinimo įstaigų teikiamus pasiūlymus jų „Facebook“ paskyrose, interneto svetainėse, naujienlaiškiuose ir pan. Vieną dieną, kartodamas šias dienos pietų paieškas, pagalvojau, kad gana – galima ir paprasčiau! Būtent taip ir prasidėjo platformos „Varom valgyt“ kūrimo užuomazgos. Kurį laiką gvildenęs šią mintį, vieną naktį sėdau ir parašiau pagrindinį „Varomvalgyt.lt“ sisteminį algoritmą, nuo kurio ir prasidėjo ši svetainė. Toliau viskas tęsėsi įprasta eiga: kolega Marius sukūrė dizainą, programuotoja Vytautė dizainą perkėlė į kodą, viską sujungiau ir startavome“, – paprastai viską paaiškina pašnekovas.

Sukurta platforma kol kas sėkmingai renka kasdienę informaciją iš keturių didžiųjų Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių, tačiau neatmetama ir plėtros galimybė. Vis dėlto didžiausias jos pranašumas yra ne tik galimybė pamatyti, kas siūloma dienos pietums, bet ir rūšiuoti pasiūlymus pagal tam tikrus kriterijus.

„Projektą „Varom valgyt“ išskirčiau į dvi dalis – platformą ir svetainę. Būtent pati platforma ir yra atsakinga už svetainėje esančių dienos pietų pasiūlymų atsiradimą – sisteminė platformos dalis reguliariai renka dienos pietų pasiūlymus ir jų vietas pagal mūsų sukurtą algoritmą. Šiuo metu dienos pietų pasiūlymus atvaizduojame net iš keturių didžiausių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių. Projekto išskirtinumą rodo ir didžiulė dienos pietų pasiūlymų gausa su galimybe juos filtruoti ne tik pagal miestą ar vietą, bet ir pagal svetainėje pateiktas patiekalų kategorijas: kiauliena, vištiena (paukštiena), jautiena, sriuba, žuvis ar net vegetariška!“ – atskleidžia D. Špučys.

Konkurentų nėra

 

„Visos panašaus pobūdžio svetainės yra tiesiog apmirusios: jose nerasi didžiosios dalies maitinimo įstaigų ar paprasčiausios galimybės peržiūrėti konkrečių vietų pasiūlymus…“

D. Špučys.

 

Paklaustas, ar nebijojo egzistuojančios konkurencijos, pašnekovas patikina, kad jos, galima sakyti, nėra. Nuolat atnaujindami ir tikslingai suprogramavę sistemą „Varom valgyt“, projekto autoriai užsitikrino galimybę būti lyderiais šioje srityje.

„Visos panašaus pobūdžio svetainės yra tiesiog apmirusios: jose nerasi didžiosios dalies maitinimo įstaigų ar paprasčiausios galimybės peržiūrėti konkrečių vietų pasiūlymus, o ką jau kalbėti apie tai, kad dauguma jų net neturi mobiliesiems įrenginiams pritaikytų svetainės versijų! Tokios platformos, kuri siūlytų ir reguliariai atnaujintų tokią gausybę dienos pietų pasiūlymų kasdien, apskirtai nėra. Drąsiai galiu sakyti, kad mes tokiu mastu esame pirmieji. Šiuo metu taip pat atliekame ypač svarbius atnaujinimus, kurie aprėpia ne tik pačią svetainę, bet ir naują projekto dalį – mobiliąją programėlę, kuri leis dar lanksčiau ieškoti pageidaujamų dienos pietų pasiūlymų“, – sako D. Špučys.

Kol kas filantropinės paskatos

Įkūrėjo teigimu, visa veikla bent jau kol kas paremta filantropiniais, savanoriškais pagrindais, nesiekiant pelno, tačiau verslininkas atskleidžia drauge su kolegomis pagalvojęs ir apie potencialias monetizacijos strategijas. Vis dėlto kol kas didžiausiu iššūkiu ir siekiamybe išlieka tikslingi platformos pokyčiai, kurie suteiktų kuo daugiau naudos ja besinaudojantiems žmonėms.

„Pagrindinis iššūkis kuriant, plėtojant ir nuolatos tobulinant šią svetainę išlieka vienintelis – kaip su kiekvienu pakeitimu ją išlaikyti patrauklią ne tik dienos pietų ieškotojams, bet ir verslui, siūlančiam dienos pietus ir norinčiam pritraukti daugiau lankytojų dienos pietų metu“, – sako pašnekovas.

Galimybių laikas

„Varom valgyt“ – ne pirmas ir anaiptol ne paskutinis D. Špučio plėtojamas projektas. Verslininkas džiaugiasi, kad, turėdamas programavimo žinių, šiandieninėje rinkoje gali valdyti technologijas ir spręsti sau ar aplinkiniams kylančias problemas. Anot jo, šie laikai kiekvienam yra tikrų galimybių metas.

„Tai jau nebe pirmas mano sėkmingas panašaus pobūdžio projektas ir man be galo džiugu, kad kiekvienas iš mūsų programuodamas ir pasitelkdamas šiuolaikines technologijas turi visas galimybes spręsti įvairiausios apimties kasdienes problemas ir taip padėti bent daliai žmonių, o tai tiesiog veža“, – džiaugiasi platformos bendraautoris.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.