...

Sukūrė verslą, sujungiantį skirtingas medicinos sritis

Verslas

2018.05.20

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , .

Sukūrė verslą, sujungiantį skirtingas medicinos sritis

Jurga Baranauskienė ir Erika Bagdonavičienė Asmeninio albumo nuotr.

„Esame dvi šešių vaikų mamos. Prieš daugiau nei 10 metų mūsų draugystė prasidėjo būtent nuo ilgų ir smagių pokalbių ieškant geriausių, sveikiausių ir patikimiausių sprendimų mūsų vaikams bei mums pačioms. Asmeninės patirtys skatino ieškojimus ir norą turėti pagrįstą ir tvirtą nuomonę. Galiausiai nusprendėme įkurti “Facebook” paskyrą, kurioje dalijamės savo žiniomis, bei internetinę parduotuvę, siūlančią Vokietijoje sukurtas ir gaminamas natūralias, saugias ir sveikas kūno bei sveikatos priežiūros priemones.” – taip savo projektą „baba.“ pristato Jurga Baranauskienė (37) ir Erika Bagdonavičienė (38)

Verslo idėja, gulėjusi rankinėje

„Ši veikla gimė iš asmeninių paieškų, kai laukiausi trečio vaikelio. Ir nors atrodo, kad tiek visko žinojau, bet šis nėštumas buvo lydimas baimių ir įtampos, sveikatos nusiskundimų, kurių nesinorėjo spręsti sintetinių priemonių pagalba. Drauge su Erika ėmėme ieškoti, kas gali pagelbėti ir taip atradome “raktą”, kurį beveik metus nešiojausi savo rankinėje. Tai buvo nosies tepalas, kurį Erika buvo parvežusi lauktuvių. Jį nešiojausi savo rankinėje, kad atsiradus poreikiui turėčiau po ranka. Kai pradėjome domėtis, sužinojome, kad tas nuostabus nosies balzamas sukurtas vienoje vaistinėje Vokietijoje. O jo kūrėjai akušerė Ingeborg Stadelmann ir vaistininkas Dr. Dietmar Wolz prieš 30 metų savo veiklą pradėjo būtent nuo aromamišinių (tuo metu receptinių vaistų), skirtų nėščiosioms ir gimdyvėms. Jų kokybės standartai mane, kaip vaistininkę, sužavėjo ir įkvėpė, o siūlomi sprendimai buvo atidūs ir atsakingi, tiek renkantis sudedamąsias medžiagas, tiek jų kokybę bei mišinių koncentraciją”- projekto susikūrimo istoriją pasakoja Jurga.

„O aš, studijuodama Vokietijoje, galiu pamatyti naujausiais laboratoriniais tyrimais pagrįstą gamybos ir aromamišinių kūrimo procesą. Dėstytojai mielai dalinasi ne tik pagrindinėmis savo srities žiniomis, bet ir naujausiomis patirtimis ir atradimais, apie kuriuos dar nėra rašoma knygose. Vokiškai kalbančių šalių aromaterapijos mokykla itin atidžiai renkasi eterinius aliejus, nes ne visi jie tinka ypač jautriame laikotarpyje, kaip nėštumas, gimdymas, pirmieji ar paskutiniai gyvenimo metai. Smagu, kai patirtimi pasitvirtina itin nedidelių koncentracijų efektyvumas”- tikina Erika.

Dėmesys žmogiškosioms vertybėms

„Mus maloniai nustebino ir įkvėpė pasirinktų gamintojų savybė: didelis dėmesys žmogiškosioms vertybėms. Visame procese stengiamasi atsižvelgti į žmogų ir jo poreikius: ne tik į tą, kuriam aromamišinys kuriamas, bet ir tam, kas tą augalą augins ir nuims derlių; į žmones, kurie šviečia augintojus ir distiliuotojus, kad jų kokybė būtų kuo geresnė ir jie gautų už savo darbą teisingą atlygį; į žmones, kurie dirba įmonėje, į žmones, kurie būdami savo srities specialistais, dalinasi aromaterapijos stiprinimui naudingomis žiniomis”- komplimentų „baba.“ parduodamų produktų gamintojams negaili verslininkės.

Skirtingų medicinos sričių derinimas

„Matome ryškius kraštutinumus ir žmonių prisirišimą prie vienų ar kitų metodų, pavyzdžiui: tik tradicinė medicina, arba tik homeopatija, arba tik aromaterapija. Mes stengiamės atrasti didžiausius privalumus derinant tradicinę mediciną drauge su aromaterapija, homeopatija, kompresais. Ši sistema turi puikius pasiekimus vokiškai kalbančių šalių sveikatos įstaigose“ – teigia pašnekovės.

Natūralumas ir sveikatos gerovė

Paklaustos apie asmeninę namų vaistinėlę bei šeimos favoritus, pašnekovės išskiria kelis mylimiausius produktus. „Savo namų vaistinėlės neįsivaizduojame be neverptų vilnų ir bičių vaško kompresų, imunitetą stiprinančio “Thymian Angelika” aliejaus ir mums aromaterapijos duris atvėrusio nosies balzamo “Engelwurz”. Norisi nepamiršti ir odai naudingų, sveikatos priežiūroje pasiteisinusių hidrolatų – melisų hidrolatas pagelbsti vėsinant kūną esant aukštai temperatūrai, o “Immortelle Akut Spray”, supakuotas sterilų filtrą turinčiame buteliuke, padeda prižiūrint bet kokio tipo žaizdas. Natūralios arbatos su liepų žiedais, šeivamedžiais, įvairūs prieskoniai taip pat yra neatskiriama sveikos gyvensenos dalis. Svarbu nepamiršti, kad sveikatos gerovė tiesiogiai priklauso ir nuo maisto, gyvenimo aktyvumo bei minčių higienos” – tikina „baba.“ įkūrėjos.

Asmeninio tobulėjimo iššūkis

„Didžiausias iššūkis kuriant verslą mums buvo asmeninis tobulėjimas tokiuose dalykuose, kurių anksčiau neprireikė. Tai – gilesnis kompiuterinių programų naudojimas, apskaita, marketingo žinios ir įstatymų nagrinėjimas. ” – apie sunkumus kuriant verslą pasakoja moterys.

Rinkoje „baba.“ projektas sėkmingai gyvuoja antrus metus. „Geriausias įvertinimas mums – sugrįžtantys klientai, jų rekomendacijos bei atsiliepimai. Taip pat kvietimai skaityti paskaitas ir vesti seminarus medicinos specialistams”.

Linki būti atsakingais už savo sveikatą

Paklaustos, ko palinkėtų jauniesiems kūrėjams ir verslininkams, bendraįkūrėjos siūlo nauju žvilgniu pažvelgti į pasaulį, pagalvoti, kokiame pasaulyje jie nori gyventi ir kaip prie to prisidėti. „Linkime, kad žmonės patys vėl prisiimtų atsakomybę už savo sveikatą. Juk atsakingai renkantis maistą, aktyviai gyvenant kūnu ir siela bei renkantis natūralias kūno ir sveikatos priežiūros priemones, galime pagerinti savo savijautą. Na, o puikiems Lietuvos sveikatos specialistams, norisi palinkėti kuo atviriau bendradarbiauti, – to ir siekiame skleisdamos savo sukauptas žinias sveikatos įstaigose” – pasakoja „baba.“ įkūrėjos J. Baranauskienė ir E.Bagdonavičienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.