...

Pažangus lietuvių startuolis nominuotas Google

Verslas

2018.06.18

Autorius: BZN start

Temos: , , .

Pažangus lietuvių startuolis nominuotas Google

Dalia Lašaitė ir Marius Kalytis. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

UAB „CGTrader, viena didžiausių 3D modelių prekybos platformų pasaulyje, šiais metais nominuota „Digital Top 50“ apdovanojimui. „Digital Top 50“ konkursą įsteigė „Google“ (dab. „Alphabet“), pasaulinio garso verslo konsultantai „McKinsey & Company“ ir elektroninės prekybos gigantai „Rocket Internet“. Berlyne teikiami „Digital Top 50“ apdovanojimai pritraukia daugelį ryškiausių Europos startuolių.

Pastebėtas spartus augimas

Patyrusi apdovanojimų komisija šiais metais nominavo „CGTrader“ sparčiausiai augančio verslo vartotojui kategorijoje („B2C Scaleup“). 1,4 mln. registruotų naudotojų 135 valstybėse turintis „CGTrader“ per paskutiniuosius penkerius metus išsiplėtė daugiau nei šimtą kartų: 2013 metais „CGTrader“ naudojosi tik 10 tūkst. naudotojų.

„CGTrader“ atstovė Ginvilė Ramanauskaitė teigė, kad lietuviško startuolio komanda džiaugiasi dėl pripažinimo ir galimybės rungtis su stipriais konkurentais: „Esame nominuoti vienoje kategorijoje su tokiais milžinais kaip „Twino“ arba „Homelike“, kurių komandos ir finansiniai resursai yra bent kelis kartus didesni už mūsiškius. Vien patekti tarp tokių stiprių konkurentų yra puikus ženklas, kad esame pripažinti ne tik 3D rinkoje, bet ir Europos verslo ekosistemoje.“

Stiprūs varžovai

Devyni „CGTrader“ konkurentai „B2C Scaleup“ kategorijoje vykdo veiklą įvairiose srityse – nuo laikino apgyvendinimo („Homelike“) iki tarpusavio skolinimo („Twino“) ar aukštojo išsilavinimo („Studyportals“).

20 procentų galutinio konkurso balo sudarys viešas balsavimas, iki birželio 14 d. vykstantis konferencijos interneto svetainėje (https://toa.berlin/dt50/). Finalininkų pasirodymai bei galutinis balsavimas vyks birželio 21 d. Berlyne, „Tech Open Air“ (TOA) technologijų festivalio metu. Šeštus metus vykstantis festivalis yra vienas didžiausių inovatyviojo verslo sambūrių Europoje.

Rinkai reikalingas produktas

CGTrader” yra viena didžiausių 3D modelių prekyviečių visame pasaulyje, kurioje šiuo metu publikuojami daugiau nei 600.000 kompiuterinės grafikos 3D modelių skirtų virtualios/papildytos realybės aplikacijų bei kompiuterinių žaidimų, filmų, reklamos, animacijos kūrimui ir architektūrinėms vizualizacijoms. “CGTrader” vienija stiprią profesionalių 3D dizainerių iš viso pasaulio bendruomenę: platforma pritraukusi daugiau nei milijoną vartotojų. “CGTrader” platformoje pavieniai 3D kūrėjai ir įvairaus dydžio dizaino studijos gali nemokamai dalintis ar parduoti savo 3D modelius, tuo tarpu pirkėjai gali rinktis iš plačios 3D modelių pasiūlos bei naudoti įsigytus modelius savo projektuose taip trumpinant projekto vystymo laiką bei taupant finansinius resursus.

CGTrader prekyvietėje pardavinėjami 3D modeliai yra naudojami kompiuterinės grafikos, žaidimų, vaizdo įrašų gamybos, reklamos, virtualiosios bei papildytos realybės aplikacijų, video žaidimų kūrėjų bei kitų sričių specialistų, kurie gali naršyti gausioje 3D modelių bibliotekoje, nusipirkti ir parsisiųsti reikiamą modelį per keletą minučių. Taip yra taupomas brangus, kelias dienas ar netgi savaites galintis trukti laikas, kurio įprastai reikia aukštos kvalifikacijos 3D dizaineriui sukurti naują modelį nuo nulio. Naudojimasis CGTrader platforma dizaineriams paspartina 3D turinio kūrybą ir sumažina išlaidas. Būtent didėjantis efektyvumas ir kaštų mažinimas yra kritiniai elementai, reikalingi 3D technologijų rinkos augimui.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.