...

Suprato, kad verslui reikalinga fizinė parduotuvė

Verslas

2018.07.12

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Suprato, kad verslui reikalinga fizinė parduotuvė

Erika Macijauskienė. Asmeninio albumo nuotr.

Nuosavo verslo pradžia Erikai Macijauskienei sutapo su motinystės atostogomis. Išėjusi iš samdomo darbo ir gvildendama idėjas, kaip realizuoti save, moteris prisiminė dar vaikystėje atrastą pomėgį megzti. Taip mažais žingsneliais užaugo siūlų ir mezgimo priemonių parduotuvė „Saulės siūlas“.

„Be galo mėgstu megzti ir tai darau beveik kiekvieną laisvą akimirką. Šis hobis mane lydi nuo penkerių metų, kai vieną dieną močiutė išmokė išmegzti pirmąsias akis, o aš nekantraudama laukdavau ryto, kad galėčiau iš močiutės siūlų likučių sumegzti ripsu kažką panašaus į šaliką“, – taip save pristato E. Macijauskienė, mėgstamą veiklą pavertusi nuosavu verslu.

Jauno verslo atradimai

Kai moteris nutarė imtis veiklos, prekybą siūlais ir mezgimo reikmenimis ji pradėjo internetinėje parduotuvėje. Tačiau ilgainiui pastebėjo, kad siūlų prekybos sritis yra tokia, kurioje klientai nori prisiliesti prie perkamos produkcijos.

„Šiuo metu parduotuvė Vilniuje, Smolensko g. 6-421, dar baigiama įrengti, tačiau klientai jau gali joje apsilankyti. Parduotuvėje galima įsigyti natūralių pluoštų siūlų: alpakų vilnos, merinosų vilnos, šilko, egiptietiškos medvilnės. Beveik visi siūlai turi „Oeko-Tex“ sertifikatus, reiškiančius, kad nenaudojami alergiją galintys sukelti dažai, taip pat yra patikrintas sunkiųjų metalų kiekis. Tai itin aukštos kokybės siūlai už prieinamą kainą kiekvienam. Siūlai yra prekė, kurią norisi prieš perkant paliesti, apžiūrėti atspalvį, todėl klientai dažnai atvykdavo į namus. Tai lėmė mano apsisprendimą rasti naujus namus savo siūlams“, – pasakoja pašnekovė.

Prakalbusi apie konkurencinę aplinką, moteris neslepia, kad jos yra iš tiesų daug, tačiau kartu pabrėžia, kad kovoti su konkurentais šioje dinamiškoje ir gausiai pripildytoje rinkoje visai nebūtina.

„Geriausia kova su konkurentais – su jais nekovoti. Nežaidžiu konkurencinių žaidimų ar kainų karo. Nors pačioje pradžioje išmėginau ir kainų strategiją. Tai nereiškia, kad nesidomiu konkurentais – nuolat stebiu juos. Juolab kad pati buvau jų nuolatinė klientė, todėl kiekvieną pažįstu ir žinau silpnąsias bei stipriąsias savybes“, – atskleidžia E. Macijauskienė.

Sunkumai nesustabdė

„Saulės siūlo“ įkūrėja prisimena, kad pačioje verslo pradžioje, vos kilus pirminei idėjai, lengva nebuvo. Moteriai prireikė ne tik atsisakyti gerai apmokamo darbo, bet ir įtikinti aplinkinius, kad jos idėja yra verta sėkmės ir dėmesio.

„Ypač sunku, kai aplinkiniai sako, kad tai beprotybė. Tačiau taip kalba tie, kurie niekada neturėjo verslo patirties, visada dirbo samdomą darbą, o jie – menki patarėjai. Jei ir kyla problemų, jos tik dar labiau stumia į priekį link žinių ir naujų įgūdžių tobulinimo. Dabar drąsiai galiu teigti, kad, atsisakiusi komforto zonos, patekau į dar didesnio komforto aplinką“, – savo priimtu sprendimu džiaugiasi pašnekovė.

Šiuo metu verslininkė jau klausia savęs, kodėl neišdrįso veiklos imtis anksčiau, todėl visiems pradedantiesiems linki drąsos ir savo siekių realizavimo.

Ambicingi planai

Nors E. Macijauskienės valdomas verslas dar jaunas, ji neslepia, kad plėtros planų ir naujų idėjų nestinga. Artimiausiuose planuose – asortimento platinimas ir naujų paslaugų įvedimas.

„Juk pačios megztas megztinis yra pats mieliausias! Taip pat ketinu suburti ir jau mokančiąsias megzti, organizuoti mezgimo vakarėlius. Tai tik keletas artimiausių mano planų, o kiti tegul lieka paslaptyje“, – šypsosi pašnekovė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.