...

Sėkmingam verslui prireikė pusės milijono investicijų

Verslas

2018.07.30

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Sėkmingam verslui prireikė pusės milijono investicijų

Arūnas Budreckas. Asmeninio albumo nuotr.

Arūnas Budreckas jau kurį laiką yra užkietėjęs vandens sporto entuziastas. Prieš kelerius metus jis kartu su kolegomis Algirdu Daniumi ir Aurimu Žala įkūrė vieną pirmųjų Lietuvoje vandenlenčių parką Klaipėdoje. Šiuo metu A. Budrecko vadovaujama UAB „Lentų broliai“ komanda vandens pramogomis siūlo mėgautis net septyniuose pripučiamų batutų parkuose „Water Inn“ ir keturiuose vandenlenčių parkuose „Wake Inn“ visoje Lietuvoje.

Idėją parsivežė iš užsienio

Vandens pramogų parkai atsirado ne iš karto. Visų pirma komanda užsiėmė vandenlentėmis, kurias pamėgo užsienio kelionėse.

„Vandens pramogų parkus išbandėme su kolegomis keliaudami užsienyje prieš daugelį metų ir ilgainiui tapome prisiekusiais vandens sporto entuziastais. Pradėjome nuo vandenlenčių, vėliau įrengėme vandens batutų parkus. Praėjusiais metais Vilniaus rajone šalia vieno populiaraus viešbučio nutarėme atidaryti unikalią vandens pramogų zoną, kuria mėgautis gali visos šalies gyventojai. Tai pripučiamų vandens batutų parkas, sulaukęs didžiulės sėkmės. Jame noriai laiką leidžia aktyvaus laisvalaikio mėgėjai“, – pasakoja pašnekovas.

Lietuviai netruko pamėgti vandens pramogas ir verslas netrukus įgavo stulbinamą pagreitį. „Šiuo metu „Water Inn“ yra didžiausias pripučiamų vandens batutų parkų tinklas šalyje. Batutų parkai veikia septyniuose Lietuvos vandens telkiniuose Vilniuje (Ežeraičio g. ir Pilaitėje, Salotės ež.), Kaune (Lampėdžio ež.), Trakuose (Akmenos ež.), Druskininkuose (Alkos tvenk.), Zarasuose (Zaraso ež.) ir Dauguose (Alytaus r., Daugų ež.), keturi iš jų įsikūrę vandenlenčių sporto parkuose „Wake Inn“, – pristato A. Budreckas.

Prireikė investicijų ir ryžto

Išgrynintai idėjai įgyvendinti nepakako vien gerų ketinimų, teko pasvarstyti apie finansinius reikalus.

„Susidūrėme ir su finansiniais iššūkiais. Prieš ketverius metus, dar kurdami vandenlenčių parką pajūryje, kreipėmės į „Invegą“ (UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ – aut. past.), kuri suteikė galimybę pasinaudoti jų teikiama garantija verslo paskolai gauti. Tai buvo sėkmingos pradžios garantas: įsibėgėjome, įsigijome reikiamą įrangą, sukūrėme darbo vietų. Šiuo metu skaičiuojame, kad į visą vandens pramogų ir vandenlenčių parkų tinklą esame investavę beveik 0,5 mln. eurų“, – atskleidžia pašnekovas.

 

„Kuriant nuosavą verslą, reikia labai daug energijos ir atsidavimo.“

A. Budreckas.

 

Be to, ežeringoje Lietuvoje teko gerokai pasukti galvą, kurią vietą vandens pramogoms reikėtų rinktis. Ji turėjo būti ne tik graži, bet ir patogi.

„Didžiausias mums kilęs iššūkis buvo tinkamų vietų vandens parkams suradimas. Vandens telkiniai turi būti patogioje vietoje, lengvai prieinami, kad į parką patogiai galėtų atvykti klientai. Stebėjome aplinką, ieškojome tokių vietų, kur reikiamiems įtvirtinimams būtų pakankamai erdvės. Dabar bendras batutų parkų „Water Inn“ plotas siekia nuo 1 000 iki 2 750 kv. metrų. Parkuose įrengta nuo 27 iki 59 skirtingų kliūčių: buomai, lynai šuoliams į vandenį, batutai, čiuožyklos, plaukiojančios salos ir kt.“, – pasakoja A. Budreckas.

Pašnekovas atskleidžia, kad nuosavo verslo kūrimas, nors ir susijęs su pramogomis klientams, yra visapusiškas atsidavimas ir nuolatinis darbas.

„Žinoma, viskas, ką sukūrėme, yra nuoseklaus ir nelengvo darbo rezultatas. Kuriant nuosavą verslą, reikia labai daug energijos ir atsidavimo. Esame atsakingi už visas sritis, bendraujame su tiekėjais, klientais, kasdien sprendžiame įvairiausius klausimus – nuo personalo poreikių iki įrangos naudojimo parkuose subtilybių ir tobulinimo“, – tikina verslininkas.

Įtraukiančios pramogos

Svilinant kaitriai vasaros saulei, vandens pramogos tampa tikra atgaiva. Pašnekovo teigimu, didžiausią pramogų parką lankytojai gali surasti Zarasuose.

„Zarasuose vandenyje yra devynios labai kokybiškos ir įdomios figūros, trasą juosia medinis takelis, kad būtų lengva išlipti iš vandens. Viduryje sumontuotas bangolaužis, stabdantis bangas ir išlaikantis ežero paviršių lygų“, – pristato pašnekovas.

Be to, įmonė siūlo ir papildomų paslaugų, kurios dar labiau praplečia galimybes klientams. „Be pačių pramogų parkų veiklos, dar nuomojame visą pramogoms reikalingą įrangą: lentas, kelių lentas, hidrokostiumus, šalmus ir liemenes. Vienu metu parke gali pramogauti net iki 80 svečių. Vandenlenčių parkuose „Wake Inn“ įrengtos naujos, modernios trasos su vandens figūromis, taip pat veikia kavinės bei laisvalaikio prekių ir įrangos parduotuvės. Beveik visus parkus supa paplūdimiai, pievelės, yra įrengtos terasos. Tokia aplinka patraukli ir ekstremalaus sporto, ir ramaus laisvalaikio mėgėjams bei netradicinės aplinkos asmeninėms šventėms ieškantiems klientams“, – sako UAB „Lentų broliai“ vadovas.

Smagu visiems

Anot pašnekovo, vandens pramogų parke veiklos surasti gali kiekvienas, o pramogoms ne visada reikia specialaus fizinio pasiruošimo. Trasos suskirstytos pagal sudėtingumo lygius, tad galima ir atsikvėpti, ir patikrinti savo jėgas.

„Vandens batutai yra labai smagi, azartą žadinanti pramoga. Geriausia tai, kad ji yra ir labai universali – parkuose gali lankytis bet kokio amžiaus, fizinio pasirengimo ar interesų žmonės. Taip pat svarbu, kad ši pramoga labai tinka lietuviškoms vasaroms, yra populiari ir šviečiant saulei, ir pilant lietui. Varžymasis batutų parke per lietų dažnai yra kur kas smagesnis iššūkis nei pramogos šviečiant saulei. Jauniausi lankytojai mūsų parkuose yra 6–11 metų vaikai. Pramogaujant jiems būtina suaugusiojo priežiūra (vienas suaugusysis gali lydėti šešių vaikų grupę). Nors parkuose visą laiką budi 3–4 profesionalūs gelbėtojai, ir vaikai, ir suaugusieji turi būti budrūs, laikytis tam tikrų saugos taisyklių, bent minimaliai mokėti plaukti. Kiekvienas lankytojas privalo dėvėti gelbėjimosi liemenę, o vėsesniu oru hidrokostiumą“, – teigia A. Budreckas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.