...

Įkūrė pirmą „CrossFit“ sporto klubą

Verslas

2018.10.01

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Įkūrė pirmą „CrossFit“ sporto klubą

Vytautas Sriubas. Asmeninio albumo nuotr.

Vytautas Sriubas yra sporto entuziastas, savo pomėgį pavertęs verslu. Prieš kurį laiką vyras įkūrė pirmąjį „CrossFit“ sporto klubą Kaune, kviečiantį pamiršti nuobodžias, monotoniškas treniruotes. Pasak verslininko, pradedant dirbti sau, svarbiausia optimistiškai vertinti viską, ką darai, ir prireikus gauti palaikymą, kurį dosniai dalija šeima ir mitus apie sportą griaunantys klientai.

Sportas lydėjo nuo mažens

Idėja kurti sporto klubą V. Sriubui kilo neatsitiktinai. Vyras nuo vaikystės domėjosi sportu, išbandė įvairias jo šakas, kol pagaliau suprato, kad įprastos treniruotės nei duoda norimos naudos, nei yra pakankamai įdomios. Tad, susidomėjus „CrossFit“ sportu, kilo mintis juo sudominti ir kitus kauniečius.

„Visą gyvenimą mėgau sportą: nuo mažens lankiau karatė, plaukimą, alpinizmą, mėgau snieglenčių sportą, jėgos aitvarus, vandenlentes, 4×4 sportą, motokrosą. Tad aktyvus laisvalaikis visais laikais buvo neatskiriama mano gyvenimo dalis. Tradicinėje sporto salėje treniruotis man pabosdavo jau po pirmos savaitės, o funkcinės treniruotės nedavė norimų rezultatų. Tuomet susidomėjau labai dinamišku užsiėmimu – „CrossFit“, o vėliau ir šio sporto plėtra Lietuvoje. Įvertinęs galimybę atidaryti pirmąjį tokių treniruočių klubą Kaune, nesudvejojau“, – prisimena pašnekovas.

Skirtas visiems

Anot V. Sriubo, „CrossFit“ sportas dažnai nepelnytai laikomas itin sudėtingu ir žmonės vengia jį bandyti, jeigu neturi geros fizinės parengties. Pašnekovo teigimu, šios treniruotės yra intensyvios, tačiau priimtinos beveik kiekvienam.

CrossFit“ esmė – labai intensyvus nuolat besikeičiančių gimnastikos, sunkiosios atletikos, bėgimo, irklavimo ir kitų sporto judesių atlikimas. Bendraudamas su žmonėmis, pastebiu, kad „CrossFit“ sportas šiek tiek mistifikuojamas: žmonės dažnai mano, kad tai labai sunkus, tik profesionalams skirtas užsiėmimas. Tačiau tai visiška netiesa – „CrossFit“ yra vienas universaliausių sportų, kurio treniruočių metu tobulinamos kasdien natūraliai atliekamų kūno judesių technikos. Tiems, kurie pamatę „CrossFit“ varžybas mano, kad jiems šios treniruotės per sunkios, vertėtų susimąstyti: argi pasižiūrėję į maratono bėgikus manote, kad esate per silpni bėgimui? Greičiausiai žinote, kad bėgimas gali būti įvairus, skirtas mėgėjams ir profesionalams, taip pat ir „CrossFit“ treniruotės – jos gali būti palankios bet kokio fizinio pasirengimo žmogui“, – sako pašnekovas.

V. Sriubas pasakoja, kad „CrossFit“ treniruotėse apsilankę klientai dažnai ne tik pakeičia nuomonę apie šias treniruotes, bet ir visai kitaip pažvelgia į sporto galimybes.

„Prie mūsų prisijungiantys, aktyviai leisti laiką norintys klientai gauna kelis esminius dalykus, keičiančius gyvenimą ir savo kūno bei savęs suvokimą. Tai ryšys su sportuojančiųjų bendruomene, bičiulystė ir aukšto intensyvumo treniruotės, padedančios tobulėti, išjudinti kiekvieną raumenų grupę, ugdyti ištvermę. Išbandę mūsų treniruotes, klientai keičia požiūrį į sportą – supranta, kad sportas neturi būti nuobodus, jis negali tapti rutina, darbu ar kančia. Dėl to labai daug dėmesio ir laiko skiriu treniruočių programoms sudaryti: užsiėmimai turi būti linksmi, įdomūs, išlaikyti „CrossFit“ treniruotėms keliamus reikalavimus“, – teigia V. Sriubas.

Daug sunkumų nekilo

Paklaustas apie verslo pradžią, verslininkas patikina, kad sudėtinga tikrai nebuvo, o pasinaudojus „Invegos“ teikiamomis galimybėmis, verslo pradžia tapo dar paprastesnė.

„Pasinaudojau galimybe gauti lengvatinę paskolą (pagal priemonę „Verslumo skatinimas 2014–2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo“), taip pat „Invega“ paskolai suteikė individualią garantiją, dengiančią net pusę paskolos sumos“, – atskleidžia „CrossFit“ sporto klubo įkūrėjas.

Pasak jo, nuosavas verslas suteikia daugiau laisvės, tačiau prireikia ir kur kas daugiau savikontrolės bei dėmesio negu samdomai veiklai, todėl visiems norintiesiems turėti savo verslą pašnekovas linki niekada nepasiduoti.

„Samdomas darbas yra daug paprastesnis, jame viskas aišku: tau paskirtos užduotys ir atsakomybės, darbo apimtys ir pan., kurias turi vykdyti. Dirbant sau tikslus reikia kelti pačiam ir kaskart jie turi pranokti ankstesnius pasiekimus. Turi labai stengtis juos įgyvendinti, rasti būdų ir noro kasdien judėti pirmyn, nes niekas nestovi už nugaros ir nekontroliuoja nei pelno, nei atliktų ar pradelstų darbų. Dirbant sau viena svarbiausių savybių – teigiamas ir optimistinis požiūris į savo veiklą“, – tikina V. Sriubas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.