...

Į lietuvių startuolį investuota 250 tūkstančių

Verslas

2018.10.04

Autorius: BZN start

Temos: , , .

Į lietuvių startuolį investuota 250 tūkstančių

PVcase komanda. Asmeninio albumo nuotr.

Prieš metus Deivido Trainavičiaus sukurtas startuolis „PVcase” sulaukė dar vienos investicijos. „Contrarian Venturesvaldomas Lietuvos energijos“ Išmaniosios energetikos rizikos kapitalo fondas į saulės elektrinių projektavimą automatizuojantį įrankį investuoja 250 tūkst. eurų.

„PVcase“ kuriamas sprendimas gali kelis kartus paspartinti ir atpiginti tam tikrus saulės elektrinių projektavimo etapus. Ši technologija turi potencialo prisidėti prie „Lietuvos energijos“ strategijoje LE 2030 keliamų žaliosios energetikos plėtros tikslų. Džiaugiamės, kad viena didžiausių mūsų fondo investicijų yra padaryta į lietuvių kuriamas technologijas“, – teigia „Lietuvos energijos“ valdybos narys ir Infrastruktūros ir plėtros tarnybos direktorius Dominykas Tučkus.

Panaudos plėtrai

 

„Ankstyvosios plėtros investicija bus finansuojama komandos plėtra bei didinami pardavimai ir skiriama daugiau dėmesio rinkodarai Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje ir Australijoje.“

D. Trainavičius.

 

PVcase“ programinė įranga veikia kaip „AutoCAD“ įskiepis. Jis leidžia pritaikyti 3D technologijas, projektuojant saulės elektrinių parkus. „PVcase“ jau uždirba pajamų, o programinę įrangą išbandė vienos didžiausių Europos saulės energetikos bendrovių, juo suprojektavusios 1 GW saulės elektrinių parkų 15 valstybių, 3 žemynuose.

„Ankstyvosios plėtros investicija bus finansuojama komandos plėtra bei didinami pardavimai ir skiriama daugiau dėmesio rinkodarai Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje ir Australijoje“, – teigia „PVcase“ generalinis direktorius Deividas Trainavičius.

Optimizuoja procesus

„PVcase“ pagalba projektuotojai galės atlikti daugybę simuliacijų, kurios padės įvertinti vietovės reljefo ypatybes bei parinkti geriausią vietą ir saulės elektrinės konfigūraciją , leidžiančią pagaminti daugiausiai elektros energijos. Tai leis projektus įgyvendinti tiksliau, greičiau ir pigiau, o saulės energetikos kompanijos, naudodamos tokį įrankį, bus konkurencingesnės.

PVcase“ sprendžia problemą, kuri yra viena svarbiausių mažinant saulės elektrinių įrengimą. Kaip investuotojui, malonu matyti, kad šios problemos sprendimui sutelkta tiek žinių ir dėmesio“, – teigia „Contrarian Ventures“ partneris Darius Žakaitis.

Fondas iki šiol jau investavo į Jungtinės Karalystės startuolius „Voltaware“, „Switchee“, Estijos „Fusebox“ bei Lietuvos startuolį „Aerodiagnostika“. Išmaniosios energetikos fondas yra viena iš keturių „Lietuvos energijos“ Inovacijų centro krypčių, kuria siekiama į grupę pritraukti energetikos sektoriaus inovacijas bei talentus, skatinti energetikos startuolių verslų augimą.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.