...

Verslo sėkmę atnešė formuojama bendruomenė

Verslas

2018.10.15

Autorius: Ingrida Šulcienė

Temos: , .

Verslo sėkmę atnešė formuojama bendruomenė

Mykolas Markauskas. Martynos Jovaišaitės-Paukštės nuotr.

Šį pavasarį „Ogmios mieste“ duris atvėrusi kūrybinių industrijų bendradarbystės erdvė „AltSpace“ sulaukė ne tik klientų dėmesio, bet ir pritraukė naujų investuotojų. Jau lapkričio 5 d. kūrybinių industrijų atstovai laukiami naujose moderniose erdvėse Islandijos gatvėje. Pavasarį prasidėjęs „Laisvės TV“ ir „Ogmios miesto“ bendradarbiavimas įgauna pagreitį ir sėkmingai plečiasi toliau. Apie išskirtinį projektą, įspūdingai greitus rezultatus ir planus kalbamės su „Laisvės TV“ ir „AltSpace“ direktoriumi Mykolu Markausku.

Verslo idėja gimė spontaniškai

Pašnekovas teigia, kad yra daug įvairių biurų, kurių didžioji dalis skirta IT startuoliams ir finansinių technologijų atstovams. „Patys būdami kūrybininkai matėme, kad rinka pribrendusi suburti kūrybinį darbą dirbančius, bet savotiškai išsibarsčiusius, išsimėčiusius vienišus kūrybininkus. Likimas mums buvo palankus, kad vieną dieną netyčia tarp durų susitiko du savo srities lyderiai: Andrius Tapinas ir Arūnas Žemaitis. Štai taip ir prasidėjo bendradarbiavimas, kuris jau tampa tam tikru verslo modeliu. Žinoma kiekviena puiki idėja turi būti paremta ir finansiniais, ir žmogiškaisiais ištekliais. Čia mes puikiai vienas kitą papildome“, – pabrėžia „Laisvės TV“ ir „AltSpace“ direktorius.

Patenkinti klientai motyvuoja ir skatina plėtrą

M. Markauskas džiaugiasi, kad jau po pirmųjų bendradarbystės studijos veiklos mėnesių „Ogmios mieste“ jaunieji verslininkai sulaukė pasiūlymo atidaryti antrą erdvę Vilniaus centre.

 

„Siekiame, kad mūsų bendruomenės nariai keistųsi ir dalytųsi idėjomis, turimais ištekliais, kad gimtų nauji projektai, paslaugos, nestandartiniai sprendimai.“

M. Markauskas.

 

„Šiek tiek užtruko projekto darbai, dar ir dabar vyksta paskutiniai statybų etapai, sienos dar kvepia dažais, tačiau iš esmės jau per pirmuosius mėnesius pateisinome pažadus, kuriuos dalijome nuo pat pradžių“, – pasakoja pašnekovas ir priduria, kad pagrindinis pažadas yra ne tik šiuolaikiška ir palanki darbo aplinka, bet svarbiausias akcentas – bendruomenė, stiprus branduolys, kurį vienija bendraminčiai, bendrakeleiviai, norintys kartu dirbti, kurti, tiesiog būti ir džiaugtis savo veiklos rezultatais.

„Siekiame, kad mūsų bendruomenės nariai keistųsi ir dalytųsi idėjomis, turimais ištekliais, kad gimtų nauji projektai, paslaugos, nestandartiniai sprendimai. Šiuo metu Islandijos gatvėje jau įrengta 50 darbo vietų ir beveik visos jos jau išnuomotos, nors atidarymas dar po gero mėnesio. Mūsų planuose ir kiti miestai, esame atviri pasiūlymams ir bendradarbiavimui, žvalgomės į Kauną ir kitus miestus“, – atskleidžia įmonės vadovas.

Išvaizdos kontrolė ne taisyklė, bet egzistuoja

„Mūsų koncepcija remiasi stiprios kūrybinių industrijų bendruomenės formavimu, kūrimu ir išlaikymu. Tam būtina turėti labai stiprius vertybinius pamatus, bendrystės jausmą ir komandinę dvasią. Mums svarbu, kad čia dirbantys žmonės turėtų bendrų interesų ir tikslų, o kūryba būtų jungiamoji viso to grandis“, – teigia M. Markauskas.

Jis tikina, kad kūrybinių industrijų spektras čia gana platus: „Pas mus rasite ir reklamos specialistą, ir dizainerį, filmų kūrėją, tekstų rašytoją, renginių organizatorius, architektus, programuotojus bei kitus laisvų kūrybinių profesijų žmones. Nors iš pirmo žvilgsnio kontekstas gali pasirodyti skirtingas, tačiau veikloje atsiranda daug bendrumo, papildymo, sinergijos. Mūsų studijoje bendruomenė yra pati svarbiausia vertės kūrimo grandinėje.“

Tereikia kompiuterio, viskuo kitkuo pasirūpinta

„Mes nuo pat pradžių labai aktyviai dalyvaujame erdvių planavimo, projektavimo, įgyvendinimo procesuose. Užduotis ir idėjas generuojame ir formuluojame patys, nes turime viziją ir šeštąjį jausmą, kaip turi būti gerai, kad trauktume klientus kaip medus bites. Mūsų klientui nereikia niekuo rūpintis, čia atėjęs jis gauna visą paslaugų paketą nuo didelės greitaveikos interneto, įvairaus dydžio susitikimų kambarių, poilsio erdvių, niekada nesibaigiančios garuojančios kavos“, – pranašumus vardija pašnekovas.

„Laisvės TV“ kuria teigiamą aurą

Paklaustas, ar „Laisvės TV“ turėjo įtakos projekto sėkmei, M. Markauskas atsako, kad reikėtų to klausti pačių klientų. Tačiau jis įsitikinęs, kad televizijos gyvenimas, kurį klientai mato, stebi, neabejotinai turi tam tikrą teigiamą impulsą, nes gyvenimas čia nuolat verda įvykių sūkuryje, lankosi įžymūs žmonės, vyksta interviu, susitikimai. Tai suteikia tam tikro šarmo ir patrauklumo, kuris, manau, nelieka nepastebėtas klientų.

Klaidų nebuvo, buvo tik pamokų

Apibendrindamas naujo verslo koncepciją ir sėkmę, „Laisvės TV“ ir „AltSpace“ direktorius teigia nuo pat pradžių kėlęs tikslą, kad visi būtų patenkinti, visos erdvės, visi kampai būtų gerai apmąstyti, apgalvoti.

„Mokėmės naujo verslo projekto valdymo, buvo įdomi ir vertinga patirtis, kurią mes labai greitai ir sėkmingai pritaikėme, nes buvome labai užsidegę padaryti kitaip ir gerai. Taigi niekas nevyko savaime, dirbome atsakingai, kryptingai ir tikslingai, todėl, manau, išvengėme kritinių klaidų, nes nuo pat pradžių patys valdėme procesą ir veikėme proaktyviai“, – teigia M. Markauskas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.