...

Sveika gyvensena paskatino įkurti verslą

Verslas

2018.10.18

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: .

Sveika gyvensena paskatino įkurti verslą

Projekto kūrėjai: Giedrius Stirbys, Lina Sriubaitė ir Vaidas Pratusis. Asmeninio albumo nuotr.

„Įkurti „Sveiklapį“ paskatino sveikatos ir geros savijautos paieškos. Gal dėl to, kad nuo mažens negalėjau pasigirti sveikata, man nuolatos rūpėjo, kaip pati galiu siekti geresnės savijautos. Pamenu, ir joga savarankiškai užsiėmiau, ir grūdinausi maudydamasi ežere balandžio mėnesį. Skaičiau daug literatūros, klausiau paskaitų, lankiau seminarus. Vienas tokių seminarų, paskatinusių imtis iniciatyvos, buvo prieš metus Vilniuje viešėjusio norvegų mokslininko Thomo Aksneso, kuris medicinos paradigmą verčia aukštyn kojomis, kurdamas naujo tipo klinikas. Jis teigia, kad mūsų sveikata priklauso nuo sveikos mitybos, judėjimo ir mūsų minčių. Tai ir įkvėpė „Sveiklapio“ idėją: mes patys renkamės ir klientams siūlome sveiką maistą bei veiksmingus maisto papildus, patys mankštinamės ir kitiems patariame pasirinkti sau tinkamą judėjimo būdą, be to, skatiname pozityvumą“, – taip savo verslo idėją pristato UAB „Sveiklapis“ direktorė Lina Sriubaitė (52).

Tikslas – tiekti ekologiškus aukštos kokybės papildus

„Sveiklapio“ projektą kuriame trys bendraminčiai, matyt, neatsitiktinai suradę vieni kitus – iš skirtingų miestų, su skirtinga patirtimi. Mus vienija bendras tikslas – sveika gyvensena. Maisto papildus pasirinkome dėl paprastos priežasties: su maistu mes nebegauname visų organizmui reikalingų medžiagų, nes ne visi renkamės visavertę subalansuotą mitybą. Skubame, valgome bet ką ir bet kaip. Tuo tikslu ir sukurti geros kokybės inovatyvūs maisto papildai, kurie apsaugo mūsų ląsteles nuo streso, oksidacinės pažaidos. Idealu, kai maisto papildas yra ir geros kokybės, ir ekologiškas. Tokių ieškome ir siekiame, kad jie patektų į Lietuvos rinką“, – kodėl pasirinko maisto papildų sritį, pasakoja pašnekovė.

Sveikų produktų gali rasti kiekvienas

Pasiteiravus, kaip šiam projektui sekasi rinkoje, L. Sriubaitė tikina, kad kalbėti apie tai dar per anksti: „Kadangi rinkoje mes dar tik žali daigeliai, skleidžiantys pirmą lapelį (atidarėme pirmąją fizinę parduotuvę-salą „Outlet Park“ tik prieš mėnesį), tad apie konkurentus dar negalvojame, siekiame patys išsigryninti. Džiaugiamės, kad jau turime savo nuolatinių klientų, kurie rado sau tinkamų produktų ir gali pasikalbėti dominančiomis sveikos gyvensenos temomis, pasidalyti patirtimi. Kalbant apie mūsų auditoriją, ji pati margiausia: kadangi turime becukrių sveikuoliškų batonėlių, tai mus mėgsta ir vaikai, o jaunimas, suaugusieji ir senjorai randa ir džiovintų vaisių, ir riešutų, ir įvairiausių maisto papildų. Visi gali pasirinkti produktų, tinkamų sveikai kasdienai.“

Tautiečiai linkę investuoti į savo sveikatą

„Lietuviai atviri naujovėms, domisi, kas yra sukurta pasaulyje geriausia sveikatai palaikyti. Galiu pasakyti, kad 80 proc. mūsų klientų tikrai investuoja į savo sveikatą ir domisi maisto papildais. Tik retas teigia, kad tai yra pinigų švaistymas, nes jie jaučiasi gerai, o kai prireiks nueis pas gydytoją. Tokiems galiu atsakyti tik tiek: svarbiausia yra profilaktika, kasdienė mūsų mityba, papildyta reikiamais mineralais, vitaminais. Tuo rūpintis privalome kiekvienas. Kaip rūpinamės savo automobiliu, jo degalais – juk nepilame ko papuola, važiuodami įsiklausome, ar variklis gerai veikia. O ar įsiklausome į save, organizmo siunčiamus signalus?“ – klausia „Sveiklapio“ direktorė.

Įvairūs klientų poreikiai

Kiekvienas klientas skirtingas – visai kaip jo poreikiai. Įdomu sužinoti, kokioms prekėms lietuviai skiria daugiausia dėmesio lankydamiesi „Sveiklapyje“. „Mūsų klientai tikrai labai skirtingi. Vieni renkasi tik sveiką maistą: riešutus, džiovintus vaisius, ekologiškas kruopas. Kiti ieško dar nematytų maisto papildų su veikliosiomis medžiagomis, apie kurias sužinojo kažkur perskaitę“, – atskleidžia pašnekovė.

Greitas gyvenimo tempas ir organizmo alinimas

 

„Dažnai taip save nualiname, kad maisto papildai tikrai negelbsti, reikalinga rimta medikų pagalba.“

L. Sriubaitė.

 

„Beprotiškas gyvenimo tempas verčia mus pamiršti save. Nors dažnai taip neatrodo: lankomės soliariume, daromės makiažą, mankštinamės sporto salėje, dėvime prabangius drabužius, renkamės greičiausius automobilius. Tik ar visada išgirstame nuo streso persitempusio kūno signalus? Dažnai taip save nualiname, kad maisto papildai tikrai negelbsti, reikalinga rimta medikų pagalba. Banalu, bet mes gimėme tam, kad būtume laimingi, džiaugtumės gyvenimu ir atsakingai suvoktume, kas tą laimę ir džiaugsmą suteikia: ar materialinis perteklius, ar dvasinis pasitenkinimas“, – apie greitą gyvenimo tempą bei savęs alinimą kalba L. Sriubaitė.

Vieninteliai išskirtinių produktų atstovai Lietuvoje

„Dabar jau esame ir vieninteliai prancūzų įmonės „Dynveo“ bei „Derbós Laboratorio Natural“ atstovai Lietuvoje. Ispanų įmonę „Derbós Laboratorio Natural“ rinkomės dėl natūralių, itin gera sudėtimi išsiskiriančių maisto papildų. Prancūzų bendrovė imponavo inovatyvumu, jie orientuojasi į produktus, stabdančius senėjimo procesus. Jų produktai yra gryni, t. y. viena veiklioji medžiaga, be jokių papildomų priemaišų. Pavyzdžiui, atsivežėme berberiną, kurio Lietuvos rinkoje dar nebuvo. Tai puiki uždegimą slopinanti priemonė, reguliuojanti cukraus kiekį kraujyje, tinkama norintiesiems lieknėti. Taip pat „Dynveo“ naudoja tik vegetariškas ir veganiškas kapsules, pakuotes iš perdirbto plastiko“, – apie išskirtinės siūlomos produkcijos gamintojus pasakoja „Sveiklapio“ vadovė.

Didžiausias iššūkis – finansai

„Kaip ir visiems pradedantiesiems verslo kūrėjams, didžiausias iššūkis buvo finansai. Mes kreipėmės į Panevėžio kredito uniją ir gavome lengvatinę paskolą iš Verslumo skatinimo fondo. Panaudoję paskolą, kreipėmės į „Invegą“ dėl darbo užmokesčio išlaidų kompensavimo verslo pradžiai. Esame dėkingi Panevėžio verslo konsultaciniam centrui, kuris teikė pagalbą rašant verslo planą ir dabar konsultuoja mums aktualiais klausimais. Tad verslą kurti Lietuvoje galimybių tikrai yra, tereikia turėti tikslą ir jo nuosekliai siekti. Apie sunkumus negalvojame, mus palaiko ir veda mūsų idėja. Dabar jau įsitikinome jos reikalingumu“, – apie iššūkius kuriant verslą pasakoja pašnekovė.

Linki žengti pirmąjį žingsnį

„Visiems, kurie turi gerų idėjų, linkiu nebijoti žengti pirmojo žingsnio. Tik kažką sukūrę, įsitikinsite savo idėjos reikalingumu. Jeigu jūs gyvenate ja, vadinasi, būtinai atsiras jos pasekėjų. O jei nedrįstate dėl to, kad neturite pradžiai finansų, ieškokite paramos. Juk kas ieško, tas randa, kas beldžia, tam atidaro“, – linki UAB „Sveiklapis“ direktorė L. Sriubaitė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.