OLANDIŠKI BLYNAI SULAUKĖ PASISEKIMO (#)

Urtė Kasparavičiūtė prieš 3 savaites Šį straipsnį perskaityti užtruks: 1 min. 21 s.
Danas Razbadauskas. Asmeninio albumo nuotr.
„Esame olandiškų blynelių pradininkai Lietuvoje, taip pat Baltijos ir Skandinavijos šalyse. Pradėję nuo palapinės, namelio ant ratų, dabar turime septynias dienas per savaitę veikiančią olandiškų blynelių kavinę!“ – taip savo verslą pristato „Holl & Pancakes“ įkūrėjas Danas Razbadauskas.
 
Sužavėjo olandiškų blynų skonis

„Akinių parodoje Miunchene pastebėję šiuos mažus blynelius, buvome sužavėti jų skonio ir formos. Keliavome automobiliu, tad ilgos kelionės metu atgal ne kartą juos prisiminėme ir pradėjome svarstyti: o kas jeigu juos pradėtume kepti Lietuvoje? Taigi lygiai po mėnesio ir vienos savaitės jau džiuginome Stintų šventės dalyvius savo blyneliais“, – apie verslo pradžią pasakoja pašnekovas.
 
Lietuviai susigundo

Šiuo metu įvairių blyninių, įdomių kepinių namų ir kavinių pasiūla yra didžiulė. Pasiteiravus, ar daug lietuvių susigundo paragauti olandiškos virtuvės patiekalų, pašnekovas tikina, kad klientų sulaukia nemažai. „Blynų paragauti susigundo gana daug žmonių. Ypač šią savaitę, kai pristatėme didelį blyną – „Dutch pancake“, – tikina D. Razbadauskas.

Laiko naminiams blynams turi ne visi
„Užbėgti greitam užkandžiui ir skaniai kavai, nesugaišus ilgiau nei 5–10 minučių, manau, yra nuostabu.“
D. Razbadauskas.
Kai kurie lietuviai, mėgstantys tik tradicinę virtuvę, skaitydami apie olandiškų blynų restoraną, galbūt pagalvos: „Juk blynų galiu išsikepti ir namie.“ „Ir jie yra teisūs, tačiau tam laiko turi tikrai ne visi, o užbėgti greitam užkandžiui ir skaniai kavai, nesugaišus ilgiau nei 5–10 minučių, manau, yra nuostabu. Taip pat būtent olandiškus, tokio dydžio ir skonio blynus namie sunkiai išsikepsi“, – stereotipus apie lietuvių įpročius bando paneigti „Holl & Pancakes“ įkūrėjas.
 
Nuo idėjų generavimo iki Photoshop

Įkurti verslą, ypač maitinimo sektoriuje, reikia ne tik daug ryžto, bet ir pastangų. Pašnekovo teiraujamės apie iššūkius, su kuriais teko susidurti „Holl & Pancakes“ kūrimo procese. „Nuo programos „Photoshop“ įgūdžių lavinimo, pirmaisiais metais pačiam kuriant reklaminius plakatus, iškabas, valgiaraščius, iki nuolatinio naujų idėjų generavimo, kaip kad jau minėtas „Dutch pancake“ arba vaikų virtuvėlė, kur vaikai gali patys pasigardinti savo blynelius. Su šiais ir panašiais iššūkiais susiduriame kiekvieną dieną“, – pasakoja verslininkas.
 
Nauja verslo kryptis mišiniai

Paklaustas apie ateities tikslus, D. Razbadauskas atskleidžia, kad vienas jų yra blynų mišiniai: „Jau pradėjome naują kryptį, su savo partneriais iš Olandijos siūlome aukščiausios kokybės mišinius: visų rūšių blynams (Crêpe, Dutch pancakes, Poffertjes), vafliams (Liège, Brussels, Bubble, Lollywaffles, Waffle sandwich, Stroopwafels) ir ispaniškoms spurgoms (Churros), skirtus profesionalams.“

Patarimas pradedantiesiems

Jauniesiems kūrėjams ir verslininkams, kurie turi daug idėjų, bet nedrįsta jų įgyvendinti, pašnekovas linki pradėti kurti savo verslą mažais žingsniais. „Linkiu pradėti nuo paties mažiausio žingsnio, kuris būtų susijęs su jūsų tikslu, o tada nestabdyti ir keliauti ten, kur tie žingsniai ves“, – linki „Holl & Pancakes“ įkūrėjas.
 

blog comments powered by Disqus
© 2011 - 2018 BZN start. Visos teisės saugomos. prenumerata reklama kontaktai