...

Išskirtinės floristinės idėjos paskatino įkurti nuosavą verslą

Verslas

2018.11.30

Autorius: Inga Rauluševičienė

Temos: , .

Išskirtinės floristinės idėjos paskatino įkurti nuosavą verslą

Ilona Babeckienė. Asmeninio albumo nuotr.

Netikėtai gimusios išskirtinės floristinės idėjos pastūmėjo marijampolietę Iloną Babeckienę (31) atsisakyti ilgamečio darbo įmonėje ir tapti Ilonos gėlių studijos šeimininke.

 

Pirmasis užsakymas pastūmėjo nuosavo verslo link

„Verslo idėja gimė netikėtai, tiesiog vieną dieną paskatinta bičiulės pagaminau puokštę iš citrinų. Pirmasis kūrinys buvo įvertintas ypač teigiamai ir pradžiugino jos širdį! Ko, jei atvirai, tikrai nesitikėjau! Tuomet tai ir buvo visa ko pradžia bei postūmis šioje srityje nuveikti dar daugiau. Atsirado siekiamybė būti pirmųjų gretose, kurti kažką unikalaus. Vėliau pradėjau dar aktyviau mąstyti, kaip išnaudoti vyriškų puokščių paslaugos nišą, kuri taptų naujove mūsų regione“, – verslo pradžią prisimena floristė. Su bičiule, kuri pastūmėjo kūrėją pirmam užsakymui ir vėliau jos tolesniems gaminiams, iki šiol ne tik tęsiama draugystė, bet ir glaudžiai bendradarbiaujama. Fotografė Rasa Arbačiauskienė fotoaparatu įamžina visas Ilonos gėlių kompozicijas, kurios demonstruojamos „Facebook“ paskyroje, taip užsitikrinant dar daugiau užsakymų.

Dažniausi klientai – užsienyje gyvenantys lietuviai

Ilonos gėlių studija ne tik kuria puokštes įvairiausioms progoms, bet ir teikia pristatymo į namus paslaugą. Dažniausiai užsisakantys klientai – tai užsienyje gyvenantys lietuviai, gėlių kompozicija su sveikinimo žodžiais norintys pasveikinti artimuosius ar draugus. Tokių užsakymų apstu, o kad tai taptų dar didesne tos akimirkos švente, verslininkė su savo mažąja pagalbininke įsikūnija į tam tikrus personažus, perduodamos linkėjimų tekstus. „Kalbant apie pristatymo į namus idėją, tai nėra naujiena mūsų regionui ar visai Lietuvai. Didesnę nuostabą sukelia vaisių ir daržovių puokštės, kai šalia įprastų gėlių žiedų įkomponuojama dar ir kitos paskirties augalų ar maisto produktų“, – atskleidžia pašnekovė.

Siekia būti pirmi rinkoje

Floristė I. Babeckienė Sūduvos regiono rinkoje pirmoji pasiūlė netradicinių idėjų, kaip sukurti dovanas švenčių ir kitų sukakčių progomis iš miegančių rožių, gėlių dėžučių, vaisių ir daržovių, nors, panagrinėjus užsienio pasiūlą, kažką panašaus surasti būtų galima. Pati studijos savininkė tikina: „Visuomet siekiu sukurti kažką kitaip, jokiu būdu ne nukopijuoti, o atrasti naujų interpretacijų, todėl nevengiu eksperimentų, kurie vėliau duoda stebinančiai gerų rezultatų.“

Svarbiausia šioje veikloje, kad klientai džiaugtųsi, o tai didžiausias įvertinimas už įdėtas pastangas. Dažnai nutinka, kad artima aplinka pasiūlo idėjų, kurias kūrėja su užsidegimu imasi įgyvendinti. Jai pačiai įdomu dirbti, kai žino, kad tokio pat produkto nėra. Tai dar labiau skatina užsiimti floristikos kūryba, kuri neturi jokių ribų. Naujas, dar neišbandytas gėlių ir jų priedų kompozicijas pradeda kurti nuo savęs, t. y. atsižvelgdama į tai, kas pačiai būtų įdomu, kokios puokštės pati norėtų, taip pat kokia floristine visuma galėtų nustebinti žmones, užsakančius puokštes įvairiems renginiams.

Gėlių studiją vadina antraisiais namais

Kuriant floristikos studiją didelių finansinių sunkumų nekilo, nes troškimas turėti savo verslą buvo toks didelis, kad užgožė visą supančią negatyvią aplinką tuomečiame darbe ir atvėrė būtent šį kelią, kai gali dirbti sau ir tai vienareikšmiškai teikia patį didžiausią pasitenkinimą.

 

„Tai bus vieta, kuri teiks komfortą ne tik floristėms kūrybos procese, bet ir užsakovams.“

I. Babeckienė.

 

„Gėlių studija man ne tik hobis, savotiškas darbas, bet ir vieta, tapusi antraisiais namais. Čia praleidžiu didelę savo laiko dalį. Šiuo metu dirbame dviese, pasidalijame veiklomis, stengiamės dirbti kaip partnerės, palaikyti viena kitą, vis kažko naujo išmokti iš pasitaikančių įvairių darbinių ar užkulisinių situacijų. Būna sunkumų, nuovargio, streso, tuomet suprantame viena kitą ir pasikeisdamos ilsimės. Kūrybai reikia poilsio, kitaip nebus proveržio ir judėjimo pirmyn“, – aiškina verslininkė.

Kaip ir kiekvienam žmogui, pristatančiam savo verslo idėją rinkai, teko patirti ir baimės, nerimo, minčių, ar tikrai pavyks, bet dar daugiau buvo optimizmo, nes I. Babeckienė tikėjo tuo, ką daro, ir viskas išsivystė savaime. Galvojimas apie nesėkmę tiesiog negali kurti jokios vertės, tad gelbėjo optimizmas ir tikėjimas savimi.

Studija įgaus naują veidą

Šiuo metu studijoje vyksta remonto darbai, ji bus atnaujinta, kitokia, nei iki šiol buvo pažįstama esamiems klientams. „Tai bus vieta, kuri teiks komfortą ne tik floristėms kūrybos procese, bet ir užsakovams. Toje pačioje erdvėje galima bus ramiai laukti užsakymo baigimo, išsakyti visus savo lūkesčius, aptarti abiejų pusių idėjas, padiskutuoti, dalytis išmintimi. Laukiantiesiems savo puokštės bus suteikta galimybė paklausyti muzikos, gurkšnojant arbatą“, – artimiausiomis naujienomis dalijasi pašnekovė.

Bus siekiama išskirtinio dizaino gėlių studijos, tam tikra prasme augalų rojaus kampelio, kuris ne tik šildys gėlių spalvomis, bet ir džiugins jaukia aura bei profesionaliu aptarnavimu. Patenkintas ir besidžiaugiantis klientas – Ilonos gėlių studijos misija!

Svarbiausia patenkinti klientai ir kokybė

Pasitaiko visko: bemiegių naktų, kai tiekėjai nesuspėja atvežti užsakytų gėlių, kurių reikia vienai ar kitai kompozicijai. Ypač tai susiję su nuotakomis, kurioms puokštės reiškia labai daug ir yra ne tik simbolinis akcentas vestuvių metu, bet ir turi tam tikrą asmeninę reikšmę.

„Visada stengiuosi įgyvendinti klientų norus. Kartais užsakoma išskirtinių gėlių, o tiekėjai neatveža, tada būna labai daug streso, sunku fiziškai ir emociškai. Atrodo, tai tik gėlės, bet kažkam tai yra labai daug. Rezultatas atstoja visą buvusį nerimą, kai nuotaka atranda gėlių kompozicijoje kažką išskirtinio, ko visiškai nesitikėjo. Tai suteikia polėkį kurti toliau ir siekti dar geriau!“ – sako I. Babeckienė.

Verslininkė pataria: „Reikia žinoti gyvenime, ko nori, turėti tikslą ir to siekti iš visų jėgų! Supraskite viena – lengva nebus, bet tai, kokius rezultatus pasieksime, atpirks viską.“

Ilonos gėlių studija

456-1543561575-229467.jpg 456-1543561575-599579.jpg 456-1543561575-341024.jpg 456-1543561575-875502.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.