...

Paspartino pinigų pervedimo procesą

Verslas

2018.12.17

Autorius: BZN start

Temos: , , , .

Paspartino pinigų pervedimo procesą

Fin.do komanda Asmeninio albumo nuotr.

Šių metų vasarą Lietuvoje startavo dar vienas finansinis startuolis „Fin.do“, kuris, kaip sako jo vadovė Zhana Dar, gerokai paspartina ir palengvina pinigų pervedimą, o iš savo konkurentų išsiskiria paprastumu bei greitumu.

Asmeninis poreikis

„Fin.do“ yra sprendimas, leidžiantis iš karto pervesti pinigus iš kortelės į kortelę. Mobilioji programėlė įgalina korteles „MasterCard“ naudojančius vartotojus persiųsti pinigus pasitelkiant vien gavėjo telefono numerį.

„Idėja sukurti šį produktą gimė, kai pati susidūriau su problemomis, siųsdama pinigus savo šeimos nariams užsienyje. Supratau, kad greito, prieinamo ir naudingo sprendimo pinigų perlaidų sistemose vis dar trūksta. Tai paskatino mane domėtis ir analizuoti jau egzistuojančias paslaugas, išmokau daug apie mokėjimų industriją ir supratau, kad tokio tipo sprendimas padėtų daugybei žmonių“, – sako pašnekovė.

Sunku edukuoti vartotoją

2018 m. rugpjūtį pradėtas projektas kol kas savo paslaugas teikia Europos Sąjungos valstybėse, Turkijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir Izraelyje. Pasak Z. Dar, sunkiausias starto momentas – skleidžiant žinutę apie savo startuolį pristatyti vartotojams inovaciją tikslingai, edukuoti juos apie mokėjimų sistemas ir paaiškinti, kuo startuolis skiriasi nuo kitų, veikiančių rinkoje.

„Fin.do“ sumažina finansinių mokėjimų sudėtingumą, pasiūlydami vartotojams perlaidas realiuoju laiku be jokių bankinių mokesčių. Vartotojai gali naudotis programėle, saugiai ir lengvai atlikdami kasdienius pinigų pervedimus. Tradiciškai vartotojai perlaidoms atlikti naudojasi trečiųjų šalių paslaugomis ir yra prašomi susikurti naują sąskaitą bei ją papildyti kredito kortele arba pavedimu. Taip ilgėja procesai ir pinigai yra užlaikomi“, – dėsto startuolio vadovė.

Anot jos, „Fin.do“ elgiasi visiškai priešingai ir pinigų neužlaiko nė viename persiuntimo etape. Tai pašalina riziką, kad perlaida užtruks, kol bus autorizuojama.

Iššūkių nestokoja

Pašnekovės teigimu, „Fin.do“ paslaugomis naudotis gali kiekvienas, turintis mokėjimo kortelę „MasterCard“. Vis dėlto ji išskiria ir pagrindinius startuolio idėjos naudotojus.

„Dažniausiai klientais tampa laisvai samdomi darbuotojai, kurie gauna perlaidas iš savo klientų, žmonės siunčiantys pinigus šeimai ir draugams, tie, kuriems atliekant mokėjimą reikalingas valiutos pakeitimas, ir studentai, gaunantys pinigų iš savo tėvų“, – sako „Fin.do“ vadovė.

Pasak jos, veiklos pradžioje vienas svarbiausių iššūkių buvo tai, kad ne visi bankai palaiko perlaidas iš kortelės į kortelę. „Mes tikimės, kad bankai taps atviri bendradarbiavimui ir palaikys „Fin.do“ perlaidų idėją. Tai leis augti ir jiems, nes vartotojai turės daugiau galimybių ir pasirinkimų“, – teigia pašnekovė.

Startavęs verslas savo plėtrai jau kalbasi su potencialiais investuotojais. Šešių asmenų komanda tikisi spurto, o teikdama savo paslaugas bendradarbiauja su Lietuvos teisinėmis įmonėmis „Ellex“ ir „BDO“, konsultuojasi su perlaidų teikėjais Lenkijoje bei Izraelyje.

Rinkų plėtra

Startuolio įkūrėja įsitikinusi, kad Europos Sąjungos, Turkijos, Rusijos, Ukrainos ir Izraelio rinkos jiems nebus gana, todėl jau artimiausiu metu planuoja savo paslaugas pasiūlyti JAV ir Kanados gyventojams.

„Fin.do“ tikslas – tapti tarptautiniu, patikimas paslaugas teikiančiu mokėjimų startuoliu ir būtent šia kryptimi nuosekliai judame. Mes tikime bendruomenės galia, kuri gali paskatinti bankus visame pasaulyje pasitikėti ir priimti „Fin.do“ pinigų perlaidų technologiją kaip papildomą paslaugą savo klientams, nes galimybė siųsti pinigus iš kortelės į kortelę sukuria jų vartotojams papildomos vertės“, – įsitikinusi Z. Dar.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.