...

Įkūrė tarptautinį startuolį, įvaldžiusį daugiausiai programavimo kalbų

Verslas

2019.02.13

Autorius: Inga Rauluševičienė

Temos: , , , .

Įkūrė tarptautinį startuolį, įvaldžiusį daugiausiai programavimo kalbų

„Mobylogix" komanda asmeninio albumo nuotr.

Informatikas Arslanas Nasiras (27), kilęs iš Pakistano, bet jau kelerius metus gyvenantis Lietuvoje ir dirbantis generaliniu direktoriumi tarptautiniame startuolyje „Mobylogix“, užsimojo su komanda tapti lyderiais dizaino, programavimo, dirbtinio intelekto, natūralios kalbos apdorojimo ir daiktų interneto srityse.

Idėja kilo, siekiant vietos po saule programinės įrangos industrijoje

„Startavau su „Mobylogix“ idėja siekdamas vienintelio tikslo – sukurti sau darbo vietą programinių įrangų industrijoje ir visu pajėgumu vystyti programavimo darbus. Mes tiekiame puikios kokybės paslaugas jau keletą metų, o aš ir mano komanda ne tik pavertėme šią įmonę pelninga, bet ir įdarbinome dar daugiau žmonių, t. y. aštuonių narių komanda per dvejus metus išaugo iki dvidešimt“, – atskleidžia A. Nasiras.

Ateityje plėtros planai

Prasidėjus 2019-iesiems, „Mobylogix“ komanda jau turi daug ambicingų tikslų ir planų, kuriems skiriama ypač daug dėmesio ir darbo. „Tikimės padidinti savo darbuotojų skaičių iki 10–15 narių vien šiais metais. Plečiamės į tokias sritis kaip dirbtinis intelektas, natūralios kalbos apdorojimas ir daiktų internetas“, – paaiškina „Mobylogix“ vadovas.

Pranašumas rinkoje – sėkmingi pardavimai

Pasak bendraįkūrėjo A. Nasiro, pagrindinės problemos, su kuriomis susidūrė iš pradžių, buvo techninių žinių trūkumas: „Dauguma programuotojų neturėjo suvokimo apie labiau pažengusias programavimo kalbas. Rinkoje yra daug daugiau nei tik PHP programavimo kalba. Tad mūsų komanda metė sau iššūkį ir pradėjo dirbti su daug sudėtingesnėmis programavimo kalbomis. Asmeniškai man teko juos treniruoti – tai tapo mūsų išskirtinumu ir pardavimų centru.“

„Mobylogix“ komanda jau anksčiau pradėjo mokytis programavimo kalbų, kad įgytų kuo didesnį pranašumą prieš konkurentus. To siekė tikėdami ateities rinkos prognozėmis informacinių technologijų srityje.

Daug laiko skiria darbuotojų profesiniam augimui

„Mobylogix“ jau turi darbo su Lietuvos įmonėmis patirties, bet pagrindiniai jų klientai yra užsieniečiai. Biuras įsikūręs Lietuvos verslo, kultūros ir inovacijų židinyje – Vilniuje, iš kurio teikiamos paslaugos klientams visame pasaulyje. „Mobylogix“ vienareikšmiškai turi vertingos patirties dirbant su įvairių sričių specialistais, taip pat padeda pradėti arba pagerinti jau turimus programavimo įgūdžius. Tokiu darbo principu A. Nasiras ir visa darbuotojų komanda prisideda prie teisingo rinkos proceso ir stengiasi daryti jam įtaką.

„Mes esame čia tam, kad sukurtume lyderius savo komandoje, todėl skiriame ypač daug laiko darbuotojų tobulėjimui ir profesinių įgūdžių vystymuisi. Darbuotojų augimas yra labai svarbus. Jau galime didžiuotis, kad turime pasiektų akivaizdžių rezultatų, įrodančių mūsų sėkmę, aptarnaujant tarptautines bendroves Europoje, Jungtiniuose Arabaų Emyratuose, Australijoje ir Šiaurės Amerikoje“, – patvirtina A. Nasiras.

„Mobylogix“ komandoje galite surasti savo informacinių technologijų guru, o pasirinkimas platus, taigi juo gali būti dizaineris, programuotojas, skaitmeninės rinkodaros ar projektų vadovas.

Dirba su didžiausiais projektais visame pasaulyje

„Daugiausia dirbame su Vakarų Europa, Amerika, Australija ir Kanada. Neseniai įkūrėme „Deribit.com“, kriptovaliutų keityklą, kuri šiuo metu skaičiuoja 10 mln. vartotojų ir atlieka 40 mln. operacijų per dieną. Esame prekių ženklų ambasadorių platformos dalis, kuri padeda prekių ženklams valdyti savo klientus naudojant socialines platformas. Tai auga greitai ir jau įsitvirtina rinkoje“, – teigia „Mobylogix“ vadovas.

„Mobylogix“ – paslaugų dizaino ir vystymo agentūra, veiklą vykdanti ne tik Lietuvoje, bet ir Pakistane. Komanda bendradarbiauja su įvairiomis informacinių technologijų įmonėmis Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijos Ramiojo vandenyno regione programinės įrangos vystymo, mobiliųjų programėlių ir tinklalapių kūrimo srityse. Puikiai išmano tokias technologijas kaip „Java“, „Node.js“, PHP, „React“, „Python“, „.NET“, „iOS“, „Android“ ir CMS („Wordpress“, „Drupal“, „Mangento“), sugeba valdyti sudėtingus ir didelius projektus. Be to, „Mobylogix“ bendradarbiauja su bendrove „Meteor“ programėlių kūrimo ir vystymo procesuose.

„Nėra verslo, kuris gyvuotų stovėdamas vietoje: jis arba juda į priekį, arba atgal, atsižvelgiant į verslo sąlygas ir konkurencinę aplinką. Tu turi vesti organizaciją į priekį su naujais iššūkiais ir tikslais kiekvienam etapui“, – pataria verslininkas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.