...

Dirbtinio intelekto platforma, pritraukusi solidžias investicijas

Verslas

2019.06.06

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , , .

Dirbtinio intelekto platforma, pritraukusi solidžias investicijas

„Attention Insight“ komanda. Iš asmeninio albumo

Dirbtinio intelekto platforma „Attention Insight“, skirta vartotojo dėmesiui prognozuoti, sulaukė jungtinės investicijos. Lietuvos verslo angelų tinklas „LitBAN“ ir rizikos kapitalo fondas „Koinvesticinis fondas“ į startuolį investavo po 50 tūkst. eurų, o rizikos kapitalo fondas „Open Circle Capital“ prie investicijos prisidėjo 100 tūkst. eurų.

Leidžia į dizainą pažvelgti vartotojo akimis

Sistema „Attention Insight“ leidžia rinkodaros vadovams ir žiniasklaidos kanalams pažvelgti į dizainą vartotojo akimis. Rezultatų analizė suteikia įžvalgų apie vartotojo dėmesio pasiskirstymą, pastebėtus ir nepamatytus dizaino objektus, padeda priimti objektyvius sprendimus. Platforma naudoja gilaus mokymosi (angl. deep learning) technologiją ir akių judesių tyrimų duomenis.

Geriausi tarp 50 startuolių

Su startuolio komanda investuotojai susipažino „LitBAN“ organizuotų mokymų „Event Fund Training Program“ metu. Kartu su „Attention Insight“ galimybę gauti jungtinę investiciją turėjo daugiau nei 50 startuolių, geriausiai pasirodžiusių renginio „Startup Fair. Growth 2018“ konkurse „Pitch Battle“.

 

„Dirbtinio intelekto sprendimai sulaukia didelio susidomėjimo ir iš potencialių klientų, ir iš investicinių fondų.“

K. Jokubaitė.

 

Pasak „Attention Insight“ įkūrėjų, jungtinės investicijos pritraukimas paspartins produkto įvedimą į pirmąsias tikslines rinkas. „Šiuo metu aktyviai pristatome produktą Vokietijoje ir Šiaurės šalyse. Dirbtinio intelekto sprendimai sulaukia didelio susidomėjimo ir iš potencialių klientų, ir iš investicinių fondų. Ši investicija leis užbaigti SAAS platformos (angl. Software as a service) kūrimo etapą ir pristatyti pirmąjį produktą, skirtą įvertinti interneto puslapių vaizdinės medžiagos efektyvumui“, – džiaugiasi „Attention Insight“ bendraįkūrėja Kamilė Jokubaitė.

Bendradarbiauja su žiniasklaidos agentūromis

Komanda sėkmingai žengia pirmuosius žingsnius Vokietijos rinkoje, pradėjo bendradarbiauti su nacionalinėmis televizijomis, naujienų portalais bei žiniasklaidos planavimo agentūromis. Šių metų pradžioje startuolis pritraukė 50 tūkst. eurų investiciją iš verslo akceleravimo programos „Next Media Accelerator“, remiamos Vokietijos žiniasklaidos kompanijų.

„Žiniasklaidos įmonės kasdien konkuruoja dėl vartotojų dėmesio su socialiniais tinklais. Naujienų portalams svarbu didinti nuolatinių skaitytojų skaičių ne tik pateikiant kokybišką turinį, bet ir vizualiai patraukliai jį atvaizduojant interneto puslapiuose. Norime gerinti vartotojų patirtį, todėl rinkai primename apie vartotojo dėmesio matavimą, kurio rezultatą dirbtinis intelektas nuo šiol leidžia prognozuoti“, – pasakoja K. Jokubaitė.

Džiaugiasi galimybe prisidėti prie ambicingos misijos

Šiuo lietuvių pasiekimu džiaugiasi ir fondo „Open Circle Capital“ partneris Jensas Damsgaardas: „Džiugu, kad „Open Circle Capital“ komanda, jau dirbusi su žvilgsnio sekimo įranga aviacijos srityje, gavo progą prisidėti prie ambicingos „Attention Insight“ misijos pritaikyti šią technologiją rinkodaros komunikacijoje.“

Startuoliams – ne tik investicijos, bet ir vertingi kontaktai

„LitBAN“ verslo angelų tinklas, vienijantis beveik 60 narių, ne tik investuoja į startuolius, bet ir suteikia vertingų kontaktų bei patarimų iš patyrusių Lietuvos ir užsienio verslininkų. Tikimės, kad jauni verslai, kurdami inovacijas, kurs darbo vietas ar net naujas rinkas. Norime, kad ši investicija padėtų „Attention Insight“ pasiekti išsikeltus tikslus, pritraukti dar didesnę investiciją ir pereiti į kitą įmonės augimo etapą“, – sako „LitBAN“ investuotoja Rita Sakus.

Antrasis partnerių sandoris šiais metais

Investicija į „Attention Insight“ – ne pirmasis jungtinis šiais metais įgyvendintas „LitBAN“ ir partnerių sandoris. Prieš kiek daugiau nei mėnesį aštuonių verslo angelų komanda, vienijama „LitBAN“ su KŪB „Koinvesticinis fondas“, viešuoju rizikos kapitalo fondu, finansuojamu iš INVEGOS fondo lėšų, investavo 435 tūkst. eurų į sparčiai augančią lietuvių įmonę „Interactio“.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.