PIRMIEJI LIETUVOJE KLIENTAMS PASIŪLĖ KOKOSŲ DUBENĖLIUS (#)

Urtė Kasparavičiūtė prieš 5 mėnesius Šį straipsnį perskaityti užtruks: 1 min. 42 s.
„Coconut Bowl Lietuva“ bendraįkūrėjai Asmeninio albumo nuotr.
„Idėja kilo paprastai, mat turime savo šeimos veganiško maisto tinklaraštį „Vegan Pipiras“. Naršydama socialiniame tinkle „Instagram“, dažnai matydavau kokosų dubenėlius, kuriuose patiekti įvairūs gardumynai. Jie mane labai žavėjo, bandžiau ieškoti jų įsigyti Lietuvoje, bet neradau. Tada nusprendžiau būti pirma ir atvežti juos į Lietuvą. Pirmą kartą užsakiusi mažą kiekį dubenėlių, tinklaraštyje paskelbiau, kad turėsiu juos gegužės mėnesį. Mano nuostabai, visus dubenėlius išpirko, kol jų dar neturėjome rankose. Tuo metu pamačiau poreikį, kad kokosų dubenėlių žmonėms tikrai reikia“, – apie tai, kaip pradėjo veiklą, pasakoja „Coconut Bowl Lietuva“ įkūrėja Toma Vedrickienė (30).

Populiarus judėjimas

Šiuo metu visuomenėje sparčiai populiarėja judėjimas „Zero Waste“, žmonės stengiasi rūšiuoti, siekia nekenkti aplinkai. Smalsu sužinoti, ar šis judėjimas turėjo daug įtakos pašnekovės verslo pradžiai. „Maitindamiesi veganiškai, pradėjome rūšiuoti šiukšles, žiūrėti, ką ir kaip perkame, stengiamės nenaudoti vienkartinių maišelių. Naudojame daugkartinius arba iš cukranendrių pagamintus maišelius, biriems maisto produktams laikyti – ekologiškus indus. Todėl šie dubenėliai pakeitė ir pagerino mūsų gyvenimą“, – teigia moteris.

Klientai domisi sveika gyvensena

„Mūsų klientai yra tie, kurie domisi sveika gyvensena, mėgsta būti išskirtiniai ar tiesiog nori kažko naujo, dar nematyto. Pabendravus su klientais akivaizdu, kad žmonės nori ekologijos ir išskirtinių pojūčių valgydami maistą“, – apie tai, kaip kokosų dubenėlių idėją priėmė klientai, pasakoja verslo įkūrėja.

Kokosų dubenėlių pranašumai

Pasak pašnekovės, kokosų dubenėliai ir įrankiai turi daug pranašumų: jie yra patogūs, juos nesunku prižiūrėti. „Kiekviename kokoso dubenėlyje, įrankyje atsispindi gyvenimo eiga. Mūsų produktai yra unikalūs, nes skiriasi ir jų forma, ir spalva. Įrankiai iš kokosų taip pat yra kažkas nepaprasto, tai didžiulis išsigelbėjimas žmonėms, kurie valgydami nemėgsta justi metalo skonio“, – tikina T. Vedrickienė.

Tiesa, pašnekovė atkreipia dėmesį, kad kokosų dubenėliai skirti tik šaltam maistui: „Kiekvienas, įsigijęs mūsų prekių, gauna informacinį lapelį, kuriame paaiškinta visa indų ir įrankių naudojimo bei priežiūros instrukcija. Dubenėliai yra skirti tik šaltam maistui, valgant karštą jie gali skilti. Dubenėlių priežiūra nėra sudėtinga, tiesiog pavalgius reikia išplauti, kad jis nemirktų vandenyje ir plauti tik rankomis. Tačiau stalo įrankiai tinka ir šaltiems, ir karštiems patiekalams.“

Kova su plastiku prekybos centruose

„Turėjau stiprią vyro ir vaikų palaikymo komandą, kuri skatino eiti pirmyn. Projektą vystyti nebuvo sunku, nes tiksliai žinojau, kur eisiu ir ko iš jo noriu. Viskas yra išsprendžiama, tereikia gerai pagalvoti, į kurią pusę eiti toliau. Pavyzdžiui, didžiosiose parduotuvėse „Maxima“ galite rasti mūsų dubenėlius prie indų, tačiau jie jau yra supakuoti į plastiką. Todėl pastaruoju metu užsiimame gamtos neteršiančios pakuotės paieškomis“, – su kokiais iššūkiais susiduria plėtodama savo projektą, atskleidžia „Coconut Bowl Lietuva“ įkūrėja.

Maitinimo įstaigos domisi ekologiškomis indų alternatyvomis

Vis daugiau kavinių, greitojo maisto įstaigų atsisako vienkartinių indų ir plastikinių šiaudelių. Pasak pašnekovės, jau atsiranda viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kurie naudoja kokosų dubenėlius, šiaudelius: „Dėl to džiaugiasi širdis, norisi, kad atsirastų daugiau maitinimo įstaigų su gamtai palankiais indais, įrankiais, šiaudeliais. Šiuo metu jau yra ne vienas restoranas ir kavinė, kurie naudoja mūsų produktus. Gera, kai sugrįžta norėdami papildomai užsisakyti mūsų gaminių.“

Ateities planuose – naujienos ekologiškų produktų mėgėjams

„Neseniai pas mus atsirado rankų darbo augalinės kilmės natūralūs rankų muiliukai, jie labai kokybiški, jų užtenka keliems mėnesiams. Tikimės, kad dar tikrai nustebinsime būsimus ir esamus savo klientus, ekologiškų produktų mėgėjus“, – apie ateities tikslus ir vizijas kalba T. Vedrickienė.

blog comments powered by Disqus
© 2011 - 2018 BZN start. Visos teisės saugomos. prenumerata reklama kontaktai