...

Aksesuarais įprasmina Lietuvos miestų grožį

Verslas

2019.08.26

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: .

Aksesuarais įprasmina Lietuvos miestų grožį

M. Adomonytė Iš asmeninio albumo

Šiuo metu sostinėje gyvenanti anykštėnė Marija Adomonytė (26) sukūrė žavią ir tautinio įkvėpimo kupiną idėją – aksesuarus, kurie iliustruoti Lietuvos miestų vaizdais. Sukurtas prekių ženklas „Iliustruota Lietuva“ visuomenei pristatytas vos prieš mėnesį, tačiau jau spėjo sulaukti susidomėjimo ir palaikymo.

M. Adomonytė – kontrastingas veiklas vykdanti asmenybė. Pagal specialybę mergina yra bankų paslaugų ekonomistė ir siuvėja. Atrodytų, dvi sunkiai suderinamos sritys leido jai surasti tai, ko nori labiausiai – kūrybiškai išnaudoti ir verslu paversti idėjas, kurių pašnekovės mintyse knibžda daugybė.

„Išmokusi labiau klausytis savo širdies, pripažinau sau, kad noriu dirbti kūrybinį darbą. Šiuo metu, be šio projekto, turiu nemažų planų ir su siuvimu. Aš labai myliu Lietuvą, labai mėgstu animaciją, visada noriu daryti kažką unikalaus. Iš to viskas ir rutuliojosi. Vis mąsčiau, kad noriu atidaryti internetinę parduotuvę, išmokti dirbti su socialiniais tinklais, išmokti rasti klientą internete. Vieną dieną, mąstydama apie tai, kas patinka, ir tai, ką noriu kurti, išgryninau šią idėją“, – „Iliustruotos Lietuvos“ užuomazgomis dalinasi pašnekovė.

Talentų kraštas

Pradėjusi ieškoti, kas galėtų realizuoti jos idėją ir gražiausius Lietuvos vaizdus perteikti iliustracijomis, M. Adomonytė suprato, kad potencialas yra didžiulis.

„Ieškodama iliustratoriaus supratau, kiek mes Lietuvoje turime talentų! Visi man siuntė darbų pavyzdžius, juose pastebėjau, kad daugiau ar mažiau visi piešia ir kažką apie Lietuvą. Tuomet galutinai supratau, kad ją ir reikia piešti. Šiuo metu turiu vieną iliustratorę – Inesą Jarkovą. Aš jai siunčiu idėjas su detaliais aprašymais, miestų objektų nuotraukomis, su eskizais ir tada bandome piešti. Piešiame etapais, kol idėja būna visiškai išgryninta. O idėjas galvoju iš to, kas tame mieste aktualu, kas man su juo asocijuojasi. Dar turime tik trijų miestų piešinius, o galvoje dar koks 30 neišpildytų idėjų“, – džiaugiasi M. Adomonytė.

Pašnekovė pastebi, kad prie kūrybinio proceso aktyviai prisideda ir žmonės, pastebėję šią idėją ir susižavėję mintimi įprasminti miestus iliustracijose: „Labai džiaugiuosi netikėtu žmonių susidomėjimu. Sulaukiau ne vieno elektroninio laiško su išsamiu pasiūlymu iliustruoti parašiusiųjų gimtuosius miestus. Su sąrašais objektų, vertų dėmesio, su padėka, kad įgyvendinu šią idėją ir su pasiūlymais ja dalintis įvairiais būdais.“

 

„Dar turime tik trijų miestų piešinius, o galvoje dar koks 30 neišpildytų idėjų.“ M. Adomonytė.

 

Startas atnešė iššūkių

Nėrusi į dar neištyrinėtą sritį, M. Adomonytė sako susidūrusi ir su tam tikrais keblumais. Kartu su broliu kurdama svetainę, mergina turėjo įveikti daug neaiškumų, mat visą svetainės kūrimo procesą įgyvendino nuo nulio. Pašnekovė pripažįsta, kad startuojant sudėtinga viskas, o ypač nepažintos sritys. Viena jų iliustruotų aksesuarų kūrėjai tebėra rinkodara. Tačiau kitus pradedančiuosius „Iliustruotos Lietuvos“ autorė ragina išdrįsti ir teigia, kad svarbiausia užsibrėžtų tikslų siekimas ir kantrybė.

„Visiems, kurie pradeda, norėčiau palinkėti kantrybės ir rasti būdų, kurie proceso metu kurstytų tikėjimą idėja. Nes abejonės aplanko ir tada sunku būna net prisiminus, kad natūralu kartais suabejoti, kad natūralu, jog ne viskas iš karto pasiseka ar pavyksta ne visiškai taip, kaip buvo planuota. Bet jei turėsite kažką tikro, įkvepiančio, kad ir ką nors, kas primena, kodėl pradėjote, abejonės išsisklaidys ir važiuosite toliau! Tik kantriai. Viskam reikia laiko. Ir jūs šaunuoliai jau vien dėl to, kad bandote. O jei nėra kantrybės ir abejonės kankina kiekvieną dieną, tuomet galbūt jums nepatinka pats procesas, svajojate tik apie kulminaciją? Tuomet paklauskite savęs dar kartą, ko iš tikrųjų norite“, – mintimis dalinasi M. Adomonytė.

Motyvacijos semiasi gamtoje

Kaip ir pradedant bet kokį nuosavą verslą, pašnekovę taip pat kartkartėmis užklumpa sunkumai. „Iliustruotos Lietuvos“ įkūrėja atskleidžia, kad įkvėpimo jai suteikia ta pati Lietuvos gamta, kurios detalės nugula ir ant marškinėlių.

„Mane labiausiai motyvuoja mūsų gamta. Aš jaučiu tokį dėkingumą, kad gyvenu čia, Lietuvoje, kur visi miestai žaliuoja, kur tiek daug miškų. Į mano ryto rutiną įeina pasivaikščiojimas Verkių regioniniame parke, kurio apsuptyje gyvenu. Ir tikrai, kiekvieną kartą grįžusi iš pasivaikščiojimo, jaučiuosi motyvuota kurti“, – atvirauja M. Adomonytė.

Pašnekovė neslepia vis pagalvojanti apie idėjos plėtrą ir tiki, kad tai leistų įtraukti dar daugiau kūrybingų ir neišmatuojamą potencialą turinčių jaunų dizainerių.

„Ateityje, jei ši idėja pildysis, kaip tikiuosi, norėčiau įtraukti ir daugiau iliustratorių, taip suteikdama galimybę jiems užsidirbti, populiarintis ir kartu pirkėjui sudarydama sąlygas rinktis iš skirtingų piešimo stilių. Ir, žinoma, iliustruoti kuo daugiau Lietuvos miestų bei miestelių, nes visi jie labai unikalūs“, – tikina idėjos autorė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.