...

Lietuvių sukurtas prietaisas užkariauja pasaulinę rinką

Verslas

2019.10.17

Autorius: BZN Start

Temos: , , .

Lietuvių sukurtas prietaisas užkariauja pasaulinę rinką

Vytautas Janušonis Iš asmeninio albumo

Dviejų Lietuvos inžinierių, Vytauto Janušonio ir Valdo Mikėno, sukurtas elektronikos gaminys „Power Shield 6+6 T800“ sudomino didžiausią pasaulyje Kanados bendrovės valdomą robotų pardavimo platformą „Robotshop“, su kuria buvo pasirašyta išskirtinė produktų platinimo visame pasaulyje sutartis.

Produkto kūrėjai sako, kad šiuo pardavėju platinant produktą nebus apsiribota ir bus siekiama įsitvirtinti ir kituose pasaulio regionuose.

„Pagal paklausą ir susidomėjimą jaučiame, kad sukūrėme produktą, kurio pasauliui tikrai reikia – mūsų produktas leidžia pagreitinti ir palengvinti kūrėjams galios elektronikos valdymo užduočių įgyvendinimą. Produkto naudotojai gali būti bet kas – pradedant elektronikos mėgėjais, baigiant universitetais ir mokslo įstaigomis“, – pasakoja Vytautas Janušonis, vienas iš dviejų įrenginio kūrėjų, kuriam idėja kurti įrenginį su paties sugalvotomis integruotomis apsaugomis kilo dirbant galios valdymo plokščių projektavimo įmonėse.

Pasak V. Janušonio, su šiuo gaminiu galima praplėsti mikrokontrolerių funkcijas ir valdyti įvairius nuolatinės srovės galios įrenginius su kelių programinių eilučių pagalba.

„Tai gali būti bet kas – pradedant varikliais, šviestuvais, baigiant išmaniųjų namų sistemomis ar namų robotais“, – aiškina V. Janušonis.

Dirba su geriausiais

Įrenginys skirtas atvirojo kodo Arduino tipo mikrokontrolerių platformai, kuriai produktus kuria ir tokios pasaulinės kompanijos, kaip „Intel“, „STMicroelectronics“.

Šiuo metu pilnai sertifikuotu įrenginiu, kuris turi CE ir FCC sertifikatus, taip pat prekiauja trys Lietuvos elektronikos produktų platintojai („Evita“, „Anodas“, TME). Juo, be „Robotshop“, domisi ir kiti pasaulinio lygio elektronikos platintojai.

„Užklausų sulaukiame iš tokių šalių, kaip Kinija, Indija, Japonija, todėl matome, kad įrenginio potencialas – milžiniškas, tačiau kol kas negalime pateikti tokių įrenginio kiekių, kokių pageidaujama. Dėl to šiuo metu pradedame intensyvią investuotojų į produktą paiešką ir tikimės, kad pritrauktos investicijos padės plėsti gamybinius pajėgumus, kurie šiuo metu yra riboti“, – sako V. Janušonis.

Paremtas asmeninėmis lėšomis

Iki šiol produktas „Power Shield 6+6 T800“ daugiausiai buvo plėtojamas asmeninėmis kūrėjų lėšomis.

Specialiai produktui plėtoti 2017 m. buvo įkurta MB „V&V TECH“, kurios steigėju, be išradimų srityje Lietuvoje jau pasižymėjusio V. Janušonio, taip pat yra elektronikos inžinierius Valdas Mikėnas, UAB „Light Conversion“ elektronikos gamybos vadovas. Šiuo metu taip pat ieškoma naujų komandos narių – elektronikos entuziastų, marketingo specialistų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.