...

Mylinti mama, gera žmona, profesionali darbuotoja – misija įmanoma!

Verslas

2014.03.27

Autorius: Agnė Žilevičiūtė

Temos: .

Mylinti mama, gera žmona, profesionali darbuotoja  – misija įmanoma!

Projekto „VA Komanda“ narės ir įkūrėjos Asmeninio albumo nuotr.

Projekto „VA Komanda“ įkūrėjos yra trys nuostabios moterys, gyvenančios ir dirbančios iš skirtingų Lietuvos miestų: Dovilė Petrauskienė ( 37 m.) iš Biržų, Milda Auglytė (29 m.) iš Ukmergės ir Ainė Lučinskienė (31 m.) iš Vilniaus. Pakalbėti apie moterišką projektą susitikau su Aine (nuotr. žemiau). Ji – laiminga mama ir verslininkė, greitai sūpuosianti savo antrą atžalą. Šios moterys nesuka galvos, kaip suderinti darbą su šeima. Jos susikūrė tokį gyvenimą, kad gali būti geros mamos, žmonos ir verslininkės. Tokios galite būti ir jūs, mielos skaitytojos.

Idėja kilo seminare

„Vasarą dalyvavau projekte „Išmani moteris“ , kurio tikslas – skatinti moterų verslumą. Projekto mentorė Daiva Pakalnė papasakojo savo sėkmės istoriją. Ji sėkmingai dirba virtualiąja asistente ir savo paslaugas teikia užsienio rinkai. Ši verslo sėkmės istorija sudomino 19-a projekte dalyvaujančių moterų, tačiau tik mes trys ryžomės įgyvendinti šį verslo modelį Lietuvoje.

Virtualusis asistentas – savo srities specialistas, profesionalas, paslaugas teikiantis nuotoliniu būdu. Jis daugiausia teikia administracines, internetinės rinkodaros ir visas kitas paslaugas, kurias galima teikti nuotoliniu būdu. Virtualiojo asistento darbą galima dirbti neišeinant iš namų, todėl tai puiki galimybė daugybei moterų, ypač gyvenančioms provincijoje, dirbančioms mažai mokamą darbą ar iš viso neturinčioms darbo. Toks darbas yra labai patogus mamoms, kurios namuose augina vaikus, nes jos gali pačios nuspręsti, kokiomis valandomis ir kiek dirbti“, – pasakojo pašnekovė.

Norėjau būti šeimininkė sau. Norėjau save išbandyti verslo srityje. Buvau atvira visoms idėjoms. Ėjau atvira širdimi, be jokių nusistatymų.

A. Lučinskienė

Ainę šis verslo modelis sudomino dar ir todėl, kad Lietuvoje ši niša neišnaudota taip, kaip užsienio šalyse. Moters nuomone, verslui tai turėtų būti įdomu ir naudinga: „Klientas moka tik už darbo laiką, kuris buvo skirtas užduočiai atlikti. Jam nereikia sukurti naujos darbo vietos, mokėti mokesčių už darbuotoją ir net komunaliniai mokesčiai mažesni. Savo klientams ne tik parengėme stiprų paslaugų paketą, bet ir suteikiame galimybę būti socialiai atsakingiems, prisidėti prie mūsų socialinės misijos. Bendradarbiaujame su socialiai atsakingu verslu, kad suteiktume Lietuvos moterims galimybę tapti savo gyvenimo šeimininkėmis.“

Geriausia reklama – rekomendacijos

Moterų įmonė gyvuoja trumpiau nei tris mėnesius, bet jau gali pasidžiaugti nemažu klientų susidomėjimu. „VA komanda“ paslaugas teikia tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims. Moteris džiaugiasi, kad klientų ratą plečia rekomendacijos.

Augimas jaučiamas ir įmonės viduje. Prie projekto prisideda vis daugiau moterų, kurios nori dirbti tokio pobūdžio darbą ir teikti šią naujovišką paslaugą. „Mes buriame virtualiųjų asistenčių bendruomenę, kurioms pasiūlome atlikti konkretų darbą. Labai skatiname visas prisidėti prie mūsų“, – Ainės ir jos kolegių tikslas nėra tik pakviesti moteris prisidėti prie šios bendruomenės, bet ir supažindinti su galimybe dirbti iš kur nori ir kada nori.

Tik yra vienas svarbus dalykas – turi būti internetas. Šios moterys nori ne tik sukurti bendruomenę, bet ir vesti mokymus toms, kurios norėtų įgyti tam tikrų žinių, pavyzdžiui, kurti interneto puslapius.

„Mes norime suteikti moterims galimybę ne tik dirbti, bet ir mokytis, tobulėti. Artimiausiu metu pradės veikti pirmoji Virtualiųjų asistenčių akademija Lietuvoje su visais reikiamais mokymais ir atestacija. Daugybė moterų galės prisidėti prie mūsų kuriamos bendruomenės, mokytis, sulaukti palaikymo ir esant norui kurti savo verslą“, – sakė pašnekovė.

Trys muškietininkės, kovojančios už geresnes darbo sąlygas mamoms

„Norėjau būti šeimininkė sau. Norėjau save išbandyti verslo srityje. Buvau atvira visoms idėjoms. Ėjau atvira širdimi, be jokių nusistatymų“, – savo būseną prieš apsisprendimą įkurti įmonę prisiminė pašnekovė.

Matydama ir kitų moterų užsidegimą Ainė ryžosi siekti, kad jos ir kitų moterų norai imtų pildytis. Ji džiaugiasi ir svajoja, kad vasarą galės dirbti gulėdama sode ir stebėdama žaidžiančius vaikus.


Kas paskatino pabusti ir veikti?


„Svajoju apie verslą, kuris įsiklauso, stengiasi suprasti ir yra jautrus kliento norams, stengiasi prisitaikyti prie individualių poreikių. Idealus verslas – unikalus, paremtas asmeninėmis savybėmis, humaniškas, keliantis teigiamus jausmus ir skatinantis imtis veiksmų. Verslas, kuris savo poziciją rinkoje suvokia ne tik kaip pasiekimą, bet ir kaip didelę atsakomybę prieš klientus ir darbuotojus. Kodėl būtent „VA komanda“?
Geriausia dieta žmogaus kūnui ir dvasiai – užsimtas protas, užimtos rankos ir užimta širdis. Augimas turi būti nuolatinė būsena. Jei neaugi, miršti – kaip gamtoje. Būtent todėl mane įkvepia darbas su „VA komanda“: užimtumas, tobulėjimas ir viltis ateityje padėti kitiems – štai ką gaunu iš šio projekto“, – sakė D. Petrauskienė (nuotr. aukščiau).

„Visada buvau žmogus, kuriam darbas biure nuo 8 ryto iki 17 valandos vakaro yra ne pats didžiausias malonumas. Kelerius metus buvau įsisukusi į tokią kasdienę rutiną. Iš tiesų nuo pat pirmųjų darbo dienų kelionių agentūroje vis svajojau apie darbą, kuris nepririštų nei prie vietos, nei prie valandų. Apie darbą sau ir nepriklausomybę… Ir visa tai atsirado! Ne veltui mano mėgstamas rašytojas Paolo Coelho yra rašęs: „Kai ko nors trokšti labai stipriai, visa visata padeda tau tai pasiekti.“ Taigi visata turbūt ir nulėmė, kad atradau projektą „Išmani moteris“. Jo metu susipažinau su merginomis ir moterimis, gyvenančiomis tokia pat idėja. Ir štai atsirado „VA komanda“ – mūsų svajonių išsipildymo pradžia“, – džiaugėsi M. Auglytė (nuotr. kairėje).

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.