...

Motinystės posūkiai: verslo ir naujo prekių ženklo kūrimas

Verslas

2014.04.22

Autorius: Edita Gruiniūtė

Temos: .

Motinystės posūkiai: verslo ir naujo prekių ženklo kūrimas

Laura Šiugždinienė - „Ginger Tail“ papuošalų kūrėja Asmeninio albumo nuotr.

„Kai išeini iš gerai mokamo darbo ir pradedi plėtoti savo verslą, vieni, pasakodami apie būsimus sunkumus, bando atkalbėti, kiti, ragindami klausytis širdies, palaiko ir motyvuoja. Iš tiesų abi pusės teisios: lengva nebūna, tačiau sėkmė aplanko, jeigu esi originalus ir atkaklus“,– įsitikinusi vilnietė Laura Šiugždinienė (34 m.), „Ginger Tail“ papuošalų kūrėja.

Verslo idėja – laukiantis

Baigusi kultūros istorijos studijas, kaip ir įprasta daugeliui, Laura pradėjo dirbti samdomą darbą, tačiau po kelerių metų motinystė gyvenimą apvertė aukštyn kojomis, tad moteris pradėjo kurti papuošalus ir svarstyti apie jų verslą.

„Prieš penkerius metus išėjusi motinystės atostogų, kaip ir daugelis būsimų mamų, stokojau veiklos, – prisipažįsta L. Šiugždinienė. – Kadangi prieš tai gyvenau aktyvai: dirbau su renginiais, buvau klientų aptarnavimo skyriaus vadovė „Siemens“ arenoje, buvo sunku nieko neveikti laukiant vaiko gimimo. Todėl pradėjau verti papuošalus iš karoliukų.“

Iš pradžių tai buvo tik laisvalaikio užsiėmimas, vėliau, augant apetitui, ji pradėjo mokytis juvelyrikos. Netrukus atsirado ir pirmi užsakymai.

„Supratusi, kad galiu pragyventi iš savo pomėgio, pradėjau galvoti apie verslo ir prekių ženklo kūrimą, norėjau pradėti dirbti aktyviai. Taip atsirado „Ginger Tail“ (angl. „Rusva uodega“)“, – pasakoja pašnekovė ir priduria, kad vis didėjantis užsakymų skaičius leidžia manyti, kad „Ginger Tail“ skinasi kelią į klientų širdis.

Versle – tik savos lėšos

Daugiausia investicijų iki šiol pareikalavo papuošalams kurti reikalingi akmenys, furnitūra ir pakuotės. Verslininkė iki šiol neieškojo investuotojų ir nesiskolino.

„Kol kas noriu viską daryti savo lėšomis, nors suprantu, kad vieno žmogaus galimybės yra ribotos. Tikiuosi greitai suburti savo komandą ir verslą plėtoti ir už Lietuvos ribų“, – pasakoja Laura.

Moteris neslepia šią vasarą planuojanti investuoti į juvelyrikos studijos įrengimą, kelių kolekcijų sukūrimą ir savo prekių ženklo stiprinimą. Verslininkės skaičiavimais, investicijos turėtų atsipirkti per metus.

Tik nedidelė dalis L. Šiugždinienės kurtų papuošalų yra minimalistiniai. Juose dominuoja neapdirbti išskirtiniai masyvūs akmenys, traukiantys dėmesį. „Ne veltui mano šūkis – „Make them follow your tail“, – šypsosi kūrėja ir priduria, kad pagrindinės jos klientės yra moterys, norinčios išsiskirti iš minios.

Rasti erdvių, kur galima parduoti papuošalus, nebuvo sudėtinga. Šiuo metu jų galima įsigyti Lauros ir jos kolegės įkurtoje parduotuvėje „Decolte“ Vilniuje, taip pat tiesiogiai kreipiantis į menininkę, apie naujausius sukurtus dirbinius praneša „Facebook“ paskyra. Netrukus turėtų atsirasti ir elektroninė parduotuvė, kurioje būtų prekiaujama „Ginger Tail“ papuošalais, daugėti prekybos vietų.

Svarbiausia – nepasiduoti per anksti

Artimieji, sužinoję, kad po motinystės atostogų Laura negrįš į gerai mokamą darbą ir imsis kūrybos, iš kurios bandys užsidirbti, reagavo įvairiai. Vieniems atrodė, kad daro klaidą atsisakydama užtikrintų pajamų ir saugumo, tuo labiau kad menininkams gyventi nelengva. Kiti labai palaikė ir skatino imtis labiausiai patinkančios ir arčiausiai širdies esančios veiklos.

„Nei vieni, nei kiti neklydo, – tvirtina kūrėja. – Gyventi iš savos veiklos įdomu, bet nelengva, tačiau lengvo kelio ir nesitikėjau.“

Plėtojant savo verslą, pašnekovės teigimu, sunkiausia įsitvirtinti tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkose. Vis dėlto tai padaryti įmanoma. „Reikia būti atkakliems, tad to norėčiau palinkėti sau ir kitiems, – šypsosi Laura ir priduria: – Niekada neskubėkite pasiduoti, nes tai padaryti lengviausia ir niekada netrūks tam tinkamų akimirkų, tad visada spėsite.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.