...

Netikėta 1 mln. litų investicija portalui – naujo verslo etapo pradžia

Verslas

2014.05.26

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: .

Netikėta 1 mln. litų investicija portalui – naujo verslo etapo pradžia

www.trumpam.lt portalo įkūrėjai vilniečiai Igoris Petrenka ir Antonas Vjalicinas Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvos interneto apdovanojimuose „Login 2013“ geriausia specializuota skelbimų svetaine tapusiai trumpalaikės nuomos svetainei www.trumpam.lt – milijoninės investicijos. Dar prieš keletą mėnesių portalo įkūrėjai vilniečiai Igoris Petrenka (29 m.) ir Antonas Vjalicinas (28 m.) nė nesvajojo apie galimybę tokią sumą skirti savo verslui. Šiandien vaikinai jau laiko pirmuosius pinigus rankose, piešia ilgalaikę strategiją ir drąsiai pasakoja žengsiantys į tarptautinę rinką.

Naujiems apdovanojimų dalyviams – milijoniniai partneriai

Vasaros pabaigoje dvejus veiklos metus švęsiančiam trumpalaikės nuomos portalui 1 mln. litų investicija – kaip lietus iš giedro dangaus. Dviese svetaine rūpinęsi vaikinai darbavosi kaip įprastai, kol nedalyvavo „Login 2013“ apdovanojimuose.

„Viskas nuo to ir prasidėjo, – šypsosi I. Petrenka. – Tokiame renginyje mes dalyvavome pirmą kartą, todėl nežinojome, kas mūsų laukia. Tačiau mums pasisekė – pastebėjo investuotojai. Jie ten tiesiog mus surado, pasikalbėjome, bet tuomet neįvyko nieko rimto. Tačiau praėjus kuriam laikui sulaukėme jų skambučio – siūlė investicijas. Derybos buvo gana ilgos, nes jie yra labai užimti žmonės. Jų verlas labai didelis. Tačia pagaliau viską suderinome ir savaitės pradžioje pasirašėme sutartį. Ir štai jau gavome pirmuosius pinigus.“

Kokia Lietuvos įmonė sumanė į verslą investuoti net 1 mln. litų, verslininkas kol kas neatskleidžia. Esą gali pasakyti tik tiek, kad tai didelė įmonė, veikianti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse.

Svetainės funkcionalumo gerinimas – svarbiausias pirmas žingsnis

Į klausimą, kodėl gavo tokią didelę sumą, vaikinas atsako: „Pradžioje ji nebuvo tokia didelė, tačiau investuotojai norėjo daugiau mūsų akcijų, tad ir mes panorome daugiau pinigų. Jeigu mes planuotume veikti tik Lietuvoje, tokia investicija būtų kone per didelė. Naudojant šiuos pinigus tikrai pakaktų tapti pirmiesiems šioje srityje šalyje. Tačiau mes norime eiti ir į gretimų šalių rinką, kai tik pagerinsime funkcionalumą.“

O jam, pasak I. Petrenkos, ir bus skiriama pirmoji investicijų dalis. Vaikinas sako aiškiai žinąs, kaip viskas veiks. „Dabar ketiname keisti portalo koncepciją, pamažu bus keliaujama rezervacinės portalo sistemos link, kad vartotojams būtų patogu rezervuoti apgyvendinimo vietas. Vis dėlto iš karto įdiegti planuojamo mechanizmo mes negalime, nes ir skelbimų autoriai, ir vartotojai jau įprato naudotis tokia sistema, kokia yra dabar, tad viską diegsime pamažu“, – dėsto verslininkas.

„Kai sužinojome apie tokias investicijas, veiklos planas visiškai pasikeitė. Dabar dar rimčiau pradėjome žiūrėti į verslą, nes pinigai dideli ir reikia gerai apgalvoti, kaip dirbti, nes ir investuotojams norisi parodyti gerą rezultatą. Jie tiki mumis, o mes žinome, kur link norime eiti“, – kaip pinigai pakoregavo įprastą verslo tėkmę, pasakoja I. Petrenka.

Konkurentai neatbaido tūkstančių lankytojų

Daugybę konkurentų šalyje turinčios svetainės www.trumpam.lt įkūrėjai dėl jų nesibaimina. Labiausiai jie akcentuojasi į butų, namų, kambarių, svečių namų, sodybų ar viešbučių nuomą – įstaigas, kurios siūlo nakvynę. O ir svetainės lankomumu nesiskundžia. Esą dabar jis tikrai geras, o svetainę gerai ištobulinus gerokai šoktelės.

„Lietuva – kaip tranzitinė šalis. Čia visada bus atvažiuojančių. Nors mums sunku tiksliai pasakyti, kas yra mūsų vartotojai, bet matome, kad apie 60 proc. jų į svetainę užsuka iš Lietuvos, apie 20 proc. iš Baltarusijos ir lygiai tiek pat iš kitų šalių. Planuojame portale prie rusų ir angų kalbų įdiegti ir lenkų kalbą, nes šių klientų irgi yra, norime jiems pritaikyti svetainę“, – planus, kur panaudos gautus didžiulius pinigus, dėsto vienas svetainės įkūrėjų.

Mažos investicijos nesuviliojo

„Anksčiau mes taip pat turėjome pasiūlymų iš investuotojų, tačiau sumos buvo nepalyginamai mažesnės, nes tai buvo ne verslo pasiūlymai, o pavienių asmenų. Tuo nesusigundėme – laikėme tik atsarginiu variantu, nes mes savo pinigų jau investavome daugiau kaip 100 000 litų ir tie pasiūlymai nebuvo tiek vertingi. Mes puikiai suprantame, kad į sistemą investavę papildomų lėšų tokius pinigus galime uždirbti per pirmus tris mėnesius. Todėl apie nedideles išorines investicijas per daug net nesvarstėme. Dabartinė investicijų suma jau visai kitokia,

galima daug su ja nuveikti“, – džiaugiasi I. Petrenka.

Pasak pašnekovo, jau vyksta detalūs skaičiavimai ir dėliojami planai: „Tam, kad viskas sėkmingai veiktų, reikia į dėti daug darbo. Pagrindiniai pradžioje kylantys iššūkiai yra patikimumas ir sistemos saugumas. Kai sistemoje vyksta pinigų pervedimas ir rezervacija, žmonės turi jaustis saugūs ir pasitikėti naudojama sistema. Taip pat labai svarbu užtikrinti įvaizdį visiems klientams, o ypač viešbučiams. Visa tai pamažu įvykdysime ir tada žengsime į kitas šalis.”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.