...

Lietuvių startuolis „Dragdis“ užkariauja kūrybininkus visame pasaulyje

Verslas

2014.06.30

Autorius: Karolina Kondratjevaitė

Temos: .

Lietuvių startuolis „Dragdis“ užkariauja kūrybininkus visame pasaulyje

Domas Sabockis, Karolis Malcevičius ir Eugenijus Jusas - „Dragdis“ komanda Asmeninio albumo nuotr.

Kovo mėnesį iš beta versijos išėjęs Lietuvių startuolis „Dragdis“ netrūko išpopuliarėti tarp Lietuvos vartotojų. Akivaizdu, kad lietuvaičių programėlę pamėgo ne tik tautiečiai, bet ir kūrybinėse industrijose visame pasaulyje dirbantys žmonės. Būdą, kaip lengvai ir tvarkingai išsisaugoti internete rastą turinį, pasiūliusi komanda džiaugiasi šiuo metu turinti daugybę aktyvių vartotojų daugiau nei 150 pasaulio šalių – nuo Argentinos iki Japonijos.

Ne tik pedantams

Nors nemokama programėlė, kurią įdiegti į savo kompiuterį užtruks vos keletą akimirkų, ypač žavi tvarką kompiuteryje mėgstančius žmones, atrodo, kad „Dragdis“ sužavėjo ir visą būrį įkvėpimo internete ieškančių žmonių. „Niekas iš nieko neatsiranda (angl. „Nothing comes from nothing“). Tam, kad ką nors sugalvotum, turi atrasti ką nors, kas tave įkvėps. Tai puikiai supranta mūsų vartotojai“, – tvirtina „Dragdis“ vadovas Domas Sabockis.

Nuo UX dizainerės, dirbančios kompanijoje „Yahoo“, iki rinkodaros agentūros „Agency Tuxedo“ vieno iš įkūrėjų, kuris dirbo su tokiais prekių ženklais kaip „Lancome“ ir „Baxter of California“, – visi jie neįsivaizduoja savo dienos be lietuvių sukurtos programėlės. Taigi pasidomėjau, kam kūrybinių industrijų atstovai naudoja „Dragdis“.

Alix Armour (Paryžius, Prancūzija)

„Nimble paspirtukų“ vyriausioji dizainerė ir viena iš įkūrėjų

„Negalėčiau išsiversti be savo „Nimble idėjos“ aplanko. Į jį tempiu (primename, kad vietoj kelių veiksmų naudojant „Dragdis“ reikia paimti („drag“) ir padėti („drop“) norimą išsaugoti turinį į aplanką, kuriame norėsite jį rasti) viską, ką randu internete apie tai, kas galėtų padėti mūsų startuoliui „Nimble“. Nesvarbu, ar tai rekomenduojamos CRM sistemos, „Wordpress“ patarimai, spalvų tendencijos būsimiems dizainams, ar įkvėpimas naujiems paspirtukų modeliams. Taip pat dažnai išsisaugau vaizdo klipus, kuriuos naudoju kaip pavydžius savo reklaminiams vaizdo klipams, straipsnius, padedančius įkvėpti mūsų komandą, arba muziką. Nuostabu, kiek dalykų gali rasti internete ir kaip lengva panirti į virtualųjį pasaulį.”

Kimie OuYang (Taipėjus, Taivanas)

UX (angl. User Experience) dizainerė „Yahoo“ kompanijoje

„Dragdis“ aplankas, be kurio negalėčiau gyventi, yra „Įkvėpimas mobiliajam telefonui“. Dirbu UX dizainere „Yahoo“, taigi į šį aplanką inspiracijas renku kiekvieną rytą. Tai pagrindinis ir gausiausias aplankas iš visų. Kiekvieną kartą pradėdama naują projektą darbe, ieškodama idėjų arba bandydama rasti geresnį dizaino sprendimą patikrinu savo „Dragdis“ aplanką. Dažnai „Dragdis“ aplankais dalijuosi su savo komanda, tai paprasčiausias būdas keistis idėjomis.“

Félixas Patrat (Paryžius, Prancūzija)

Laisvai samdomas interjero dizaineris bei „Actualitart“ įkūrėjas

„Globalaus kūrybiškumo pasaulyje, atvirame visoms idėjoms, kur dizainas skinasi naujus kelius per naujas problemas, naujas technologijas ir naujus požiūrius, mano „Inspiracijų“ aplankas yra puikus įrankis pagauti inspiracijas iš viso pasaulio. Brėžiniai, vaizdo medžiaga, dizainas, spalvos, nauji menininkai. Daugiausia įkvėpimo išsisaugau savo kuriamam „Actualitart“. Tai dizaino ženklas, reklamuojantis naujus dizainerius ir kitus menininkus per tarptautinius interjero dizaino ir architektūros projektus. „Dragdis“ aplankai yra mano paslapčių dėžutės, kuriose kaupiu šiuos interneto perliukus!“

Ludwigas Ciupka (Montrealis, Kanada)

„Tuxedo Agency“ vienas įkūrėjų

„Mano „Fotografijos“ aplankas yra mano įkvėpimo šaltinis prieš pradedant bet kurį projektą agentūroje, kuriai vadovauju. Kartais ten randu kūrybinių idėjų, kartais randu reikiamą nuotaiką. Dažnai sukuriu aplankus visiems pagrindiniams klientams ir tempiu ten idėjas. Taip darau net ir tada, jei neturime konkretaus projekto.

Vienas „Dragdis“ aplankas, be kurio negalėčiau gyventi, yra „Dekoras“. Čia išsisaugau visas idėjas savo sodybai ir būsimam namui. Į šį aplanką įkvėpimą tempiu bent du kartus per dieną.“

Jei dar nesinaudojate nemokama programėle „Dragdis“, tai galite padaryti čia.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.