...

Geras CV atrakino duris į sėkmę

Verslas

2016.03.29

Autorius: Giedrė Rutkauskaitė

Temos: , .

Geras CV atrakino duris į sėkmę

CV kūrimo įrankio Wozber kūrėjas - Tomas Slavinskas. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Jei išsiuntus nesuskaičiuojamą galybę savo gyvenimo aprašymų (CV) jūsų vis vien nekviečia į darbo pokalbį, ne visuomet kalta per maža darbo patirtis ar konkurentai. Pasak išmanųjį CV kūrimo įrankį „Wozber“ išvysčiusio ir sėkmingai jį pasaulio rinkai pristatančio Tomo Slavinsko (25), dažniausia to priežastis kur kas paprastesnė.

Ateitį lemia vos šešios sekundės

Jei reklama nesudomino, ilgai negalvoję renkamės patraukliau pateiktą ir mūsų interesus atitinkančią prekę ar paslaugą. Taip apie būsimą kandidatą sprendžia ir personalo atrankos specialistai. Vieno CV peržiūrai vidutiniškai skiriamos vos šešios sekundės lemia tūkstančio žmonių ateitį. Siekdamas padidinti potencialių kandidatų galimybes, Vilniuje gyvenantis panevėžietis Lietuvos ir pasaulio rinkai pristatė itin paprastą CV kūrimo įrankį.

 

„Nereikia pulti spręsti galybės problemų, bet susitelkti į vieną ir ją išspręsti kuo geriau. Galiausiai, ištyrę rinką, pradėję veikti ir užtikrinę kokybę, nesumenkinkite gero ir kokybiško miego galios“

T. Slavinskas

 

„Wozber“ klientai sugaiš ne ilgiau kaip 30–60 minučių. Prisijungęs prie sistemos, vartotojas iš pradžių turi pateikti asmeninės informacijos, atsakyti į patirtį, išsilavinimą, įgūdžius, kalbinius gebėjimus ir laimėjimus identifikuojančius klausimus, vėliau, jei to reikia, parašyti motyvacinį laišką. Tuomet informacija akimirksniu sugula į pasirinktą šabloną, ir jūs jau turite patrauklų, lengvai skaitomą vieno puslapio CV.

Siauroje nišoje įžvelgė galimybių

T. Slavinskui idėja sukurti jau pusę metų veikiantį „Wozber“ atėjo natūraliai. Po studijų darbo ieškojęs perspektyvus vaikinas susikūrė tradicinį „Europass“ šablono gyvenimo aprašymą. „Rezultatas buvo baisus. CV tapo ilgas, nepatrauklus ir sunkiai skaitomas, reikalauta daug bereikalingos informacijos, tad nenuostabu, jog nesulaukė jokio dėmesio“, – atsimena jaunas verslininkas. Tad, gerai panaršęs internete, susirado CV šabloną ir programa „Photoshop“ jį patobulino. Procesas užtruko mėnesį, tačiau rezultatas nustebino – aštuonios iš dešimties įmonių pakvietė į darbo pokalbį, o vėliau šešios pasiūlė T. Slavinskui poziciją savo įmonėje. „Tuomet supratau, koks tai galingas įrankis. Po tam tikro laiko vėl ieškojęs naujos veiklos, ėjau tuo pačiu keliu ir trys iš trijų įmonių pakvietė į darbo pokalbį. Tuomet ir sumaniau sukurti paprastą įrankį, kuris sutrumpintų gero CV paruošimo laiką ir padėtų pasiekti gerų rezultatų“, – pasakoja programavimo specialistas.

„Wozber“ įkurti panaudotos jo asmeninės ir anoniminio investuotojo lėšos.

Klientai visame pasaulyje

Tai, kad jūs nesulaukėte kvietimo į darbo pokalbį, gali lemti ir CV atrankos filtravimo sistema, atmetanti apie 70 proc. visų siunčiamų CV. „Tokias filtravimo sistemas yra įsidiegusios trys iš keturių didžiųjų pasaulio įmonių. Sistema atmeta pasirinktų raktinių žodžių neturinčius arba dėl dizaino klaidų neatpažintus dokumentus“, – sako T. Slavinskas, teigiantis, kad „Wozber“ optimizuotas CV turės boto apsaugą. Iki šiol tokių paslaugų nesiūlė nė vienas CV kūrimo įrankis.

Plati kaip pasaulis „Wozber“ rinka, jo kūrėjo žodžiais, plečiasi kiekvieną dieną. Anglų ir lietuvių kalbomis veikiančio CV kūrimo įrankio paslaugomis naudojasi JAV, Australijos, Kanados, Europos Sąjungos šalių piliečiai, ir tik kas dešimtas T. Slavinsko klientas – lietuvis. Konkurentų ši rinka taip pat gausi, tačiau būtent lietuvio siūlomas variantas išsiskiria patrauklumu ir greičiu. Jau vien paties įkūrėjo sumanytas svetainės „Wozber“ pavadinimas skamba lengvai, sklandžiai ir yra greitai įsimenamas. „Toks ir paties įrankio tikslas. Kurdamas ir nuolat tobulindamas „Wozber“, daug dėmesio skiriu sklandumui. Siekiu, kad vartotojas pajustų lengvumą, jo nevargintų įkyrios lentelės, o akį trauktų patrauklus ir paprastas dizainas, sklandūs perėjimai“, – pasakoja įkūrėjas.

Tad koks yra geras CV?

Wozber“ sudarytas CV padidina kandidato galimybes, vis tik svarbiausiu veiksniu išlieka dokumento turinys. Kad ir kokia marga ir svarbi jūsų patirtis, T. Slavinskas pataria glaudinti informaciją į vieno puslapio dokumentą. „Geras CV yra galingas rinkodaros įrankis. Jo dizainas sudaro puikų pirmąjį įspūdį, tačiau, jau vien skaitydamas jūsų gyvenimo aprašymą, darbdavys turi matyti ne tik pagal šabloną parengtą tekstą. Svarbu parodyti, kad kandidatas atitinka darbo skelbime keliamus kriterijus, ką darė kitaip, kuo prisidėjo prie įmonės augimo, pasiektų veiklos rezultatų“, – aiškina T. Slavinskas.

Naujausiais mokslininkų tyrimais savo verslą grindžiantis lietuvis sako, kad kitas svarbus įrankis – motyvacinis laiškas – turi papildyti, o ne atkartoti CV išdėstytą informaciją. „Prieš pradėdami jį rašyti, atsakykite į klausimą, ko iš tiesų ieško darbdavys ir kaip galėtumėte padėti jam spręsti tam tikras problemas“, – pataria specialistas.

Užtikrinta kokybė ir geras miegas

Jaunas vaikinas apie savo idėją pasakoja spindinčiomis akimis. Viską nuo pat pradžių iki šiol sukūręs pats, T. Slavinskas jau galvoja apie komandos plėtimą ir savo klientams greitu metu žada pristatyti naujovių. Unikaliu verslo keliu sėkmingai žengiantis „Wozber“ sumanytojas, paklaustas apie sėkmingo verslo kūrimą, kartoja amžiną tiesą: „Vien tik idėjos neužtenka, reikia noro ir darbo ją įgyvendinti. Prieš pradedant verslą vertėtų atlikti išsamų tyrimą, išsiaiškinti, kokie yra ar buvo konkurentai. „Kartais tik dešimtame „Google“ puslapyje atrasi panašių idėjų, galėsi pasimokyti iš jų klaidų, ištirti rinką. Vis tik daugiausia laiko vertėtų skirti pačiam produktui, jo vystymui“, – iš patirties kalba T. Slavinskas, siekiantis kuo didesnės kokybės ir kuo geriau užtikrinti paslaugas.

„Nereikia pulti spręsti galybės problemų, bet susitelkti į vieną ir ją išspręsti kuo geriau. Galiausiai, ištyrę rinką, pradėję veikti ir užtikrinę kokybę, nesumenkinkite gero ir kokybiško miego galios“, – šypsosi „Wozber“ įkūrėjas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.