...

Lietuvos startuolis atrinktas „TechCrunch” tarp 20 geriausiu startup pasaulyje

Verslas

2016.05.11

Autorius: BZN start

Temos: .

Lietuvos startuolis atrinktas „TechCrunch” tarp 20 geriausiu startup pasaulyje

CUJO įkūrėjas - Einaras Gravrock. Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvio vadovaujamas startuolis CUJO JAV atrinktas tarp 20 šių metų geriausiųjų, kovoja dėl pirmosios vietos TechCrunch Disrupt konferencijoje, sukurtas įrenginys konkuruoja dėl populiariausiojo titulo platformoje Product Hunt.

Saugo nuo kriminalinių hakerių

CUJO – tai išmanioji ugniasienė, kuri apsaugo išmaniuosius namus nuo kriminalinių hakerių. Naudojant technologiją paremtą debesų kompiuterijos servisu, mašininiu mokymusi (angl. machine learning) ir mobiliųjų aplikacijų deriniu, CUJO revoliucinis savaiminio idiegimo (angl. Plug-n-play) sprendimas leidžia vartotojui ir jo šeimos nariams jaustis namuose saugiems.

Šiandien – gegužės 10 dieną, Niujorke – CUJO kartu su 20 pajėgiausių pasaulio startuolių dalyvauja Startup Battlefield varžybose. Kiekvienais metais Startup Battlefield sukviečia geriausius ankstyvosios stadijos pasaulio startuolius kovoti dėl prestižinės Disrupt Cup taurės ir pagrindinio $50,000 piniginio prizo. Renginys sulaukia itin didelio žiniasklaidos atstovų ir investuotojų dėmesio. Komisiją sudaro TechCrunch redaktoriai, top rizikos kapitalo fondai, verslo atstovai, o praėjusių metų laimėtojai tokios gerai žinomos kompanijos kaip Dropbox, Mint, Yammer, Zenefits, ir kitos.

Tuo pačiu metu CUJO yra pristatomas Product Hunt. Galima pasidžiaugti tuo, kad būtent šiandien šioje platformoje JAV laiku CUJO pradeda kovoti ir dėl populiariausiojo produkto vardo. Product Hunt – tai vieta, skirta produktus mylintiems entuziastams; čia jie dalinasi ir diskutuoja apie naujausias mobiliasias aplikacijas, internetines svetaines, techninę įrangą ir kitus technologinius kūrinius bei sprendimus.

Padeda išlaikyti namus saugesniais

Kibernetinis saugumo mūšis šiuo metu persikelia iš įmonių į mūsų namus. Šiuo metu mūsų namuose yra gausybė sujungtų elektroninių įrenginių, o to pasekoje mes tapome lengvu kriminalinių hakerių taikiniu. Kiekvieną dieną mus pasiekia naujienos, kad tokie prietaisai kaip kūdykių monitoriai, išmanieji televizoriai, planšetės yra lengvai nulaužiami. Kibernetiniams nusikaltėliams šie sujungti elektroniniai įrenginiai lengvai atsklaidžia visus mūsu duomenis bei pažeidžia privatumą. CUJO yra paprastas, bet galingas sprendimas išlaikyti namus saugesniais. CUJO įrenginys pristato verslo lygmens saugumą Jūsų namų tinklui.

CUJO turi padalinį ir Lietuvoje, kur dirba iki dešimties programuotojų. Kompanija neketina sustoti, intensyviai plečia savo IT komandą Lietuvoje ir artimiausiu metu čia žada padvigubinti IT specialistų gretas.

CUJO įrenginį šiuo metu galima įsigyti Amazon bei www.getcujo.com.

Apie TechCrunch Disrupt NY 2016.

TechCrunch Disrupt NY 2016 yra TechCrunch šeštoji metinė konferencija vykstanti Niujorko mieste. Rytinių debatų metu diskutuojama apie technologijomis paremtus laimėjimus įvairiose industrijose, kai tuo tarpu antroji dienos dalis yra skirta Startup Battlefield varžyboms, kur dalyvauja 20 pajėgiausių startuolių iš viso pasaulio. Konferencijos pabaigoje laimėtojas gauna prestižinę Disrupt Cup taurę bei pagrindinį $50,000 prizą. Konferencija vyksta gegužės 9-11 dienomis, adresu Red Hook, Brooklyn Cruise Terminal, 72 Bowne St., Brooklyn, NY 11231.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.