...

100 % iš istorijos egzamino – dabar tai įmanoma kiekvienam!

Verslas

2014.01.17

Autorius: Agnė Žilevičiūtė

Temos: .

100 % iš istorijos egzamino – dabar tai įmanoma kiekvienam!

Simas Jaskutėlis ir Julius Pauliukevičius (GoHisto bendraįkūrėjai) Agnės Žilevičiūtės nuotr.

Brilliant Young Entrepreneurs 2013 – konkursas sėkmingo verslo pradžios paramai gauti, skirtas universitetų studentams ir absolventams pasiekė finišo tiesiąją. šrinkta studentų idėja GoHisto.lt kuri padės pasirengti istorijos egzaminui per programėlę. Idėjos autoriai Julius Pauliukevičius (Kauno technologijos universitetas) ir Simas Jaskutėlis (Vilniaus universitetas) greitu metu pristatys beta versiją. Jaunuolių idėja „GoHisto“ laimėjo 15000 eurų paramą verslo plano įgyvendinimui.

Brilliant Young Entrepreneurs konkursas

Bendradarbiaudamos su 15 šalių nacionalinėmis Junior Achievement organizacijomis šį konkursą rengia JA-YE Europe ir kompanija Hyundai. Lietuva yra vienintelė iš Pabalčio šalių, kurios studentai ir absolventai dalyvauja šiame konkurse. Pasiteiravus Hyundai atstovės Reet Johannson, kodėl buvo pasirinkta Lietuva, jos nuomone: „ Lietuvos Junior Achievement organizacija yra aktyviausia ir našiausiai dirbanti su universitetais bei skatinanti nebijoti realizuoti savo sumanymų.“
Brilliant Young Entrepreneurs 2013 tikslas yra padėti studentiško verslo idėjoms tapti realybe, suteikiant finansinę ir konsultacinę paramą besikuriančioms jaunoms verslo įmonėms. 
„ Konkurso idėja gimė, kai pastebėjome, kad ekonomikos situacija nieko gero nežada. Jauniems žmonėms yra labai sunku susirasti darbą, kai jie baigia mokyklą, universitetą. Todėl nusprendėme, kad norime padėti, paremti juos, kad jie surastų save, išmoktų, tai ko nei mokykla, nei universitetas nemoko. Suteikdami jiems galimybes ir padrąsindami norime, kad jaunimas pasibandytų ir išliktų versle.“- kalbėjo Hyundai atstovė.

100 % iš istorijos egzamino – dabar tai įmanoma kiekvienam

GoHisto – ta istorijos korepetitorius internete. Programa leis vartotojams spręsti geriausių Lietuvos istorijos mokytojų sudarytas užduotis, kurios bus sukurtos atsižvelgiant į istorijos valstybinio egzamino programą. Programos naudotojas spręs testus, o programa bus sukonfigūruota taip, kad mokinys, pręsdamas užduotis, galės matyti savo progresą, pasirinkti laikotarpius ar temas, į kurių klausimus jam sekėsi atsakyti sunkiausiai, ir tobulinti savo žinias ten, kur buvo surastos individualios mokinio spragos.“ 
J. Pauliukevičiaus ir S. Jaskutėlio verslo planas iš septynių finalininkų buvo išrinktas laimėtoju. Vaikinai neslėpė susijaudinimo ir džiaugsmo: „ Dar vis nesitikime. Turi praeiti kažkiek laiko, kad suprastume, kas įvyko.“ Šiandieną savo laimėtų 15000 eurų paramą, vaikinai pamirš ir ruošis rytojaus egzaminams, bet po jų laukia daug malonių darbų: „ Pirmieji žingsniai link įgyvendinimo yra programos užsakymas ir turinio kūrimas. Beta versija startuoja kovo 10-tą dieną, kuri bus bandomoji ir ją galės išbandyti visi norintys.“

Verslo idėjos, kurios nori būti įgyvendintos

Brilliant Young Entrepreneurs 2013 konkursas vyko kelias etapais. 1 etapas – Verslo planų pateikimas. 2 etapas – Nacionalinis finalas, kuriame buvo pristatomi septyni geriausi verslo planai, kurie atitiko konkurso kriterijus. 5 minutės bei 2 minučių trukmės video pristatymas, tiek laiko turėjo finalininkai pristatyti savo verslo idėją ir įtikinti vertinimo komisiją, kad jie verti laimėjimo.

Į laimėjimą taip pat pretendavo šios verslo idėjos: 
Your Sound – klientui suteikti galimybę susikurti garso aparatūrą sau, o tai reiškia, kad kiekviena pagaminta kolonėlė bus unikali savo išvaizda ir dizainu. Pirkėjas gali pasirinkti visus garso kolonėlės parametrus, kaip pvz. forma, dydis, svoris, spalva, dizainas, galingumas, kaina ir t.t. Pagrindinis idėjos tikslas – pasiūlyti vartotojams visiškai unikalų vienetinį produktą, pagamintą pagal jų asmeninius poreikius. (aut. Arnas Petravičius, Rokas Semėnas ir Viltenis Sinkevičius).

Greito maisto restoranas Weight, Take & Go ( WTG) – nedidelės erdvės restoranas, kuris pardavinėja paruoštą maistą švediško stalo pavidalu išsinešimui. Patiekalo kaina yra vienoda, neskirstant pagal jo ingridientus. (aut. Aurimas Paliukaitis, Dainius Lučkauskas, Martynas Juška).

Herojus.lt – lietuviška internetinė komiksų parduotuvė, kurioje būtų galima įsigyti populiariausių komiksų įvairiomis užsienio kalbomis. Užsiimti populiariausių komiksų leidyba Lietuvoje bei užmegzti glaudžius santykius su švietimo įstaigomis (darželiais, mokyklomis, universitetais) ir užsiimti edukacinių komiksų leidyba popieriniu ir elektroniniu formatu. (aut. Džiugas Petruškevičius).

UAB „IT sprintas“ – projektas knyga.lt– vartotojai pasinaudodami knyga.lt platforma lengvai galės įsigyti knygas naudodamiesi personaliniu kompiuteriu, mobiliuoju įrenginiu ar tiesiai iš savo facebook.com paskyros. (aut. Justinas Mažonas).

Internetinė parduotuvė/socialinė platforma „Hobis Tau“– prekės – įvairūs laisvalaikio veiklų komplektai kartu su instrukcijomis. Žmonės norėdami pradėti naują veiklą turi daug laiko skirti norėdami įsigyti visą reikalingą įrangą, bei galiausiai išmokti ja naudotis vėl tenka savarankiškai. Komplektai supaprastintų šį procesą ir padėtų keliais paspaudimais gauti visą įrangą kompaktiškoje pakuotėje tiesiai į namus, o paprastos ir vaizdžios instrukcijos leistų lengvai žengti pirmuosius žingsnius pasirinktoje veikloje. (aut. Kristina Čepėnaitė, Vilius Viburys, Mantas Markauskas, Karolis Povilavičius).

Coffee or tea? – tai mobilioji aplikacija, kuri padėtų susirasti naujų draugų. Kavos kavinėms, tai būtų nauja vieta reklamai. Šios aplikacijos dėka gali surasti draugiją išgerti kavos ar arbatos, susipažinti su žmonėmis, kurie turi tokius pat pomėgius. Taip pat gali sužinoti, kur kokios karštų gėrimų nuolaidos vyrauja. (aut. Vaidas Kantakevičius, Simonas Vareikis, Julija Litvaitytė, Andrius Kazakauskas, Tadas Vaitmonas).

Eugenijus Savičius Lietuvos Junior Achievement, VŠĮ vadovas: „ Po šių metų konkurso, tikimės, kad dalyvaujančių, po pusės metų prasidedantį 2014 metų 1- etapą, bus žymiai daugiau studentų, kurie norės pristatyti naujas verslo idėjas ir laimėti 15000 eurų prizą.“ Nosies gali nenukabinti ir Brilliant Young Entrepreneurs 2013 metų dalyviai, kuriems nenusišypsojo laimė, nes Brilliant Young Entrepreneurs 2014 metų konkurse galite dalyvauti su nauja arba patobulinta verslo idėja.

„ Sunku surasti geresnį variantą, kur studentai gali save, savo idėjas patikrinti ir dar plius laimėti.“- paskatinamąjį paskutinį sakinį skiria jums, studentai, E. Savičius.

Brilliant Young Entrepreneurs 2013

77-1389947931-116681.jpg 77-1389947931-887351.jpg 77-1389947931-833776.jpg 77-1389947931-152590.jpg 77-1389947931-483295.jpg 77-1389947931-601754.jpg 77-1389947931-345887.jpg 77-1389947931-902357.jpg 77-1389947931-319996.jpg 77-1389947931-540161.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.