...

Kaip nedidelėms įmonėms pavyko padidinti žinomumą ir pardavimus?

Verslas

2014.07.18

Autorius: Karolina Kondratjevaitė

Temos: , .

Kaip nedidelėms įmonėms pavyko padidinti žinomumą ir pardavimus?

Mūsų agentūros tikslas – padėti jaunam verslui rasti savo gerbėjų armiją flickr.com nuotr.

„Sakoma, kad gerai prekei reklamos nereikia, tačiau vadovautis tokiu požiūriu pavojinga, – tvirtina vienas reklamos agentūros „Idealistai“ savininkų Edgaras Žemaitis ir priduria, kad net ir geriausios idėjos yra bevertės, jei apie jas niekas nežino: – Manome, kad yra nebrangių būdų, kaip užpilti idėjas degiuoju skysčiu ir žymiai greičiau pasiekti norimus rezultatus. Reklama – ne lankstinukų mėtymas iš sraigtasparnio, o būdas tiksliai pranešti būsimiems klientams, ką darote ir ko siekiate.“

Daugumos mūsų šalyje veikiančių reklamos agentūrų siūlomos paslaugos, nors ir kokybiškos, smulkiajam ir vidutiniam verslui yra neįkandamos. „Reaguodamos į situaciją mažesnės įmonės ima ieškoti lankstesnių reklamos agentūrų, galinčių pasiūlyti naujų bendruomenes kuriančių sprendimų, – įžvalgomis dalijasi E. Žemaitis (nuotr. kairėje). – Tai ypač svarbu veiklą pradedančioms įmonėms, turinčioms didžiulį potencialą, bet tam, kad jis atsikleistų, būtina pasiekti tinkamą auditoriją kuo efektyvesnėmis priemonėmis. Mūsų agentūros tikslas – padėti jaunam verslui rasti savo gerbėjų armiją.“

Pašnekovas sutiko pasidalyti keliomis savo verslo idėjomis.

Švelniukas.lt

Projektu švelniukas.lt siekta padidinti labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ žinomumą.

Idėja. Kas yra „Švelniukas“? Tai neįgalių vaikų mamyčių rankomis siūti žaisliukai, kurie, anot pašnekovo, yra tikras švelnumo pliūpsnis plastikinių žaislų užkariautame pasaulyje.

Priemonės. „Buvo sugalvota sukurti interneto puslapį, kuris padėtų nusiųsti žaisliuką draugui kartu su sveikinimu, kurį ranka parašo vienas iš „Algojimo“ savanorių, – idėjos augimą prisimena E. Žemaitis. – Sužinojusi apie šį gražų projektą, primenantį apie nykstančius daiktus – švelnius žaislus ir ranka rašytus laiškus – bei atkreipiantį dėmesį į LPF „Algojimo“ vykdomą misiją – pagalbą negalios paliestiems vaikams, į pagalbą suskubo VšĮ „Aplodismentai“. Ji ir sukūrė interneto svetainę svelniukas.lt.

Rezultatas. „Apie projektą savo tinklaraštyje parašė Artūras Račas ir keletas kitų gerai žinomų tinklaraštininkų, sulaukėme net 1 000 pasidalijimų socialiniame tinkle „Facebook“, buvo nupirkta apie 200 žaisliukų“, – džiaugiasi E. Žemaitis.

„Šis sumanymas padėjo skleisti žinią apie negalią ir pagalbą tiems, kuriems jos labiausiai reikia“, – sako LPF „Algojimas“ įkūrėja Aušra Stančikienė. Anot fondo vadovės, jau keletą metų gyvuojantis, fondo simboliu tapęs Švelniukas vis dar auga ir pritraukia vis daugiau gėrį dovanojančių žmonių.

Reklama – ne lankstinukų mėtymas iš sraigtasparnio, o būdas tiksliai pranešti būsimiems klientams, ką darote ir ko siekiate.

E. Žemaitis

Manikiūro studija „Nocturne“

Projekto tikslas – pasiekti potencialius salono klientus, t. y. prisižiūrinčias moteris.

Idėja. „Vienkartinės dildės – greitoji priemonė moterims, kad netikėtai nusilaužus nagą būtų bent šioks toks išsigelbėjimas, – aiškina E. Žemaitis. – Aišku, ir tai, kad siekiant išvengti bėdų dėl nagų geriausia nieko nelaukus apsilankyti manikiūro studijoje „Nocturne“, kur jums bus suteiktos kokybiškos paslaugos.“

Priemonės. „Reikėjo tik pagaminti vienkartines dildes su „Nocturne“ rekvizitais, jas gražiai supakuoti ir nusiųsti į biurus, kuriuose moterims nagų priežiūra itin svarbi, pavyzdžiui, į advokatų kontoras, įvairių bankų padalinius“, – sako E. Žemaitis.

Rezultatas. „Sulaukėme nemažai pagyrų iš vienkartines dildes gavusių moterų, – sako „Nocturne“ savininkas V. Avdejevas ir pasidžiaugia, kad šis sprendimas į saloną atviliojo naujų klienčių: – Džiugu, kad 2013 m. šventiniu laikotarpiu įgyvendintas projektas pranoko salono savininkų lūkesčius, tačiau tikruosius viščiukus skaičiuosime pavasarį.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.