...

9 būdai, kaip tapti pozityvesniam

Verslas

2017.01.22

Autorius: Agnė Žilevičiūtė

Temos: .

9 būdai, kaip tapti pozityvesniam

Moksliniais tyrimais pagrįsta, kad dirbtinė šypsena turi tokį patį poveikį kaip ir natūrali. flickr.com nuotr.

Gyvenime vyraujant pozityvumui, viskas išeina lengviau, atsiranda daugiau šypsenos, tokių pat laimingų žmonių aplink, įkvėpimo, atradimų ir galiausiai pasiekiate daug geresnių rezultatų nei prieš tai. Pozityvumas siejasi su lengvumu. Jeigu galima viską daryti lengvai, kam tuomet vargintis? Pasilengvinkime sau gyvenimą su ugdomojo vadovavimo specialistės ir mokymų trenerės Justinos Vasilevičiūtės patarimais.

Svajokite. Tai svarbiausias dalykas gyvenime. Galvokite apie tai, kaip turėtų atrodyti jūsų gyvenimas po metų ar penkerių. Svajokite ir savo svajones užsirašykite. Po kurio laiko atsivertę užrašus pamatysite, kad daug kas išsipildė, o jei su svajonėmis dar ir dirbsite, jos išsipildys greičiau. Svajoti, kaip ir būti pozityviam, galima išmokti. Viskas priklauso nuo to, ar norime savo gyvenime daugiau. Reikia sau atsakyti, ar mums viskas gerai ir ar esame patenkinti tuo, ką turime. Ar vis dėlto yra ką keisti?

Praktikuokite dėkingumą. Mums dažnai atrodo, kad viskas, ką turime, yra tiesiog dabartinė būsena ir nėra nieko ypatinga. O tada, kai nesijaučiame dėkingi už tai, ką dabar turime, norime ko nors kito, o kai tai pasiekiame, norime dar kito. Tampame nebepasotinami. Norėdami praktikuoti dėkingumą, pradėkite rašyti dėkingumo dienoraštį. Dėkokite už tai, ką turite: saulėta diena, esu sveikas (-a), turiu valgyti, apsirengti… Visa tai yra dalykai, kurių neįvertiname. Dėkingumas mus grąžina į pozityvumą. Pagaliau suvokiame, kiek daug visko turime. Be to, turime nepamiršti ir dėkingumo žmonėms, kurie mums padeda. Suvoksite, kiek aplink yra gerų žmonių. Dažnai pasitaiko, kad mes ir patys nebemokame priimti dėkingumo.

 

Mūsų kūnas nėra šiukšlių talpykla, jam reikia ir gerų degalų, kad gerai veiktų. Sveikame kūne slypi gera savijauta ir mūsų pozityvumas.

J. Vasilevičiūtė

 

Muzika. Atkreipkite dėmesį, kokios muzikos klausote. Visa informacija, kurią gauname iš visų šaltinių, mus paveikia, todėl kai kurie žmonės atsiriboja nuo žiniasklaidos kanalų, kad jų nepaveiktų neigiama informacija. Tas pats yra ir su muzika. Pastebėkite, kad daug dainų yra apie nelaimingą meilę, apie skaudžius išgyvenimus, apie tokius dalykus, kurių, atrodo, negirdime, bet visa informacija keliauja į mūsų pasąmonę ir mus paveikia. Susikurkite grojaraščius teigiamų dainų, kurios įkvėptų net tokiems darbams, kurie jums nėra artimi sielai.

Šypsokitės. Jei nepavyksta nuoširdžiai, išspauskite dirbtinę šypseną. Taip, ji gali šokiruoti žmones, bet tuomet jie irgi pradės šypsotis, priversdami jus nusišypsoti natūraliai. Moksliniais tyrimais pagrįsta, kad dirbtinė šypsena turi tokį patį poveikį kaip ir natūrali. Prisiminkite, šypsena geriausias ginklas ir apsauga visose gyvenimo situacijose.

Tėkmė. Yra tam tikra veikla, kuri mus visiškai įtraukia. Vieniems tai gali būti praleistas laikas parduotuvėje, kitiems knygos skaitymas ar automobilio remontavimas. Tai tokia veikla, kuria užsiimdami neskaičiuojame laiko. Kai užsiimate širdžiai ir sielai malonia veikla, jaučiatės pozityviai. Ar turite tokią veiklą? Jei ne, atraskite tai, kas jus įtraukia.

Draugai. Turėkite keletą artimų žmonių, su kuriais galite pakalbėti ir kurie jus supras. Jei atrodo, kad tokių neturite, nesustokite ieškoti, nes anksčiau ar vėliau juos sutiksite. O kai taip nutiks, stiprinkite savo draugystę, dažnai susitikite, skirkite jiems laiko net ir tada, kai atrodo, kad nieko nespėjate. Prisiminkite, gyvo bendravimo niekas nepakeis, o mums jo labai reikia ir trūksta.

Išsimiegokite. Kuo toliau, tuo mažiau turime laiko valgyti, praustis ir miegoti. Jeigu visą savaitę neišsimiegate, o savaitgalį bandote kompensuoti trūkumą, jūs save apgaudinėjate. Miego stokos nekompensuosite. Jei neturite galimybės miegoti tiek laiko, kiek reikia organizmui, tada dieną stenkitės pabūti gryname ore.

Rūpinkitės kūnu. Palaikykite kūno tonusą, sportuokite, lengvai pajudėkite, nes smegenims reikia leisti pailsėti ir atkurti pusiausvyrą. Taip pat žiūrėkite, ką valgote. Mūsų kūnas nėra šiukšlių talpykla, jam reikia ir gerų degalų, kad gerai veiktų. Sveikame kūne slypi gera savijauta ir mūsų pozityvumas.

Mažas optimizmas. Jei svajonės yra didelis optimizmas, tai mažas optimizmas yra tiesiog atsikelti ryte ir pasakyti sau, kad šiandien bus gera diena, šiandien aš su viskuo susitvarkysiu, man viskas pavyks. Visada pasąmonėje reikia tikėtis gero rezultato. Viską, kas atsitinka mūsų gyvenime, sukuriame du kartus. Pirmiausia sukuriame savo mintyse, o paskui ir gyvenime.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.