...

Turtingųjų paslaptys

Verslas

2014.08.04

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: .

Turtingųjų paslaptys

Verslininkas Craigas Harperis flickr.com nuotr.

Sėkmės lydimi žmonės, anot verslininko Craigo Harperio, ieško ir atranda galimybių ten, kur kiti jų nemato, mokosi iš to, ką kiti laiko problema, susitelkia į sprendimus, sąmoningai kuria savo sėkmę. Jie nėra valdomi baimės ar apribojimų, retai skundžiasi, nes suvokia, kad tai beprasmiška ir neproduktyvu. Žmonės, kuriuos lydi sėkmė, prisiima atsakomybę už savo veiksmus ir rezultatus, suranda būdų maksimaliai išnaudoti savo potencialą ir iš savęs reikalauja daugiausia. Tokie žmonės visada yra užimti, produktyvūs ir iniciatyvūs, o veikloms įgyvendinti ieško bendraminčių, nes suvokia, kaip svarbu būti komandos nariu ir ambicingai bei sąmoningai įgyvendinti savo viziją. O tuomet dažnai sėkmės kelias veda į didelį kapitalą, turtą.

Sėkmės lydimi ir turtingi žmonės kaip įmanydami stengiasi išvengti plaukimo pasroviui. O jiems labai padeda žinojimas, ko nori ir ko nenori iš savo gyvenimo. Todėl jie nieko neatidėlioja ir neeikvoja savo gyvenimo laukdami tinkamo laiko. Tokie žmonės visą gyvenimą mokosi, kaupia žinias, visada yra optimistai, bet praktiški ir tvirtai stovintys ant žemės, bei visur stengiasi įžvelgti gerąją pusę.

Drąsa ir ateities vizija

C. Harperis įsitikinęs, kad sėkmę ir turtus atneša nebijojimas pareigos. Sėkmės lydymi žmonės daro tai, ką turi daryti, nesvarbu, kaip tuo metu jaučiasi. Jie rizikuoja finansiškai, emociškai, profesiškai, psichologiškai. Nuo iškilusių problemų nebėga, bet stoja prieš jas, o tai labai grūdina. Svarbiausia, kad jie nesvajoja ir nelaukia atsitiktinumo, o patys aktyviai kuria savo gyvenimą.

Dar viena turtingų ir sėkmės lydymų žmonių paslaptis ta, kad jie bando nuspėti įvykius ir imtis veiksmų dar prieš jiems įvykstant. Tai labai padeda kuriant verslą, prognozuojant rinkos pokyčius, vartotojų elgseną. Tam reikia tolerancijos ir gebėjimo valdyti emocijas, kas padeda ištobulinti puikius bendravimo įgūdžius.

Pinigai – priemonė tikslams siekti

Stereotipą, kad turtingi žmonės mėgaujasi ypatinga prabanga, galima paneigti, mat jie kaip tik stengiasi grūdinti savo charakterį nuolatinėmis paieškomis ir sunkumais, nelepina savo vaikų, nešvaisto pinigų. Taip jie stengiasi siekti daugiau, stengtis labiau, kilti aukščiau ir nori, kad jų vaikai tai matytų bei patys kibtų į gyvenimą, laikytųsi vertybių, kurias turi kiekvienas sėkmės lydymas ir turtingas žmogus.

Vienas svarbiausių verslaus žmogaus principų – pagarba. Jei verslininkas ar kitas pasiturintis žmogus gerbia savo partnerius, kolegas, pavaldinius, šie neabejotinai gerbs ir verslininką. O pagarbos jausmas – tai geresnio verslo, karjeros, finansinės gerovės palydovas.

C. Harperis

Nors turtingus žmones lydi finansinė sėkmė, jie suvokia, kad sėkmė ir pinigai nėra tas pats. Pinigai – tai pasiektas tikslas, kuris vėliau tampa įrankiu siekiant kitų tikslų. O tai jiems sekasi, mat įgyta drausmė, disciplina ir savikontrolė – savaime suprantami dalykai, vedantys nepramintais takais. Taip gyvenant labai svarbi vidinė ramybė, kuria ir išsiskiria stiprūs žmonės.

Turtingo žmogaus pranašumas – gebėjimas prisitaikyti ir keistis. Tam reikia ištvermės, kantrybės, stiprybės. Todėl kai kiti jau išsikvepia, jie tik apšilinėja. Jie kelia sau aukštus reikalavimus, todėl atsiranda didesnis atsidavimas darbui, impulsas ir, be abejo, geresni rezultatai.

Nepasiduoti juodai valandai

Verslininkas ir filantropas Antanas Guoga vadovaujasi mintimi, kad tamsiausia žmogaus gyvenimo valanda ateina tuomet, kai jis imasi kurti planą, kaip praturtėti nedirbant. Jis mano, kad pinigai visų pirma paremti darbu. Pasak jo, kad įgytumėte daug pinigų, turite suteikti kitam žmogui daug savo prakaito, atiduoti daug jėgų ir minčių.

Verslininkas įsitikinęs, kad daug pasiekę žmonės laisviau bendrauja, geriau supranta kitus, yra atviri ir nori puoselėti tarpusavio ryšius. Jie skatina, padeda, nuoširdžiai domisi, o tai atveda juos pas vis naujus, malonius, stiprius, drąsius ir taip pat turtingus žmones. Tad vėliau tai tampa gyvenimo būdu, kuris tik padeda pasiekti kitų rezultatų.

Vienas svarbiausių verslaus žmogaus principų – pagarba. Jei verslininkas ar kitas pasiturintis žmogus gerbia savo partnerius, kolegas, pavaldinius, šie neabejotinai gerbs ir verslininką. O pagarbos jausmas – tai geresnio verslo, karjeros, finansinės gerovės palydovas.

Panorus tapti turtingam, reikia:

nuspręsti tapti turtingam;

atsikratyti vargšų mąstysenos;

tikslą laikyti pareiga;

būti tarp tokių žmonių, kokiu siekiama tapti;

dirbti kaip turtuoliui;

užuot leidus pinigus, juos investuoti;

susikurti keletą pajamų šaltinių.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.