...

Kokios dovanos verslininkams šiemet sulauks didžiausio dėmesio?

Verslas

2014.12.24

Autorius: Aistė Noreikaitė

Temos: .

Kokios dovanos verslininkams šiemet sulauks didžiausio dėmesio?

„Ferrari“ vairavimas, pasivažinėjimas tanku, šonaslydis (driftas) su amfibija „Hovercraft“, „Crazy Car“ slalomas per Kalėdas bus nustebinti verslininkai vyrai flickr.com nuotr.

Ką padovanoti verslo partneriams? Kaip motyvuoti darbuotojus? Kaip paskatinti pardavimus? Šie klausimai jums neduoda ramybės jau seniai? Apie tai, kokios dovanos verslininkams šiemet sulauks didžiausio dėmesio, kalbėjomės su jaunuoju verslininku, neseniai vadovavusiu savo agentūrai, o šiuo metu projektų vadovu reklamos agentūroje dirbančiu Kasparu Bertašiumi ir „Laisvalaikio dovanų“ rinkodaros vadove Vaida Sindaravičiūte.

Popierinius atvirukus keičia elektroniniai

Ką įmonės pasirenka dovanoti prieš Kalėdas, lemia tai, kam skirtos dovanos: ar įmonės darbuotojams, ar klientams. Jei klientams, tuomet reikia atsižvelgti, kas įmonės klientai: fiziniai ar juridiniai asmenys. Kaip pasakojo reklamos agentūroje dirbantis Kasparas, dar labai svarbu, kokio dydžio įmonė: ar ji dirba su keletu didelių klientų, ar daugybe mažesnių.

Dauguma įmonių, kurios dirba su didesniu klientų būriu, kuria ir siunčia elektroninius atvirukus. „Seniau elektoriniai sveikinimai buvo gausiai animuoti ir net interaktyvūs, skelbiami viešai, tačiau ši banga praėjo. Pastaruosius kelerius metus elektroniniai atvirukai yra kur kas kuklesni ir siunčiami tik klientams“, – pastebi K. Bertašius. Paprastus popierinius atvirukus verslininkai renkasi nebent perduodami kartu su dovanėlėmis.

Tradicijos lieka tradicijomis

Pasak Kasparo, vienos populiariausių dovanų klientams ir partneriams yra įvairūs gurmaniški skanėstai: šokoladas, kepiniai, sūrių, kavos ir arbatų rinkiniai. Taip pat dažnai įteikiamas vynas ar šampanas. „Įteikiant tokias dovanas, reklamos agentūrų vaidmuo taip pat išlieka svarbus. Pagrindinis mūsų uždavinys – sukurti patrauklią šventišką pakuotę ir vizualų dovanos pateikimą. Kita vertus, reklamos agentūrų vaidmuo didėja ne tik supakuojant dovanas, tačiau ir išrenkant bei jas sukomplektuojant“, – pasakoja pašnekovas.

Puodeliai ir kalendoriai prieš šventes taip pat tampa vienos populiariausių ir dažniausiai įteikiamų dovanų. „Jei norite, kad jūsų puodelis neatsidurtų sodo namelyje, o kalendorius sausio viduryje tik šildytų namus (juokiasi), reikėtų pasirinkti tinkamą formą ir pateikimą. Geriausia, jei puodelis būtų gražios šiuolaikiškos formos, patogiai laikomas rankoje ir dekoruotas nedideliu, tinkamo dydžio logotipu. Gaminant sieninius ar stalo kalendorius, pasiūlymas būtų naudoti nuotraukas ne iš įmonės gyvenimo, o įsigyti meniškas miesto, asmenybių, gamtos ar kitos jus supančios aplinkos fotografijų, kurios asocijuotųsi su jūsų veikla“, – pataria reklamos specialistas.

Kalėdinės dovanos yra ne tik malonus atsidėkojimas ir pagarbos ženklas, tačiau ir priminimas apie jūsų įmonę ir ryšių sustiprinimas. Labai svarbu, kad jūsų įmonės dovana būtų kokybiška ir tinkamai įpakuota. Kalėdinės staigmenos gali būti ne tik daiktai ar piniginė premija. Ne mažiau maloni dovana jūsų parteriams ir darbuotojams bus įdomi pramoga ar įmonės vakarėlis.

Verslininkų mėgstamos dovanos – pramogos

Iš mūsų siūlomo dovanų asortimento įmonės dažniausiai renkasi universalias dovanas – dovanų rinkinius ir dovanų čekius. Šios dovanos dažniausiai įteikiamos verslo partneriams, klientams, kurių gerai nepažįstama.

V. Sindaravičiūtė

Jau aštuonerius metus prekiaujančios įspūdžio dovanomis įmonės „Laisvalaikio dovanos“ rinkodaros vadovė V. Sindaravičiūtė pastebi vis didesnį verslo įmonių domėjimąsi įvairiomis pramogomis. Verslininkai nebenori dovanoti tušinukų, darbo kalendorių ar vyno, jie vis dažniau dovanoja pramogas.

„Iš mūsų siūlomo dovanų asortimento įmonės dažniausiai renkasi universalias dovanas – dovanų rinkinius ir dovanų čekius. Šitaip jos suteikia galimybę dovanos gavėjui dovaną išsirinkti pačiam. Šios dovanos dažniausiai įteikiamos verslo partneriams, klientams, kurių gerai nepažįstama“, – patirtimi dalijasi Vaida.

Kaip pasakojo dovanų ekspertė, šiais metais įmonių atstovai itin dažnai ieško originalių dovanų. Juk nieko nebenustebinsi įteikdamas pasivažinėjimą kartingu, kvietimą į boulingą ar plaukiojimą jachta. Rinkai reikia naujienų. Tad itin didelio pasisekimo sulaukia naujos pramogos, tokios kaip „Ferrari“ vairavimas, pasivažinėjimas tanku, šonaslydis (driftas) su amfibija „Hovercraft“, „Crazy Car“ slalomas. Tokiomis dovanomis per Kalėdas bus nustebinti verslininkai vyrai. Dailiosios lyties atstovėms dažniau perkamos įvairios SPA procedūros, masažai, kvietimai į teatrą ir apsilankymai restoranuose.

Dažnam įmonės vadovui bus įteiktas dangiškas pakilimas „Dinner in the Sky“, skrydis oro balionu, vakarienė visiškoje tamsoje. Tokių dovanų kainos svyruoja nuo 150 iki 700 litų.

„Šiais metais vidutiniškai verslo dovanai išleidžiama 146 litai, o tai net 13 proc. daugiau negu pernai“, – konstatuoja faktą V. Sindaravičiūtė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.