...

2015-ųjų verslo simboliai

Verslas

2014.12.29

Autorius: Rūta Varneckaitė

Temos: .

2015-ųjų verslo simboliai

Jeigu deramai elgsimės, būsime teisingi, užjausime kitus, Ožka mus apdovanos ramybe. flickr.com nuotr.

„Tik jau nesakykime, kad esame visiški skeptikai! Juk kai atsiduriame sūkuryje įvykių, turinčių ypatingą reikšmę mūsų gyvenimui, atkreipiame dėmesį ir į menkiausias detales. O ir visai ne be reikalo“, – teigia astrologė Lilija Banaitienė ir akcentuoja, kad mūsų pasaulis išreikštas per daugybę simbolių, o šių siunčiama energija daro įtaką mūsų gyvenimui. Jei sugebėsime tinkamai ją nukreipti, kur kas ramiau bei harmoningiau žengsime savo individualiu keliu.

Žaliosios medinės ožkos metai

Pagal kinų horoskopą 2015-ieji – Žaliosios medinės ožkos metai. Jie tiksliai prasidės 2015 m. vasario 19 d. ir tęsis iki 2016 m. vasario 7 dienos. Pasak senųjų rankraščių, kuriuose fiksuotos ilgametės žinios apie kinų horoskopus, Žalioji medinė ožka į pasaulį žiūri kaip į taikos ir ramybės buveinę. Todėl ateinantys metai bus ramesni negu praėję Žaliojo medinio arklio. Astrologė pastebi, jeigu deramai elgsimės, būsime teisingi, užjausime kitus, toleruosime kitaip mąstančiuosius, atleisime pasauliui ir žmonėms už tai, kad jie nėra tobuli, Ožka mus apdovanos ramybe. Verslo srityje teigiamos naudos reikėtų siekti diplomatiškai, o ne diktatoriško valdymo būdu. Ypač svarbu koncentruotis į vadovų ir darbuotojų tarpusavio komunikaciją. Skatinti ne baimę, o atvirumą. Tai ylos išlindimo iš maišo laikas, kai turėsime atsakyti už savo veiksmus ir nepavyks pasislėpti už kitų nugarų.

Vieniems Ožkos globa, kitiems – ragais baksteltos spragos

„Pirmą pusmetį Ožka globos pramogų verslo atstovus, mados sektorių, dailininkus, aktorius. Ateinančių metų pirmoje pusėje galime daugiau skundų išgirsti apie mus aptarnaujantį medicinos personalą, ekonomikoje pasigesti stabilumo“, – teigia astrologė ir mano, kad būtent dėl šios priežasties antroje metų pusėje čia ims ryškėti teigiamų pokyčių. Juk pirmoje metų dalyje iškilusios problemos skatins visuomenės dėmesį. Tad taip bakstelėjusi į šlubuojančias vietas Ožka pareikalaus, kad būtų labiau pasirūpinta sveikatos apsaugos sistemoje veikiančiais darbuotojais, farmacininkais, ekonomistais. Astrologė perspėja, kad greta pradės lįsti ir teisėtvarkos spragos, kurias Ožkytė kaip reikiant pakedens antroje metų pusėje.

Dovanos

Labai vertinga dovanoti iš avių vilnos pagamintas dovanas, nes jos neš sėkmę, o, susidarius keblioms situacijoms, minkštins bendrą foną.

L. Banaitienė

„2015-ieji bus Žaliosios medinės ožkos (avies) metai, tad avies simbolio taip pat nevertėtų užmiršti. Labai vertinga dovanoti iš avių vilnos pagamintas dovanas, nes jos neš sėkmę, o, susidarius keblioms situacijoms, minkštins bendrą foną. Dovanų spalvos turėtų būti mėlyna ir žalia, o Medinės ožkos statulėlės – šių metų kiekvienų namų ramybės ir taikos simbolis“, – atsako į klausimą astrologė, pasiteiravus, ką šiais metais dovanoti verslo partneriams ar bičiuliams.

Verslui sėkmę pritraukiantys talismanai išlieka tie patys, kaip ir kiekvienais metais:

laivas – pirklių ir diplomatų atributas – šiandien verslui neša sėkmę, tvarkant dalykinius reikalus, administruojant įmonės vidinius dokumentus;

dramblys su pakeltu straubliu pritraukia sėkmę ir pinigus, nes simbolizuoja jėgą, išmintį ir apsaugą;

rupūžė su kiniška moneta žabtuose – tai milžiniškos sėkmės ir finansinio pertekliaus simbolis. Vis dėlto, pasak kinų išminčių, nerekomenduojama jos laikyti aukštai, kad akių neužtemdytų godumas;

drakonas – jėgos, ištvermės ir drąsos simbolis;

žuvies statulėlė – šio gyvūno simbolis, atsakingas už turto gausinimą.

Spalvos

Šių metų spalvos: žalia, mėlyna ir balta. Žalia simbolizuoja gausą ir sotumą, nes Ožka mėgsta žalumynus; mėlyna – ramybę ir harmoningą taiką. Būtent tokios emocijos ateina su kiek užsispyrusiu, tačiau ramiu ir draugišku gyvulėliu. Balta – Ožkos kailio spalva. Tai šviesaus proto, teigiamų minčių bei nekaltybės spalva. Reiškia saugumą, grynumą, nekaltumą. Laikoma, kad tai sėkmingos pradžios atributas, nes nėra trukdžių iš praeities.

Naujųjų metų pasitikimo šventė

Ožka yra naminis gyvūnas, tad teisingiausias sprendimas Naujuosius sutikti su šeima.

Kadangi 2015-ieji – Medinės ožkos metai, puošiant namus reikėtų nepamiršti medinių indų, Medinės ožkos statulėlės. Kalnuose besigananti ožka turi varpelius, kurie šiais metais yra minčių vientisumo, vidinės darnos bei grįžimo namo (t. y. nepasimetimo) simbolis. Sakoma, kad skambantys varpeliai sužvangės ir tada, kai sėkmė bus ypač palanki, tik rutinoje pasimetęs žmogus gali būti neatidus. Taip pat nepamirškite, kad Ožka mėgsta žalumynus, todėl kambarinės gėlės suteiks metų šeimininkei džiaugsmo ir laimę jūsų namams. Taip pat ant naujamečio stalo turi nestigti vaisių, daržovių, gerai padėti ir pieno produktų.

Šventiniai drabužiai turi būti iš natūralių audinių. Anot astrologės, jei pasipuošite žalios, baltos ar melsvos spalvos audiniais, jūs labai pamaloninsite šių metų šeimininkę. Papuošalai turi būti iš tauriojo metalo, vertingi, jeigu neturite – geriau visai nesipuoškite. Šių metų akmenys – akvamarinas ir oniksas. L. Banaitienė pabrėžia, kad reikėtų vengti ryškių spalvų, nes ožka mėgsta ramias, pastelines. O sidabrą ir auksą astrologė siūlo keisti mediniais papuošalais.

Su „BZN start“ skaitytojais savo įžvalgomis dalijosi astrologė Lilija Banaitienė (kontaktai: tel. 8 656 98 074, el. p. btime@elnet.lt).

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.