...

Kokie vadovai padeda siekti sėkmės?

Verslas

2015.09.03

Autorius: Julija Kurilaitė

Temos: .

Kokie vadovai padeda siekti sėkmės?

VšĮ Tarptautinės lyderystės akademijos lektorius, ugdantysis vadovas, konsultantas ir seminarų autorius, Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčios rektorius - kun. Rytis Gurkšnys. Asmeninio albumo nuotr.

Kiekvienas sėkmės lydimas verslininkas žino, kad ne tik nuo jo vadovavimo patirties, bet ir nuo asmeninių savybių priklauso visos komandos darbas bei įmonės sėkmingumas. Gebėjimas būti lyderiu yra tam tikras elgsenos modelis, kurį galima išugdyti. VšĮ Tarptautinės lyderystės akademijos lektorius, ugdantysis vadovas, konsultantas ir seminarų autorius, Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčios rektorius kun. Rytis Gurkšnys įsitikinęs: „Sėkmės lydimais žmonėmis nori būti ne visi, tačiau laimingais – visi.“

Prieš daugiau nei penkerius metus įkurtos Tarptautinės lyderystės akademijos lektorius R. Gurkšnys nemažai laiko praleido užsienyje. Pašnekovas yra baigęs vadybos ir organizacinės elgsenos magistrantūros bei dvasingumo magistrantūros studijas JAV universitetuose, mokėsi ir gyveno Vokietijoje. Nuo 2002 m. rengia vadovų konsultuojamojo ugdymo seminarus ir veda asmenines sesijas vadovams įvairiose organizacijose. Daugiau nei dešimtmetį praleidęs užsienyje, pašnekovas iš ten atsivežė idėją įkurti lyderystės akademiją. „Iš pradžių vadinomės Vadovų ugdymo centras, paskui pavadinimą pakeitėme, nes norėjome plėstis, kviesti lektorius iš užsienio ir užmegzti bendradarbiavimą su įvairiais universitetais, turinčiais lyderystės vadovavimo programas. „Jau tuomet planavau į Lietuvą atvežti tokius dalykus, kurie senokai yra JAV ir Europoje“, – pasakoja jis.

„Svarbu įsiklausyti į sąžinės balsą. Žmogus visada turi būti centre. Žmonės su tokiu vadovu pasiekia gerų rezultatų ir veda įmonę į sėkmę.“

R. Gurkšnys

Lyderystės seminarai ir paskaitos

„Šiuo metu rengiame seminarus tiems, kas mus pasikviečia į savo organizaciją ir komandą“, – tęsia pašnekovas. Tarp klientų – daugiausia visuomeninės organizacijos ir mokyklos, tačiau kreipiasi ir verslo įmonės. Dažniausias prašymas – mokytojams pravesti lyderystės seminarus, taip pat nemaža dalis žmonių kreipiasi asmenine iniciatyva. Visuose mokymuose R. Gurkšnys padeda žmonėms atskleisti jų geriausias savybes ir panaudoti tai, siekiant ambicingų savo ir organizacijos tikslų. „Vadovavimo ugdymas padeda žmogui atskleisti potencialą ir žengti žingsnį, kurio jis dažniausiai nedrįsta žengti. Mūsų seminarai padeda žmonėms išeiti iš baimių rato ir pamąstyti apie tai, kad jie gali pelnyti sėkmę su savo idėja“, – teigia R. Gurkšnys. Anot jo, dažnai žmogus tiesiog neturi su kuo pasikalbėti ar kam papasakoti apie savo idėją. „Tuomet einama nuo vienos neigiamos minties prie kitos. Žmogus sukasi užburtame neigiamų minčių rate ir būtent ugdantysis vadovas per asmeninius pokalbius ar seminarus padeda žmogui atsiskleisti“, – aiškina mokymų lektorius.

Sėkmės lydimo vadovo savybės yra išugdomos

Pašnekovo teiraujuosi, koks turi būti vadovas, kad jį lydėtų sėkmė. R. Gurkšnys išskiria dvi svarbiausias savybes – ryžtingumą ir nuolankumą. „Vienas iš mokytojų, kuriais aš vadovaujuosi, yra Jimas Collinsas, išleidęs knygą „Nuo gero prie puikaus“. Joje rašo apie sėkmės lydimus vadovus, kuriuos jis tyrinėjo apie 15 metų. Anot jo, jie ne tik buvo geri vadybininkai, bet ir išsiskyrė būtent šiomis savybėmis. Be to, jie turi mokėti nesitaikstyti su esama padėtimi ir išeiti iš saugios zonos“, – pasakoja pašnekovas. Ryžtingumas ypač svarbus tuomet, kai žmogus yra kritikuojamas. „Sėkmės lydimi vadovai linkę nesitaikstyti arba atitrūkti nuo kitų nuomonės ir sekti savo vidiniu balsu bei vidine nuojauta link tų tikslų, kuriuos sau išsikelia“, – neabejoja R. Gurkšnys.

Kitas autorius – Peteris Druckeris, taip pat tyrinėjęs vadovų sėkmingumą, rašo apie tai, kad geri vadovai turi mokėti skatinti savo darbuotojus siekti didesnių tikslų. Jo mintims pritariantis pašnekovas priduria: „Svarbu įsiklausyti į sąžinės balsą. Žmogus visada turi būti centre. Žmonės su tokiu vadovu pasiekia gerų rezultatų ir veda įmonę į sėkmę.“ Ar gali uždaro būdo žmogus tapti komandos lyderiu? Kiek tai priklauso nuo asmeninių žmogaus savybių, klausiu Tarptautinės lyderystės akademijos rektoriaus. „Esu įsitikinęs, kad savybės yra išugdomos, jos nėra įgimtos.

Temperamentas yra įgimtas, tačiau kitų dalykų galima išmokti, – nedvejodamas atsako jis. – Yra tikrai nemažai buvę tokių vadovų. Žinome juos ir iš istorijos: Winstonas Churchillis, Mahatma Gandhi, Motina Teresė ir kt.“ Pašnekovas įsitikinęs, kad būtina atskirti vadovo temperamentą, kuris nėra pakeičiamas, ir charakterį, kurį galima ugdyti. „Gera žinia – kiekvienas vadovas turi daug neatskleisto potencialo“, – įsitikinęs akademijos lektorius.

Svarbu atskleisti potencialą

Ar vadovų ugdymo seminarai yra veiksmingi, klausiu pašnekovo. Rytis Gurkšnys neabejoja akivaizdžia jų nauda. „Vienas žmogus po mūsų seminarų ciklo įkūrė sėkmingą savo prekybos įmonę ir iki šiol puikiai darbuojasi, kitas, ilgą laiką dirbęs žemės ūkio srityje, išdrįso parašyti savo idėjomis pagrįstą projektą – gavo finansavimą ir dabar labai džiaugiasi, kad galėjo visa tai įgyvendinti, – pasakoja pašnekovas ir priduria: – Geri vadovai nesistengia vien tik savo pastangomis, įtaiga ir technika, galimybėmis bei jėgomis viską pasiekti, tačiau bando atskleisti kitų žmonių potencialą.“ R. Gurkšnio nuomone, sėkmės atveju vadovai turi stengtis parodyti, kad egzistuoja ir kitų žmonių nuopelnai, o patyrus nesėkmę nereikia ieškoti kaltų ir būtina atsigręžti į save. „Ką aš turėjau daryti kitaip? Tai bene vienintelis klausimas, kurį sau išsikelti turėtų kiekvienas vadovas“, – tvirtai pokalbį baigia pašnekovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.