...

Milijoninio verslo įkūrėjos parama verslioms moterims

Verslas

2015.11.30

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: , .

Milijoninio verslo įkūrėjos parama verslioms moterims

Liekninamųjų ir figūrą formuojančių apatinių drabužių kolekcijos „Spanx“ kūrėja - Sara Blakely. Flickr.com nuotr.

Jauniausia moteris „Forbes“ milijardierių sąraše Sara Blakely, sukūrusi liekninamųjų ir figūrą formuojančių apatinių drabužių kolekciją „Spanx“, užsibrėžė ištiesti pagalbos ranką moterims, kuriančioms savo verslus. „Spanx“ verslo proveržis įvyko, kai garsioji pokalbių laidos vedėja Oprah Winfrey įvardijo gaminius „Spanx“ kaip savo mėgstamiausius, todėl suprasdama, kokia svarbi yra informacinė sklaida ir tvirtas užnugaris verslo pradžioje, S. Blakely verslioms moterims siūlo dalyvauti programoje „Leg Up®“.

Programos reikalavimai ir laimėtojos

2010 m. sukurta programa „Leg Up®“ moterų sukurtiems startuoliams siūlo suteikti žinomumą, kurio taip reikia verslo pradžioje. „Spanx“ įkūrėja kviečia dalyvauti visas moteris, sukūrusias produktą ar paslaugų verslą, kuris yra visiškai išplėtotas, nes prototipo nepakanka. Be to, reikalaujama, kad programoje „Leg Up®“ dalyvaujančios verslininkės būtų sukūrusios interneto svetainę, kurioje galima užsisakyti gaminį ar paslaugą, ir nepriekaištingai įgyvendintų visus savo klientų užsakymus. „Spanx“ įkūrėjos tikslas – leisti moterims užmegzti verslui svarbių ryšių ir suteikti pagalbą, leidžiančią atskleisti jaunųjų verslininkių potencialą. Šiuo projektu „Spanx“ skatina JAV moterų verslumą. Dauguma šios programos nominančių savo teikiamomis paslaugomis ar sukurtais produktais siekia prisidėti prie visuomeninių ar netgi pasaulinių pokyčių, suteikiant galimybių skurstančių šalių moterims (pvz., projektai „Sseko“, „Akola“ ir „Aban“).

Jauniausia milijardierė siūlo galimybę atsidurti „Spanx“ kataloge, pasiekiant 1 mln. skaitytojų auditoriją. Įrašas apie laimėtoją skelbiamas „Spanx“ interneto svetainės pradiniame puslapyje ir socialiniuose tinkluose. Be to, programos „Leg Up®“ laimėtojoms įteikiamas laimę nešantis simbolis – raudona kuprinė, lygiai tokia pati, kurioje „Spanx“ įkūrėja S. Blakely nešiojo pristatyti savo gaminių pavyzdžius verslo pradžioje. Tai tarsi simbolinis užnugaris jaunoms verslininkėms. Atrinktos verslininkės taip pat gauna galimybę asmeniškai pabendrauti su „Spanx“ įkūrėja ir iškamantinėti viską apie milijoninio verslo užkulisius.

S. Blakely atkreipia dėmesį, kad „Leg Up®“ programa nesiūlo piniginių apdovanojimų ir „Spanx“ šiame konkurse negauna jokios finansinės naudos. Vienintelis šio projekto tikslas – padidinti naujos verslininkės matomumą, kurio ji nusipelnė.

Verslo pradžia

Įdomu tai, kad „Spanx“ įkūrėjos S. Blakely karjera toli gražu neprasidėjo nuo solidžių postų, mat, neįstojusi į teisės studijas, ji tris mėnesius dirbo Disnėjaus pasaulyje, kur vilkėdama peliuko Mikio kostiumą sutikdavo ir palydėdavo lankytojus. Vėliau ji įsidarbino bendrovėje, parduodančioje fakso aparatus. Ten išmoko neišsigąsti dažnai klientų ištariamo „ne“ ir atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų. Domėtis liekninamuoju apatiniu trikotažu ji pradėjo dirbdama samdoma darbuotoja, tačiau vakarus ir savaitgalius praleisdavo nagrinėdama pėdkelnių dizainą ir domėdamasi patentų klausimais. Nuolatinio darbo moteris nemetė, kol nebuvo visiškai tikra dėl savo startuolio sėkmės. Figūrą koreguojančio apatinio trikotažo „Spanx“ kūrėja prisipažįsta nebijanti klaidų, nes dar vaikystėje jos tėtis visada jos pasiteiraudavo: „Na, papasakok, kokių klaidų padarei šiandien.“

Verslininkės manymu, atskleisti planus kurti startuolį verta tik tiems, kas tiesiogiai gali padėti projektą pastūmėti į priekį, tačiau, jei norisi gauti tik pritarimą ar patvirtinimą iš artimųjų, reikėtų būti atsargiems, nes, rūpindamiesi mūsų gerove, artimieji paprasčiausiai gali atkalbėti nuo rizikos ir galbūt sėkmingo verslo. Garsioji verslininkė pataria puoselėti nežinomybę ir neapibrėžtumą, nes jis gali atvesti prie netradicinių sprendimų. Koreguojamojo apatinio trikotažo bendrovė „Spanx“ šiuo metu yra plačiai žinoma anglakalbėse šalyse, o jos įkūrėja S. Blakely puoselėja planus plėstis į Azijos ir Artimųjų Rytų rinkas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.