...

Ateities verslas iš esmės pakeis mūsų įpročius

Verslas

2016.02.09

Autorius: Živilė Baubonienė

Temos: , .

Ateities verslas iš esmės pakeis mūsų įpročius

Ateities verslas iš esmės pakeis mūsų įpročius. flickr.com nuotr.

Pasaulis taip greitai keičiasi, kad viską suspėti, sutalpinti į galvą ar perprasti naujoves bus tikras iššūkis. Toks informacijos kiekis bei inovacijų gūsis gerokai keičia ir dar stipriai keis mūsų gyvenimą, įpročius. Todėl ateitis neišvengiamai siejama su viskuo, kas palengvins mums kasdienybę, leis greičiau perprasti ir įdiegti inovatyvius sprendimus, sutaupyti laiko, pinigų ir pasiimti kuo daugiau aktualios atrinktos informacijos.

Apsiperkant kontakto su personalu jau nebereikės

Nauji verslai padeda sukurti naujų sprendimų, gerokai supaprastinančių kasdienius rūpesčius. Niujorke jau yra drabužių parduotuvių, gerokai palengvinančių apsipirkimo procesą. Pirkėjai, užėję į persirengimo kambarius, gali rasti ant veidrodžių įtaisytus liečiamuosius ekranus, kuriuose galima pasirinkti norimą dydį, spalvą ir užsakyti, kad jie būtų atnešti į persirengimo kambarį. Nereikia kišti galvos pro užuolaidas, gaudyti pardavėjos ir dėl to jaustis nepatogiai. Tereikia susimokėti per mobiliąją piniginę ir galima išeiti su pirkiniu net nesutikus pardavėjos. Juk kadaise taip keitėsi pirkimo procesas ir baruose, o dabar, žiūrėk, prie staliuko dar priimant tavo užsakymą išmaniuoju įrenginiu ir dar nespėjus pasirinkti, gėrimai jau būna atnešti. Greitas informacijos perdavimas ir reagavimas yra neatsiejama ateitis, ypač prekybos įmonių. Ką jau kalbėti, kad šiuolaikinės nanotechnologijos padeda sukurti pačius inovatyviausius sprendimus, kurie turbūt dar sunkiai suvokiami kaip realybė. Vienas tokių pavyzdžių – informaciją įsimenanti pakuotė, kai, supakavus pieną ir pakuotės atmintyje nustačius 5 ºC temperatūrą, nebereikės nei šaldytuvo.

 

„Trimatis vaizdas naudojamas jau dabar, tereikia suvesti savo kūno apimtis ar nuskenuoti kūną ir programėlė parodo, kaip pasirinktas drabužis atrodys ant tavo kūno, ar jis tau bus tinkamas, patogus”

Ž. Baubonienė

 

Matuotis rūbus galėsime internetu

Apsipirkimas internetu bus toks, kad galėsime matyti, kaip atrodome su pasirinktu daiktu. Trimatis vaizdas naudojamas jau dabar, tereikia suvesti savo kūno apimtis ar nuskenuoti kūną ir programėlė parodo, kaip pasirinktas drabužis atrodys ant tavo kūno, ar jis tau bus tinkamas, patogus. Tad galėsime dar laisviau pirkti batus, drabužius ir kitas prekes.

Ta pati dronų ateitis iš esmės pakeis ne tik pašto paslaugas, bet ir leis patiems į namus išsikviesti droną, kuris paims ir pristatys mūsų siuntą nurodytam adresatui. Minčių skaitytuvai taip pat gerokai palengvins mūsų ateitį, nereikės nieko užsirašinėti. Mums davus ženklą užfiksuoti vieną ar kitą dalyką, matytą vaizdą, viskas bus sukaupta, o prireikus panaudota.

Plaukų spalvą keisime ne dažais, bet skiepais

Didžiulė jėga ir sveiko gyvenimo būdo bei grožio kultas itin skatins naujovių atsiradimą. Ne tik galėsime žinoti, kada jau reikia imtis priemonių ir gydytis, kad išvengtume gresiančios ligos, bet dėl lazerinių technologijų ir jutiklių prietaisai automatiškai skaičiuos mūsų kalorijas, rodys mūsų silpnąsias vietas. Pas gydytoją eiti nebereikės, jis galės apžiūrėti nuotoliniu būdu.

Televizijos irgi laukia dideli pokyčiai. Vartotojai žiūrės laidas tada, kai patys norės ir turės tam laiko, jie nebus įsprausti į tam tikrus rėmus. Todėl ir pagrindinės funkcijos taps atgyvena, dėmesys bus skiriamas ne tiesioginėms laidoms, o pagal raktinius žodžius, kas žmonėms rūpi. E. retransliacija leis peržiūrėti viską nuo pradžios, nesvarbu, kad jau pusė laidos praėjo. Todėl čia rinkos lyderiai bus tie, kas pirmieji pateiks tokias funkcijas, kurių vartotojui dabar reikia. Informacija ir toliau kelsis į e. erdvę, padedančią užtikrinti vartotojų pasiekiamumą ir spręsti patogumo klausimus.

Internete informacijos tik daugės

Spauda ir leidyba gerokai trauksis, naujos kartos vartotojas vis dažniau rinksis internete prieinamą informaciją: knygas, leidinius, laikraščius. Niekas nenorės eiti į parduotuvę ir gaišti laiko, jei per atostogas pristigo knygos, nes perskaitė greičiau, nei planavo. Žmonės norės iškart pasiekti leidinį, kuriuo domisi, nesvarbu, kur jis yra. Atsisiuntus leidinį, programėlė matys, koks tai vartotojas, ir pateiks būtent jam aktualią informaciją. Suasmeninta informacija, leidžianti atrinkti tai, ko žmogui reikia, sulauks tikros pažangos.

Ekspertai

Dr. Živilė Glaveckaitė

Dr. Živilė Glaveckaitė

„bzn start” įkūrėja, vadovė. / UAB „Glaveckaitė Media”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.