...

Laukiamiausi verslo renginiai Lietuvoje!

Verslas

2016.03.23

Autorius: Gintaras Gimžauskas

Temos: , .

Laukiamiausi verslo renginiai Lietuvoje!

Laukiamiausi verslo renginiai Lietuvoje! BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

Pradėjęs rašyti šį straipsnį supratau – jis nebus objektyvus. Visų pirma – nėra jokios reprezentatyvios apklausos, kuria remiantis galima būtų teigti, kad kuri nors konferencija yra laukiamiausia (nors dažnas renginys būtent taip save apibūdina). Antra – visi mes esame žmonės, ne dievai, todėl savo subjektyvią, netobulą nuomonę tik ir tegalime turėti. Tad jūsų teismui – šiais metais Lietuvoje vyksiančios konferencijos, kurios, mano manymu, yra verčiausios jūsų dėmesio ir būti paminėtos.

Iškart turiu įspėti – šiame sąraše nebus paminėti renginiai, kurie, nors ir turi vardą, bet neišsiskiria siekiu iš tiesų sukurti didelę vertę jų dalyviui. Nemaža tokių konferencijų yra elementariausias organizatorių siekis pasipinigauti. Taip taip, visi žinome tą auksinę mintį, kad susimokėjęs 400 ar daugiau eurų gali gauti progą akis į akį susitikti su daug pasiekusiu verslininku. Bet ar tikrai reikia tiek mokėti už kontaktų mezgimą. Juk šiais laikais tai galima daryti kur kas paprasčiau ir pigiau.

Nepaisant visko, į daugumą konferencijų susirenka pilnos salės. Jas užpildo trokštantieji tapti milijonieriais, norintieji mąstyti kaip milijardieriai ir mielai šokčiojantieji iš savo vietų, idant choru kartu su kitais ir charizmatišku auksaburniu pranešėju skanduotų: „Yes I can!“

Žinoma, kiekvienam savo. Galbūt kai kurie tokiuose renginiuose ir gauna naudos, įkvėpimo ar moralinį pasitenkinimą. Džiugu dėl to. Tačiau tikiu, kad išrankesni, norintys ne pasipuikuoti prieš draugus, kad lankėsi konferencijoje, į kurią bilietas kainavo vidutinį lietuvio mėnesio uždarbį, bet sužinoti kažką naujo, renkasi kurį nors iš toliau išvardytų renginių ar bent jau ieško panašių.

Balandžio 2 d. – „TEDxVilnius 2016“

Šis renginys įvyks jau visai netrukus, todėl bilietų į jį nepavyks įsigyti – visi išgraibstyti dar gerokai iki dalyvių registracijos pabaigos. Tačiau nespėjusieji neturėtų liūdėti. Konferencija „TEDxVilnius“ bus nemokamai transliuojama internetu per lrt.lt ir tedxvilnius.com tinklalapius. Norintiesiems konferenciją stebėti būryje bendraminčių renginio organizatoriai siūlo nelindėti namuose prie kompiuterio, o ateiti į vieną iš daugiau nei 40 vietų Lietuvoje ir užsienyje, kur galima bus žiūrėti transliaciją kartu su kitais smalsuoliais ir įdomių idėjų ieškančiais žmonėmis. Informacija apie transliacijų vietas pateikiama konferencijos interneto svetainėje, skiltyje „Simulcast“.

Šiemet konferencija „TEDxVilnius“ įvyks jau šeštąjį kartą. Per tuos metus ji subūrė aplink save armiją gerbėjų ir bendraminčių, kuriuos labiausiai žavi ne tik galimybė megzti naudingas pažintis, tiesiogiai bendrauti su konferencijos pranešėjais, bet ir faktas, kad „TEDxVilnius“ yra nesiekiantis pelno judėjimas, kurio pagrindinis tikslas – skleisti progresyvias idėjas ir skatinti diskusijas apie aktualias šiuolaikinio pasaulio problemas.

Balandžio 22–23 d. – „1000 and Your Story“

Kuo toliau, tuo dažniau girdima mantra, skelbianti, kad turinys yra skaitmeninio pasaulio karalius. Ši idėja nėra nauja. Bet konferencijos „1000 and Your Story“ iniciatoriai šią mintį dar labiau papildo ir teigia, kad viskas aplink mus yra istorijos – pasakojimai apie asmenybes, paslaugas, šalis, prekių ženklus ir kt. Todėl mokėjimas gerai papasakoti, pateikti istoriją šiais laikais yra ypač svarbus. Juk ją akimirksniu gali pamatyti tūkstančiai žmonių, kurie, žiūrint, kokia istorijos kokybė, susidarys konkretų įspūdį. Be to, visuomenė pavargo būti bombarduojama informacijos, faktų ir skaičių. Pastarųjų sukurtą miglą geriausiai įveikia tik pagavios ir įtraukiančios istorijos.

Kaip jas kurti ir pasakoti, konferencijos dalyvius mokys ekspertai iš Lietuvos ir užsienio. Smagiausia, kad galima pasirinkti, kurioje trijų dienų konferencijos dalyje dalyvauti.

Balandžio 28 d. – didžiausias jauno verslo forumas „#LAUNCH“

Šių metu naujiena! Renginio organizatoriai teigia, kad dalyvaujant forume „#LAUNCH” bus galima pasitikrinti savo verslo idėją, susikurti e. parduotuvę ar interneto portalą, pasirinkti įrankius ir idėjas, kaip pritraukti vartotojų, sužinoti, kaip susirasti finansavimą, prasiskverbti į kitas rinkas, rasti būsimų pirkėjų ir partnerių.

Didelis dėmesys bus skirtas minios finansavimo platformai, kuri padeda jaunam verslui ne tik išbandyti jėgas, bet ir įgyvendinti savo verslo idėjas. Net keturi verslo projektai pasidalys savo patirtimi, išmoktomis klaidomis ir žiniomis, kaip pasirengti, norint žengti į šias platformas su savo verslo idėja. O šios platformos esmė paprasta, nors jai ir reikia didelio pasirengimo. Sugalvotą idėją įregistruoji minios finansavimo platformoje (kickstarter.com ar indiegogo.com), pristatai savo produktą, apsibrėži tikslą, kiek tavo idėjai reikia pinigų, kad ji būtų įgyvendinta. Pristatai visą įgyvendinamo verslo projekto plėtros planą ir bandai pritraukti pinigų. Tie, kuriems tavo idėja patiks, investuos. Pinigų grąžinti nereikės, tačiau turėsi pasiūlyti, kuo galėsi atsilyginti. O jei nesurinksi tokios pinigų sumos, kurią nurodei, tada negausi nieko.

Forume pranešėjai dalysis savo patirtimi, demonstruos konkrečius pavyzdžius ir suteiks išskirtinai tik praktinių žinių. Būtent to neretai pritrūksta dažname verslo renginyje. Daug pasakojama apie nors ir įdomius ar kartais net įkvepiančius dalykus, tačiau užmirštama nurodyti, kokius konkrečius žingsnius turėtų žengti tie, kas nori imtis savo verslo plėtros.

Gegužės 5–6 d. – „LOGIN 2016“

Kad ir kaip ten būtų, bet „LOGIN“, matyt, visada išliks vienu reikšmingiausių renginių ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos šalių regione. Nors kasmet dalis šios konferencijos dalyvių garsiai skundžiasi, kad renginys neva nepateisino lūkesčių ir buvo prastesnis nei pernai. Tačiau tai greičiausiai tėra tik noras paburbėti arba kitaip tariant: „Haters gonna hate.“ Vis dėlto savo mastu ir temų spektru jis (bent jau kol kas) lenkia visas kitas konferencijas Lietuvoje.

Tiesa, dydis yra ne tik stiprybė, bet ir kliūtis. Būtent dėl jo kyla pavojus, kad žmonių, temų, idėjų ir kitų svarbių dalykų bus tiesiog per daug, kad galėtum viską absorbuoti ir suprasti. Dėl šios priežasties „LOGIN“ galima vadinti renginiu tiems, kas žino, ko nori. Ieškai įkvėpimo – prašau. Ieškai naudingų kontaktų – irgi yra. Dairaisi idėjų, kur investuoti – pilna!

Keliomis pastraipomis sunku aprašyti „LOGIN“, bet viena tikrai aišku – tai konferencija, kurioje susitinka visi visus ir kurią prieš aplankant būtina atlikti namų darbus bei įsivardyti, ko gi ten ieškosi.

Atskiro paminėjimo šiame straipsnyje nusipelno absoliučiu hitu ir fenomenu praėjusiais metais tapęs festivalis GameOn. Kompiuteriniams žaidimams tampant vis svarbesne šiuolaikinio gyvenimo, laisvalaikio ir net mokymosi dalimi, toks žaidėjų bendruomenės sambūris yra tiesiog būtinas. Beje, skeptikai iškart gali patylėti, nes ten susirenkantys žmonės toli gražu nėra vien tik spuoguoti paaugliai, kurie gyvenime daugiau nieko nemato, tik kompiuterio ekraną. Yra ten daug ir šviesių protų, kurie ateityje gali sukurti nuostabių dalykų. Kad ir virtualios realybės srityje. Kodėl gi ne?

Ar pirmojo „GameOn“ renginio sėkmė nebuvo atsitiktinumas – parodys jo tąsa. Organizatoriai jau nurodė, kad 2016 m. festivalis vėl įvyks. Tiesa, konkreti data dar neskelbiama.

Jei žinote kitų renginių, kurie yra tikrai verti dėmesio, ir manote, kad juose naudinga būtų apsilankyti tiek pradedantiems, tiek patyrusiems verslininkams ar tiesiog smalsioms asmenybėms, siūlykite juos komentaruose!

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.