...

Kanye Westo prodiuseris: „Verslas turi skambėti garsiai“

Verslas

2016.05.25

Autorius: Giedrė Rutkauskaitė

Temos: .

Kanye Westo prodiuseris: „Verslas turi skambėti garsiai“

Muzikos prodiuseris - Che Pope. Asmeninio archyvo nuotr.

Nors Che Pope’as lietuviams dar nelabai žinomas, jo prodiusuojami Kanye Westas, Dr. Dre, Eminemas, plėtojama batelių linija „Adidas Yeezy“ ar „Grammy“ geriausio muzikos prodiuserio nominacija šį vardą garsina visame pasaulyje. Prie šio sąrašo pridėjęs ir lietuviško startuolio „Vinted“ patarėjo vardą, C. Pope’as pasakoja apie muzikos, mados ir technologijų svarbą versle.

Išnaudoti visas galimybes

„K. Westas studijavo menus, tačiau buvo išmestas iš universiteto, Dr. Dre savo muzikinę karjerą pradėjo nuo garažo, būdamas vos šešiolikos metų“, – ne kasdien girdimus faktus apie pasaulio muzikos grandus mini pašnekovas. Pasak jo, kiekviena pradžia yra nedidelė, viskas priklauso nuo tolesnio darbo ir visapusiško galimybių išnaudojimo. „Pradėjęs dirbti pramogų pasaulyje mačiau, kiek daug pridėtinės vertės tam kuria kitos industrijos, taip pat pramogų pasaulis padeda plėtoti ir populiarinti naująsias technologijas, koja kojon žingsniuoja su mada. Ši simbiozė itin traukė mane, tad įsiliejimas į visas tris industrijas ir jų sujungimas tapo gana natūralus“, – pasakoja C. Pope’as. Jo patirtis leido sukurti ne vieną garsų prekių ženklą ir padėjo startuoliams.

 

„Verslas, kaip ir muzika, turi skambėti gerai ir garsiai.“

C. Pope

 

Turi būti geriausias

Pradedantiesiems bet kokį verslą, veiklą ar iniciatyvą, C. Pope’as griežtas – būtina atlikti namų darbus. „Reikia gerai išanalizuoti esamą situaciją, pasižiūrėti, kas ir kaip daroma aplink aukščiausiu lygiu. Tai skatina nuolatinį mokymąsi, o su juo ateina ir geri rezultatai“, – tvirtina prodiuseris. Ambicijų nestokojantis verslininkas sako, kad šiandien nėra laiko kurti vidutinių verslų, imtis iniciatyvų, kuriomis netikime ar abejojame atsiperkamumu. „Kad ir kokį produktą kuriate, jis turi būti lyderis – be galo efektyvus, atitinkantis tai, ko nori visuomenė, kultūra, tačiau pranokstantis jų lūkesčius. Pramogų pasaulis yra vizualus, jis formuoja ir veikia jaunimą. Jų reikalavimai aukšti, tad ir mes turime padaryti geriau, nei iš mūsų tikimasi. Verslas, kaip ir muzika, turi skambėti gerai ir garsiai“, – įžvalgomis dalijasi pašnekovas.

Lietuvių idėja – unikali

20 metų muzikos industrijoje besidarbuojantis C. Pope’as prisiliečia prie mados ir technologijų, kurios, pasak jo, turi itin glaudžių ryšių ir padeda viena kitai išlikti. Savo patirtimi prisidėti prie „Vinted“ augimo jis esą sutiko ilgai nedvejojęs. Jį sužavėjo unikali verslo idėja. „Pirmiausia turėjau galimybę susitikti su pačiais įkūrėjais Justu ir Milda. Jų istorija išties stebino ir aš tikrai likau sužavėtas lietuvių entuziazmu“, – pagyrų negaili įžymiausių pasaulio muzikos industrijos atstovų prodiuseris. Jis „Vinted“ padeda įžengti į kiek kitokiu vartotojų elgesiu pasižyminčią JAV rinką, pristatyti prekių ženklą dar trims naujoms šalis. Tokiu atveju su C. Pope’o pagalba „Vinted“ būtų žinomas ir veiklą plėtotų jau vienuolikoje pasaulio šalių.

C. Pope’as ir „Vinted“ draugystė gali kelti klausimų, pašnekovas jų partnerystėje įžvelgia daug logikos. „Nors „Vinted“ yra ne tik drabužių mainų portalas, bet ir socialinė bendruomenė, kuriai itin svarbūs asmeniniai santykiai, mada ir muzika. Be to, turiu patirties drabužių ir avalynės versle, tad profesionali pagalba ir patarimai žmogaus, kuris gyvena ta kultūra ir puikiai ją supranta, manau, be galo vertingi“, – įsitikinęs pasaulinio lygio muzikos prodiuseris. Itin sėkminga veikla Vokietijoje, planai įsilieti į JAV rinką, Ispaniją ir kitas šalis – metus trunkančios partnerystės rezultatas.

C. Pope’o asmeninio tinklo nauda

„Vinted“ generalinis direktorius Justas Janauskas tikina, kad C. Pope’o ryšiai ir tikslinės rinkos išmanymas gali turėti teigiamą poveikį „Vinted“. „C. Pope’as turi labai platų asmeninį tinklą žmonių, kurie turi įtakos „Vinted“ nariams. Tai žinomi muzikantai, prodiuseriai, popmuzikos įžymybės: Carlosas Santana, Eminemas, Lauryn Hill, ASAP Rocky, Kanye Westas, Kim Kardashian, Dr. Dre, Jimmy Iovine’as, Pusha T, Big Seanas, Johnas Legendas ir daugybė kitų“, – pasakoja vieno garsiausių lietuviško startuolių vadovas. Būdamas patarėjas, C. Pope’as kartu su valdyba rūpinasi strateginiais įmonės klausimais, padeda priimti sprendimus. Lietuviai taip pat planuoja kurti įtakos programą („Influencer Program“), kur jo vaidmuo bus ypač svarbus. Kaip C. Pope’as minėjo interviu „Forbes“, jis įtrauktų įtakingas moteris į mūsų bendruomenę, o tai turėtų įtakos „Vinted“ populiarumui ir narių įsitraukimui.

J. Janausko teigimu, „Vinted“, nors šiuo metu nemato poreikio didinti valdyboje dalyvaujančių žmonių skaičiaus, nuolat bendrauja su įvairiais įkvepiančiais žmonėmis, technologijų įmonių vadovais, inovacijų žinovais ir investuotojais. Taip plečiamos jų pažintys ir žinios.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.