...

2017-ųjų IT tendencijos, kurios darys įtaką verslui

Verslas

2017.01.05

Autorius: BZN start

Temos: .

2017-ųjų IT tendencijos, kurios darys įtaką verslui

Išmanūs įrenginiai savo intelektiniu pajėgumu ima lenkti žmones. pexels.com nuotr.

Tarptautinė IT paslaugų bendrovė CSC paskelbė svarbiausias IT tendencijas, kurios turės lemiamą poveikį verslui 2017-aisiais. Tarp penkių šių metų tendencijų yra tokios pagrindinės technologijos kaip išplėstinė ir virtuali realybė, daiktų internetas, dirbtinis intelektas ir debesų kompiuterija. Šios technologijos padės organizacijų lyderiams ir technologijų vadovams sukurti pergalingas veiklos strategijas.

1. Išmanių sistemų įsigalėjimas

Išmanūs įrenginiai savo intelektiniu pajėgumu ima lenkti žmones. Gebėdami atlikti kur kas sudėtingesnius skaičiavimus bei apdoroti kur kas platesnes duomenų imtis, o tuomet nustatant koreliacijas ir priežastinius ryšius, jie gali numatyti geriausią galimą scenarijų. Šios informacijos apdorojimo galimybės ir didelis duomenų greitis galiausiai paskatins organizacijas integruoti tai į savo IT ekosistemą. Be to, kuo informacinės ekosistemos gylis didės, tuo mažiau prasmės bus grąžinti duomenis atgal į organizaciją. Tai sudarys galimybę atsirasti mašininiu mokymųsi paremtoms dirbtinio intelekto platformoms, funkcionuojančioms debesijoje. Šie pokyčiai reiškia, kad organizacijų vadovams reikės geriau išmanyti ir įsisavinti skaitmenines technologijas, būti pasirengus atsisakyti bet kokio šališko vertinimo skaitmeninių technologijų srityje (ką stebėjome per JAV prezidento rinkimus). Suteikta prieiga prie informacijos kiekvienam darbuotojui turės teigiamą poveikį verslui ir produktyvumui bei paskatins šios technologijos integraciją.

2. Daiktų interneto branda ir industrinis internetas

Šiuo metu daiktų interneto sprendimus siekiama pritaikyti įvairiose srityse, tačiau vis dar trūksta platformos, kuri supaprastintų jų naudojimą organizacijose ir užtikrintų didesnę investicijų grąžą. Jutikliai bus svarbiausi siekiant išpildyti šį reikalavimą ir suteiks pradinį informacijos srautą. Augant įvairių jutiklių skaičiui tinkle ir atsiradus didesnio 5G kartos duomenų perdavimo greičio galimybei, produktyvumo šuolis primins 1990-uosius, kai darbo vietose pasirodė stalo kompiuteriai. Prasidės naujas mokymosi renesansas, kuris padės sukurti kur kas efektyvesnes sistemas.

3. Sinosferos kaip inovacijų centro iškilimas

Verta stebėti kylantį Rytų Azijos regioną, vadinamą Sinosfera, į kurį įeina Kinijos kultūrinę įtaką nuo seno jautusios šalys: Vietnamas, Japonija ir Pietų Korėja. Tai paskatins naujo skaitmeninio šilko kelio atsiradimą, kuris mes iššūkį Silicio slėniui dėl inovacijų centro vaidmens. Kultūros, idėjų ir prekių judėjimas tarp Rytų ir Vakarų turėtų paskatinti produktyvią konkurenciją tarp inovatorių Kalifornijoje ir Azijoje. Jie stengsis aplenkti vieni kitus ir taip sukurs dar daugiau produktyvumo rinkoje. Visų akys nukreiptos į Rytus, kur gimsta naujos idėjos, o didelės, unikalios ir išsilavinusios bendruomenės kuria technologinius pasiekimus.

4. Aktyvesnis debesijos platformų įsisavinimas ir jų paprastinimas

Technologijų vadovai imasi įgyvendinti planą „80/20“, pagal kurį 80 proc. darbo apimčių iki 2020 m. perkeliama į viešuosius debesijos resursus. Kompanijoms visame pasaulyje prisijungiant prie šios tendencijos, dabartiniai debesijos paslaugų lyderiai toliau išlaikys savo pranašumą prieš kitus dalyvius. Lyderiai ims konkuruoti dėl funkcionalumo ir pajėgumų taip sukurdami naują hibridizacijos ar debesijos įvairovės kryptį. Debesijos įvairovė leis kompanijoms geriau atitikti reguliavimo ir saugumo reikalavimus. Informacijai judant tiesiogiai nuo rankos prie kodo per naujo tipo tarpinės programinės įrangos grandį atsiras našiau realiuoju laiku veikianti platforma. Mažesnis kompleksiškumas suteiks laisvę vartotojams kurti naujas platformines verslo paslaugas ieškant organinių pajamų augimo šaltinių, kurie nebuvo įmanomi prieš debesų kompiuterijos erą ir įgyvendinti potencialą, kurį žada platforminės paslaugos, daiktų internetas ir aplikacijos.

5. Kita skaitmeninės sąsajos banga – virtuali ir papildytoji realybė

Kitas dėsningas žingsnis po mobiliųjų įrenginių užtikrinamos patirties yra papildytoji ir išplėstinė realybė. Kompanijos aktyviai investuoja į pavyzdinius projektus siekdamos sustiprinti įsisavinimo strategijas, įvertinti duomenų privatumą ir kibernetinį saugumą, pertvarkyti verslo procesus, paspartinti modernizavimą ir sklandžiau integruoti organizacinės kultūros aspektus. Papildytąją ir virtualią realybę įgalina pažangi kompiuterinė grafika, mašininis mokymasis, didelės apimties skaičiavimo pajėgumai, duomenų rinkimas ir analitika. Papildytoji realybė taps daiktų interneto įrenginių pagrindu. Dirbantiesiems ir vartotojams tai leis sąveikauti su savo aplinka naujais, produktyvesniais būdais ir suteiks kur kas vertingesnę patirtį negu mobilieji įtaisai, ypač paslaugų ir produktų išpildymo srityse.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.