...

Klaipėdoje aštuntą kartą susiburs eksporto ir inovacijų srities lyderiai

Verslas

2017.05.22

Autorius: BZN start

Temos: , .

Klaipėdoje aštuntą kartą susiburs eksporto ir inovacijų srities lyderiai

Jau aštuntą kartą Klaipėdoje įvyks tarptautinis renginys „Verslas. Golfas. Džiazas 2017“. pixabay.com nuotr.

Birželio 1–3 d. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei juose veikiantis Europos įmonių tinklas aštuntą kartą Klaipėdoje rengia tarptautinį renginį „Verslas. Golfas. Džiazas 2017“. Šiomis dienomis vyks verslo konferencija ir tarptautinė verslo kontaktų mugė bei golfo turnyras dėl „Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurės 2017“, visą savaitgalį miestas gyvens džiazo ritmu. Renginyje dalyviai diskutuos apie Lietuvos gamintojų ir paslaugų teikėjų konkurencinius pranašumus, sėkmingą investicijų pritraukimą, eksporto inovacijas ir galimybes.

Sėkmingo eksporto plėtros žingsniai

Birželio 1 d. nuo 10 val. viešbutyje „Ibis Styles Klaipeda Aurora“ vyks konferencija ir verslo kontaktų mugė. Konferencijos metu patyrę užsienio rinkų ekspertai, ekonomistai ir verslo atstovai iš Lietuvos pristatys eksporto bei inovacijų tendencijas: konkurencinius Lietuvos gamintojų ir paslaugų teikėjų pranašumus ir neišnaudotas galimybes, teisinę aplinką, sutartis ir tai, ką reikia žinoti eksportuojant, inovacijų eksportą.

Bus pristatytos ir verslo sėkmės istorijos: apie technologijų inovacijas ir pasaulinį pripažinimą pasidalys UAB „Terekas“ eksporto vadovas Gintautas Maksvytis (nuotr. dešinėje), o kas lemia tarptautinio verslo sėkmę regione, papasakos Darius Stankus (nuotr. kairėje), Tauragės industrinio parko verslo plėtros direktorius. Jo teigimu, išsikėlus sau ambicingus tikslus, įmanoma pritraukti milijonines investicijas, sukurti šimtus darbo vietų ir sėkmingai konkuruoti tarptautinėje rinkoje.

DNB banko vyriausioji analitikė Indrė Genytė-Pikčienė (nuotr. dešinėje) įsitikinusi, kad Lietuvai reikia naujo konkurencinio modelio, siekiant išlikti tarptautinėje arenoje: „Pastarųjų metų makroekonomikos rodikliai kelia rimtą susirūpinimą. Lietuva, tarsi tįstantis paauglys, baigia išaugti iki šiol galiojusį pigia darbo jėga grįstą ekonomikos vystymosi modelį. Darbo rinkos išsiderinimas ir nuolatinis darbuotojų trūkumas jau kurį laiką verčia darbdavius stipriai kelti atlyginimus. Tad pigios darbo jėgos etiketę galime pamiršti – šiuo aspektu konkuruoti vis sunkiau. Lietuvai pribrendo metas pasirūpinti nauju konkurencingumo apdaru – rasti naują modelį, kuris padėtų išlikti patraukliu žaidėju tarptautinėje arenoje.“

Eksportas – ne tik didiesiems

Pasak UAB „Eksporto partneriai“ vadovo Roko Bekerio (nuotr. dešinėje), eksportas pasiekiamas ne tik didiesiems rinkos dalyviams ar gamintojams. Jo nuomone, kokybė, lankstumas ir darbštumas yra pagrindinės lietuvių savybės, kurias būtina puoselėti kartu su kūrybiškumu ir verslumu, nes tai yra pagrindiniai sėkmės kriterijai pasaulinėse rinkose: „Eksportas – pati patikimiausia priemonė rizikai diversifikuoti ir augti globaliame pasaulyje.“

Svarbu įvertinti teisinę aplinką ir išnaudoti visas plėtros galimybes

Advokatų kontoros „Averus“ partnerė Regina Derkintytė-Kaupienė (nuotr. kairėje) atkreipia dėmesį, kad užsienio tiekėjai, besižvalgantys į Lietuvos rinką, visų pirma domisi mūsų šalies teisine bei mokestine aplinka, intelektinės nuosavybės apsauga, teisine sistema, ginčų nagrinėjimo trukme ir panašiais klausimais. Tokia teisinė žvalgyba yra įprasta praktika užsienio investuotojams ir jos nereikėtų pamiršti.

Verta pasidomėti ir išnaudoti visas naujas eksporto galimybes. Tokias galimybes konferencijoje pristatys ir patars VšĮ Lietuvos inovacijų centro direktorius Mantas Vilys (nuotr. dešinėje).

Tiesioginis kontaktas padeda įmonėms iš rinkodaros etapo pereiti į realius pardavimus

Kaip ir kasmet tarptautinėje verslo kontaktų mugėje įmonės susitinka aptarti konkrečių verslo pasiūlymų. Šiemet laukiama atvykstančių įmonių iš Kanados, Švedijos, Indijos, Latvijos, Vengrijos, Ukrainos, Kroatijos, Baltarusijos.

Renginio metu bus surengti individualūs verslo susitikimai su atvykstančiomis užsienio įmonėmis. Juose norą dalyvauti pareiškė Vakarų Lietuvos bei kitų šalies regionų (Plungės, Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir kt.) bendrovės. Tikimasi, kad kontaktų mugės metu įvyks daugiau kaip 90 individualių susitikimų, kurių metu bus užmegzti naudingi verslo ryšiai. Itin didelio susidomėjimo jau sulaukė Vengrijos, Indijos ir Kanados šalių atstovai.

Verslo ryšiai – golfo lauke

Gegužės 27 d. 9 val. pajūrio golfo kurorte „National Golf Resort“ vyks įskaitinis golfo turnyras dėl „Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurės 2017“. 16.30 val. planuojama apdovanojimo ceremonija, kurios metu nugalėtojui tradiciškai bus įteikta pereinamoji klaipėdiečio juvelyro Viktoro Sitalo sukurta taurė „Auksinė nugalėtojo pirštinė“.

Verslo renginius iš dalies remia Europos Komisija. Organizatoriai – Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei juose veikiantis Europos įmonių tinklas.

„Verslas. Golfas. Džiazas“

296-1495447910-772476.jpg 296-1495447910-508852.jpg 296-1495447910-113145.jpg 296-1495447910-733204.jpg 296-1495447910-649418.jpg 296-1495447910-151052.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.