...

Jungiasi personalo atrankose patyrusi „HR Factory“ ir sėkmingas startuolis „Sharecruit“

Verslas

2017.11.16

Autorius: BZN start

Temos: , .

Jungiasi personalo atrankose patyrusi „HR Factory“ ir sėkmingas startuolis „Sharecruit“

Ilja Laurs. laurs.com nuotr.

Aktyviai personalo paieškoje veikiančios bendrovės – „HR Factory“ ir „Sharecruit“ – vienija pajėgas. Įmonės apjungs tradicines darbuotojų atrankos kompetencijas su inovatyviomis paieškos platformomis, ir jau netrukus pristatys naujas paslaugas. Taip siekiama stiprinti pozicijas Lietuvos ir tarptautinėje rinkose, o klientams pasiūlyti efektyviausią būdą susirasti reikiamos srities profesionalą.

Šios idėjos prieita atlikus išsamią personalo paieškos ir naujųjų tendencijų analizę. „Technologijos padeda labai tiksliai ir greitai pasiekti laisvai pozicijai tinkamus kandidatus, o tradicinės personalo paieškos kompetencijos užtikrina aukštą atrankų kokybę,“ – sako verslininkas lja Laurs, prieš keletą metų investavęs į sėkmingą lietuvišką startuolį „Sharecruit“. Kaip parodė analizė, dažnu atveju sėkmingiausiai atrinkti kandidatai yra pasiekiami tik šiuolaikiškais komunikacijos kanalais, kurių tradicinės darbuotojų paieškos įmonės dar nedaug naudoja.

Pasiekia net neieškančius darbo

 

„Gyvas kontaktas ir žmogiškųjų išteklių specialistų kompetencijos išlieka labai svarbios.“

T. Milaknis.

 

„Sharecruit“ atlikti tyrimai parodė, kad per 80 proc. visų darbo rinkoje esančių žmonių net nesužino apie karjeros galimybes kitose įmonėse. Įprastai jie net neieško darbo skelbimų, arba jų tiesiog nepasiekia potencialių darbdavių komunikacija. „Mūsų inovatyvus sprendimas leidžia pasiekti būtent tuos žmones, kurių kompetencija tiksliai atitinka ieškomą poziciją, net jei kandidatai aktyviai nesidairo naujų galimybių,“ – sako I. Laurs.

Tuo pačiu abiejų įmonių atstovai sutaria, kad geriausių rezultatų pasiekiama po asmeninių pokalbių su atrinktais kandidatais. „Gyvas kontaktas ir žmogiškųjų išteklių specialistų kompetencijos išlieka labai svarbios. Su naujais technologiniais sprendimais pasieksime didesnį tikslinių kandidatų ratą, o užsakovams galėsime pateikti labai aukštos kokybės rezultatus,“ – pasakoja Tomas Milaknis, profesionalų atrankoje pirmaujančios įmonės „HR Factory“ akcininkas.

Naujos paslaugos jau greit

Susijungusios įmonės pirmiausia sieks pasiūlyti klientams daugiau ir geresnių paslaugų, sukuriančių užsakovams didesnę vertę. Reikiamų specialistų paieška bus atliekama greičiau, taip pat sumažės įmonių personalo darbuotojų apkrovimas. Jau artimiausiu metu bus pristatytos net kelios naujos paslaugos, pagrįstos technologijų galimybėmis.

Naujais principais veikiančiam personalo atrankos verslui vadovauti paskirtas Andrius Zaveckas (nuotr. dešinėje), „Sharecruit“ direktorius.

Jungiasi profesionalai

Besijungiančios įmonės – savo srities profesionalės, kurias vienija žmogiškųjų išteklių klausimai. „HR Factory“ teikia lanksčias paslaugas įvairaus dydžio ir skirtingus poreikius turinčioms įmonėms visoje Europoje ir už jos ribų. Tuo tarpu perspektyvus startuolis „Sharecruit“ – tai inovatyvi darbuotojų paieškos sistema, leidžianti įmonėms įtraukti komandos narius į darbuotojų paieškos procesą. Greta darbuotojų rekomendacinės sistemos, platforma suteikia galimybę inovatyviai darbo skelbimus talpinti inovatyvioje darbo skelbimų lentoje. Darbo skelbimas, užsakius šią paslaugą, yra reklamuojamas socialiniuose tinkluose pagal tikslingai parinktus kriterijus. Startuolis „Sharecruit“ įsteigtas 2014 m., o šiuo metu jo paslaugomis naudojasi per 1000 Lietuvos įmonių.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.