...

Bankas kartu su investiciniu fondu sieks idėjų proveržio „FinTech“ srityje

Verslas

2018.01.18

Autorius: BZN start

Temos: , , .

Bankas kartu su investiciniu fondu sieks idėjų proveržio „FinTech“ srityje

Ilja Laurs. laurs.com nuotr.

SEB bankas kartu su „Nextury Ventures“ padės inovatyvių technologijų startuoliams vystyti idėjas ir jas transformuoti į veikiantį verslą. Investicinio fondo „Nextury Ventures“ valdytojai netrukus pradės vykdyti startuolių paiešką kartu su SEB banko ekspertais. Planuojama atrinkti iki 20 technologinių startuolių. Jie šių metų pirmą ketvirtį SEB banko inovacijų centre galės kurti ir diegti savo idėjas.

„Sėkmingai į pasaulio rinką per artimiausius metus prasimušęs Lietuvos finansinių technologijų startuolis yra SEB banko inovacijų centro ambicija. Norėdami dirbti su startuoliais, ieškojome partnerių, kuriems būtų įdomus mūsų siekis ir kurių patirtis padėtų startuoliams vystyti savo technologinę idėją. Siekiame, kad inovacijų centras taptų ta partnerystės vieta, kur startuoliai galės testuoti idėjų sprendimus su tikrais klientais ir naudotis atviromis bankininkystės sistemomis. Be to, turime didžiulį kiekį duomenų, juos sujungus su kita informacija galima sukurti įvairių naujų rinkodaros, pardavimo, klientų segmentavimo sprendimų, virtualiųjų paslaugų, kurie padės startuoliams greičiau įgyvendinti ambicingus inovatyvius projektus, ypač „FinTech“ srityje“, – sakė Andrius Bolšaitis (nuotr. dešinėje), SEB banko inovacijų centro vadovas.

Dirbti inovacijų centre komandas kvies ir veiklą jų erdvėje prižiūrės rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“, t, kuris įgyvendins startuolių programą. Norintys savo idėjas kurti ir diegti inovacijų centre startuoliai jau dabar gali registruotis. Fondo įkūrėjai – Ilja Laursas, verslininkas ir investuotojas, sukūręs dešimtis verslų, įskaitant pasaulinės sėkmės pasiekusią „GetJar“ mobiliųjų programėlių platformą, ir Mindaugas Glodas, patyręs informacinių technologijų verslo vadovas.

Bankas užtikrins greitesnį idėjų testavimą

„Finansinės technologijos yra viena perspektyviausių sričių, kurioje nuolat atsiranda visame pasaulyje pritaikomų naujų idėjų. Lietuvoje mes turime žmonių, galinčių jas vystyti ir norinčių kurti savo verslus. Reikiamą patirtį jie įgijo dirbdami Lietuvoje įsteigtose finansų institucijose, paslaugų centruose. Dirbti su banku kaip verslo partneriu jiems bus didelis privalumas, nes taip jie galės betarpiškai bendrauti su banko ekspertais, greitai testuoti idėjas ar sprendimus su tikrais klientais“, – sakė „Nextury Ventures“ pirmininkas Ilja Laursas.

Specialiai startuoliams skirtoje inovacijų centro erdvėje bus įrengtos patogios uždaros smalsių lankytojų netrukdomos darbo vietos, spartusis interneto ryšys, susitikimų kambariai, poilsio zonos. Technologijų verslą pradedančios komandos galės bendradarbiauti su toje pačioje erdvėje dirbančiais specialistais, rasti verslo partnerių, semtis patirties ir idėjų, įgyvendinti bendrus projektus ar naudotis vieni kitų paslaugomis. Tikimasi, kad inovacijų centre startuoliai diegs ir su kitomis inovatyviomis technologijomis susijusias idėjas, pavyzdžiui, duomenų analitikos, virtualiosios ar papildytosios realybės ir kitas.

Ekspertai

Ilja Laurs

Ilja Laurs

Įkūrėjas, valdybos pirmininkas / „Nextury Ventures”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.