...

Verslininkai vis labiau pasitiki alternatyviais finansuotojais

Verslas

2018.07.12

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Verslininkai vis labiau pasitiki alternatyviais finansuotojais

Linas Armalys. Asmeninio archyvo nuotr.

Vis daugiau Lietuvos smulkaus ir jauno verslo atstovų veiklos plėtrai ieško alternatyvaus verslo finansavimo šaltinių ir jais pasitiki – tokiais pastebėjimais dalijasi smulkaus verslo finansavimo įmonės „Credital verslui“ vadovas Linas Armalys.

Reikalingumas auga

Prieš dvejus metus lanksčius ir greitus finansinius sprendimus verslininkams pasiūlę nebankiniai finansuotojai užpildė iki tol buvusią tuščią rinkos dalį ir įsitikino, kad tokia paslauga yra reikalinga.

„Smulkaus verslo skolinimosi galimybės Lietuvoje vis dar gana ribotos. Jaunos, dvejų veiklos metų neturinčios nedidelės įmonės neretai yra laikomos per mažu ir per daug rizikingu segmentu tradiciniams finansuotojams – bankams, kredito unijoms. Taip pat tradiciniai finansuotojai nėra linkę išduoti mažų verslo paskolų iki 10 tūkstančių eurų. Tačiau būtent tokios finansinės paspirties dažniausiai reikia smulkaus ir jauno verslo atstovams“, – kalba L. Armalys.

Pašnekovas pastebi, jog dėl tolimesnės verslo plėtros į alternatyvius finansuotojus kreipiasi net kas antras klientas, todėl tai dar kartą pabrėžia alternatyvų poreikį šalyje.

Skirtingų sričių klientai

 

„Net ir šiame rizikingame smulkaus verslo segmente galima sėkmingai dirbti ir prisidėti prie nedidelių įmonių spartesnio augimo.“

L. Armalys.

 

Daugiausia į smulkaus verslo finansuotojus kreipiasi statybų ir transporto verslo atstovai, užsiimantys krovinių gabenimo, autoservisų veikla. Neatsilieka ir viešojo maitinimo bei grožio paslaugų teikėjai, elektroninės prekybos atstovai.

Įmonės vadovas Linas Armalys džiaugiasi, kad rizikingame alternatyvaus finansavimo versle vis dėl to pavyksta suvaldyti rizikas bei išvengti kritinių situacijų, o verslininkai, kurie siekia savo verslo finansavimo, sąmoningėja ir atsakingai apsvarsto visas galimybes. Pasak pašnekovo, finansavimą verslui šiais alternatyviais metodais gali gauti ir visai jaunos, vos antrą mėnesį veikiančios įmonės, todėl poreikis nesustoja augti.

„Mūsų veiklos pavyzdys rodo, jog tinkamai atliekant įmonių ir jas vystančių verslininkų vertinimą net ir šiame rizikingame smulkaus verslo segmente galima sėkmingai dirbti ir prisidėti prie nedidelių įmonių spartesnio augimo“, – sako smulkaus verslo finansuotojas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.